Γιατί να φοράτε ένα, όταν μπορείτε να φορέσετε τρία; Η τάση για layering στα κολιέ είναι πιο επίκαιρη από ποτέ, αλλά η σωστή ισορροπία μπορεί να είναι δύσκολη. Αν είναι πάρα πολύ λίγα δεν βγαίνει ωραίο αποτέλεσμα και αν είναι πάρα πολλά φαίνονται υπερφορτωμένα. Επίσης όταν είναι πάρα πολύ κοντά μεταξύ τους χάνεται το επιθυμητό θέμα ενώ όταν είναι πάρα πολύ μακριά δεν υπάρχει συνεκτικότητα. Αυτά μπορεί να είναι μερικά απ τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε και γι’ αυτό παρακάτω σας προτείνουμε μερικές έξυπνες συμβουλές.

1. Κρεμάστε τα. Χρησιμοποιήστε κρεμάστρες τοίχου για οργανώσετε και να πάρετε μια πρώτη εικόνα του συνδυασμού των περιδέραιων σας. Βλέποντας τα όλα μαζί θα σας έρθει πιο εύκολα ο καλύτερος συνδυασμός. Αντί να δοκιμάζετε ένα σωρό κολιέ γύρω από το λαιμό σας, με αυτό τον τρόπο είστε σε θέση να δείτε στον τοίχο ποιο θα είναι το σωστό μήκος για να ταιριάξουν μαζί. Μπορείτε εύκολα να κάνετε το ίδιο με μερικά καρφιά στον τοίχο.

2. Εμπνευστείτε. Υπάρχουν τόσες πολλές φωτογραφίες με καταπληκτικούς συνδυασμούς  κολιέ στο διαδίκτυο και σε σελίδες όπως το Pinterest. Βλέποντας κάποιες και αντλώντας έμπνευση από αυτές θα μπορέσετε να σκεφτείτε πιο εύκολα δημιουργικούς συνδυασμούς με τα δικά σας κοσμήματα.

                  e8e6ed3486c428c970d3f0d2cef92676d0e434a0c7ab8067596e31c6e05adeaa751ae0d467438aa874906e60f5ead898

3.Τεχνική. Χρησιμοποιήστε αυτό το διάγραμμα για να παραγγείλετε τα επιθυμητά μήκη online ή μετρήστε τα περιδέραια σας στο σπίτι με ένα χάρακα για να δημιουργήσετε το δικό σας συνδυασμό.

ΜΗΚΟΣ_ΑΛΥΣΙΔΩΝ

4. Επιλέξτε το θέμα σας. Το πιο σημαντικό μέρος είναι πρώτα απ ‘όλα να αποφασίσετε ποιον τύπο συνδυαστικής ματιάς προσπαθείτε να απεικονίσετε. Θέλετε κάτι σκληρό και με punk ύφος (πολλές μεγάλες αλυσίδες, κρεμαστά με καρφιά ή μυτερές άκρες) ή ψάχνετε περισσότερο κάτι θηλυκό (λεπτές αλυσίδες και απλά χαριτωμένα κρεμαστά); Μόλις έχετε ένα θέμα, η επιλογή των περιδέραιων θα είναι πολύ ευκολότερη. Συνδυάστε διαφορετικά μήκη, υφές και στυλ έχοντας πάντα ένα στοιχείο που να ενώνει όλα τα κομμάτια μεταξύ τους.

5.Αποφασίστε σχετικά με το αριθμό των επιπέδων. Ο αριθμός των στρωμάτων που θέλετε να δημιουργήσετε είναι σημαντικός. Θα έλεγα ότι το ελάχιστο που χρειάζεστε για να δημιουργήσετε μια πολυεπίπεδη ματιά είναι τρία κολιέ και βοηθά αν όλα αυτά έχουν διάφορα μήκη. Αν όμως θέλετε ένα βαρύτερο αποτέλεσμα, μπορείτε να προσθέσετε και άλλα! Να θυμάστε ότι πρέπει να υπάρχει ένα κενό ανάμεσα στα κολιέ ώστε να μπορεί το καθένα να λάμψει και να ξεχωρίσει.

main.original.466x5306.Ξεκινήστε με τα μικρά. Πιστεύω ότι είναι καλύτερα να ξεκινήσετε με το μικρότερο μήκος αλυσίδας και να συνεχίσετε στα επόμενα. Το ιδανικό μήκος για την πρώτη αλυσίδα είναι περίπου 35 εκατοστά και κάτι προσωπικό, όπως ένα περιδέραιο με όνομα , γράμμα ή κάποιο μικρό κρεμαστό, λειτουργεί καλύτερα για αυτό το πρώτο κομμάτι, δεδομένου ότι προσθέτει μια προσωπική πινελιά και τραβάει το μάτι. Από εδώ και πέρα μπορείτε να προσθέσετε μερικές ακόμα αλυσίδες περίπου 40 έως 45 εκατοστά για να ξεκινήσει ο πολυεπίπεδος συνδυασμός.

7. Προσθέστε ένα ιδιαίτερο κολιέ. Κάθε συνδυασμός χρειάζεται ένα κομμάτι-δήλωση, καθώς αυτό θα δέσει το αποτέλεσμα και δημιουργεί ένα θεματικό σχεδιασμό και όχι απλώς μια συλλογή από περιδέραια που φοριούνται μαζί. Ένα τέτοιο κομμάτι θα πρέπει ιδανικά να είναι στη μέση της σειράς και να είναι το πιο πολύχρωμο από όλα τα περιδέραια σας. Στη συνέχεια, θα αποτελέσει τον συντονιστή στην επιλογή των βασικών χρωμάτων και τόνων των υπόλοιπων κομματιών. Για παράδειγμα, αν το κομμάτι-δήλωσή σας έχει μια μεταλλική βάση με τιρκουάζ πέτρες, κρατήστε τις υπόλοιπες αλυσίδες σας ασημένιες , μεταλλικές και μαύρες.

5. Προσθέστε τα μακρύτερα. Το τελικό βήμα είναι να προσθέσετε μακρύτερες αλυσίδες στο συνδυασμό για να δημιουργήσετε αναλογία. Αν το μικρότερο κολιέ σας είναι περίπου 35 εκατοστά, τότε θα σας συμβούλευα το μακρύτερο κολιέ σας να μην ξεπερνάει τα 75 εκατοστά, ειδάλλως η απόσταση μεταξύ των δύο θα είναι πάρα πολύ μεγάλη και δεν θα ταιριάζουν. Ανάλογα με το θέμα σας, η μακρύτερη σειρά είναι η ευκαιρία σας για να γίνετε δημιουργικοί και να προσθέσετε διάθεση και ύφος στο αποτέλεσμα. Συνδυάστε διαφορετικά μήκη, υφές και στυλ για να ολοκληρωθεί το στυλ. Για παράδειγμα, αν έχετε χρησιμοποιήσει ως επί το πλείστον ροζ χρυσές αλυσίδες, τότε ένα μακρύ μαργαριταρένιο κολιέ μπορεί να είναι μια σημαντική προσθήκη για τα τελικά στρώματα ή αν έχετε κρατήσει το σύνολο μονόχρωμο μπορείτε να προσθέσετε ένα φωτεινό ροζ κρεμαστό σε μία από τις τελικές αλυσίδες.

Και ιδού! Πρέπει τώρα να έχετε τον τέλειο συνδυασμό κολιέ που ταιριάζει στο ύφος σας!