Η μόδα των custom κοσμημάτων ήταν πάντα δημοφιλής τάση όμως πλέον έχει επιστρέψει για τα καλά κατακλύζοντας το internet με φωτογραφίες διασήμων που φορούν κολιέ με ονόματα μονογράμματα & ταυτότητες που υποδηλώνουν κάτι προσωπικό. Τα εξατομικευμένα κοσμήματα αποτελούν ένα πολύ ξεχωριστό και ιδιαίτερο δώρο για τους αγαπημένους σας ή τον εαυτό σας καθώς κρύβουν μια ιστορία και έχουν συναισθηματική αξία.

Κολιέ όνομα

Τα πρώτα κολιέ με ονόματα φορέθηκαν στην Αφρική αλλά έγιναν διάσημα στους δρόμους της Νέας Υόρκης και πιο συγκεκριμένα όταν η σταρ του Hollywood, Sarah Jessica Parker, γνωστή και ως “Carrie” της σειράς Sex and the City, φόρεσε ένα εκθαμβωτικό κολιέ που είχε πάνω το όνομα της προκαλώντας μεγάλη αναστάτωση στη βιομηχανία της μόδας και από τότε πολλά ονόματα όπως η Madonna, ο Kanye West, η Rihanna κ.α. είδαμε να φοράνε τα ονόματα τους σε κολιέ. Η μόδα αυτή επέστρεψε και τον τελευταίο χρόνο έχουμε δει την J.Lo, την Gigi Hadid και την Khloe Kardashian να φορούν αντίστοιχα κολιέ με το όνομα τους, το χαϊδευτικό τους ή το όνομα του αγοριού τους. Τα συγκεκριμένα κολιέ αποτελούν ένα είδος δώρου που θα κάνει τα αγαπημένα σας πρόσωπα να αισθανθούν ξεχωριστά αλλά και εσάς τους ίδιους να ξεχωρίζετε μέσα στο πλήθος και να κάνετε το προσωπικό σας στιλ να φτάσει στα ύψη.

σελ-5-PS15611+ZHNM+ZH15650GNAME8_onoma-kolie-gunaikeio-xruso-custom

Μονογράμματα

Η τάση τους ξεκίνησε από την Βικτοριανή εποχή καθώς τα μέλη της αριστοκρατίας χρησιμοποιούσαν συχνά τα μονογράμματα ως ένδειξη της υψηλής τους κατάταξης στην κοινωνία. Τα κλασικά μονογράμματα έγιναν γνωστά κυρίως μέσα από τις διασημότητες και έγιναν ξανά τεράστια τάση για το 2018 καθώς είδαμε να τα φοράνε η Taylor Swift, η Meghan Markle και πολλές ακόμα. Είναι μια τάση που μπορεί να φορεθεί με τα δικά σας αρχικά, τα αρχικά των οικογενειών σας ή ακόμα και τα αρχικά ενός σημαντικού σας προσώπου. Πρόσφατα είδαμε την Meghan Markle να φοράει ένα κολιέ με τα αρχικό του άντρα της και το δικό της “H” & “M” δηλώνοντας έτσι την αγάπη της προς τον Πρίγκιπα Harry. Το κολιέ με μονόγραμμα είναι ένα κομμάτι που θα φορέσετε ξανά και ξανά, είτε το επιλέξετε σε μια πιο σύγχρονη εκδοχή του είτε στην κλασική. Αποτελεί βασικό κομμάτι της συλλογής κοσμημάτων μιας γυναίκας και ιδανικό δώρο σε νεογέννητα, βαπτίσεις, γενέθλια ή επετείους. Πέρα από τα κολιέ μπορείτε να βρείτε και δαχτυλίδια με μονόγραμμα που μπορούν να φορεθούν είτε κανονικά είτε σαν σεβαλιέ στο μικρό δάχτυλο.

MNG2-AE20836G07618-15611

Ταυτότητες

Παρότι οι ταυτότητες είναι ένα κόσμημα που έχουμε συνδυάσει με την παιδική ηλικία και τα πρώτα μας κοσμήματα αποτελούν πλέον μέρος της hot τάσης των customized κοσμημάτων. Οι ταυτότητες λαιμού ή χεριού συναντώνται σε διάφορα μεγέθη με λουστρέ ή ματ φινιρίσματα και ιδιαίτερες, μικρές λεπτομέρειες. Στην επιφάνεια τους μπορείτε να χαράξετε το όνομα σας ή το όνομα κάποιου αγαπημένου σας προσώπου. Μπορούν όμως να φορεθούν και αχάρακτες ή να φορέσετε ένα κολιέ μπάρα διακοσμημένο ολόκληρο με πέτρες. Είναι ένα minimal αλλά ταυτόχρονα εντυπωσιακό κόσμημα που μπορείτε να το φορέσετε όλες τις ώρες ακόμα και στις πιο casual εμφανίσεις σας όπως είδαμε να το φοράει και η διάσημη ηθοποιός Kate Hudson. Συνδυάζονται εύκολα με άλλα κολιέ ή βραχιόλια βοηθώντας σας να δημιουργήσετε το απόλυτο layering με την προσωπική σας πινελιά.

Processed with VSCO with m5 preset6