Είναι γεγονός πως κάθε γυναίκα λατρεύει τα κοσμήματα  και πως όσα κι αν έχει ποτέ δεν είναι αρκετά. Ωστόσο από την συλλογή της δεν θα πρέπει να λείπουν κάποια βασικά, διαχρονικά, κομψά και iconic κομμάτια που μπορούν να την αναδείξουν και να την απογειώσουν ακόμη και μια απλή εμφάνιση.

Εμείς επιλέξαμε τα 6 πιο βασικά και σας τα παρουσιάζουμε :

#1 ΔΙΑΜΑΝΤΙΑ

Η Marilyn Monroe είπε κάποτε «Diamonds are a girl’s best friend” , ατάκα που έχει μείνει αναλλοίωτη στο χρόνο μιας και δεν είναι λίγες οι γυναίκες που την ακολουθούν πιστά . Το πιο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό του διαμαντιού είναι η μοναδικότητα του. Κάθε διαμάντι έχει ξεχωριστό συνδυασμό σχήματος, χρώματος, βάρους αλλά κυρίως η μοναδική τους λάμψη είναι που κάνει τις γυναίκες να τα λατρεύουν. Ιδανική προσθήκη στην κοσμηματοθήκη σας είναι ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με διαμάντια ή ένα κολιέ μονόπετρο που αποτελεί την πιο διαχρονική επιλογή. Άλλωστε ας μην ξεχνάμε πως το διαμάντι δεν χάνει ποτέ την αξία του όσα χρόνια κι αν περάσουν.

κολιέ μονόπετρο με διαμάντι σκουλαρίκια ροζέτα με διαμάντια

#2 ΜΑΡΓΑΡΙΤΑΡΙΑ

Ή αλλιώς ο θησαυρός της θάλασσας. Τα μαργαριτάρια κατέχουν υψηλή θέση στην προτίμηση των γυναικών , καθώς είναι πάντα στη μόδα , φοριούνται όλες τις ώρες και σε όλες τις περιστάσεις. Άλλωστε το είπε και η Coco Chanel : “Diamonds may be a girl’s best friend, but pearls will make you glow like moonlight”. Τα μαργαριτάρια χωρίζονται σε διάφορες ποικιλίες όπως Αkoya, South Sea, Tahitian, Cortez κ.α. To χρώμα τους μπορεί να είναι λευκό, κρεμ, γκρι ή και μαύρο. Οι πιο κλασσικές επιλογές που μπορείτε να κάνετε είναι να αποκτήσετε είτε ένα κολιέ με μαργαριτάρια, είτε ένα ζευγάρι μαργαριταρένια σκουλαρίκια.

σκουλαρίκια με μαργαριτάριαχρυσό κολιέ με μαργαριτάρια

#3 ΡΙΒΙΕΡΑ

Οι ριβιέρες ή tennis bracelet όπως συνήθιζαν να τις ονομάζουν είναι βραχιόλια διακοσμημένα σε όλο το μήκος τους με διαμάντια, ζιρκόν ή άλλους λίθους τον ένα πίσω από τον άλλο. Γι’αυτό το λόγο ονομάστηκαν και ριβιέρα, δηλαδή ακτή. Μια ριβιέρα μπορεί να φορεθεί μόνη της αν είναι σε φαρδιά γραμμή ή μαζί με άλλες αν είναι πιο λεπτή. Όπως και να έχει, αποτελεί ένα από τα πιο εκλεπτυσμένα και λαμπερά κοσμήματα που σίγουρα κάθε γυναίκα πρέπει να έχει. Εξίσου διαχρονικό είναι και ένα κολιέ ριβιέρα.

Βραχιόλι ριβιέραΒραχιόλι ριβιέρα KS19949

#4 CHEVALIER

Τα chevalier δαχτυλίδια τα παλαιότερα χρόνια τα φορούσαν ως επί τω πλείστον άνδρες με μεγάλη υπεροχή όπως βασιλείς, ευγενείς ή και γόνοι πλουσίων οικογενειών και υποδήλωναν έτσι την «ισχύ» τους. Σήμερα τα chevalier έχουν επιστρέψει και αποτελούν μεγάλη τάση κυρίως στις γυναίκες. Σε κίτρινο, λευκό ή ροζ χρυσό με μονόγραμμα, ζιρκόν ή σκέτα κατέχουν πλέον υψηλή θέση στην καρδιά των γυναικών.

Δαχτυλίδια chevalierΔαχτυλίδια chevalier

#5 ΧΕΙΡΟΠΕΔΑ

Το απόλυτο all-time-classic βασικό κομμάτι στη συλλογή κάθε γυναίκας είναι μια χειροπέδα ή arm cuff όπως ονομάζεται διεθνώς. Μπορείτε να την επιλέξετε σε λευκό, κίτρινο ή ακόμη και ροζ χρυσό  και να φορέσετε μία ή και πολλές μαζί . Συνδυασμένη με άλλα κοσμήματα όπως το ρολόι σας ή το chevalier σας, δημιουργεί ένα ενδιαφέρον και στυλάτο σύνολο για όλες τις ώρες.

Βραχιόλι χειροπέδα PS28180Βραχιόλι χειροπέδα FT26639

#6 ΡΟΛΟΙ

Μπορεί να μην αποτελεί κατεξοχήν κόσμημα αλλά είναι το αξεσουάρ που θα βρει κανείς σε κάθε γυναικεία συλλογή. Κλασσικό και πρακτικό, το ρολόι μπορεί να δώσει έναν πιο κομψό αέρα στο στυλ κάθε γυναίκας. Με μπρασελέ ή δερμάτινο λουρί και κατά προτίμηση σε μέγεθος έως και 39 mm, μπορεί να αποτελέσει το πιο διαχρονικό και ευκολοφόρετο κομμάτι.

Γυναικείο ρολόι φορεμένο σε χέριΓυναικείο ρολόι φορεμένο σε χέρι