Τα μεγάλα εντυπωσιακά δαχτυλίδια που ονομάζονται cocktail rings πρωτοεμφανίστηκαν ως ένα σημάδι εξέγερσης την εποχή της ποτοαπαγόρευσης στην Αμερική που έλαβε χώρα σχεδόν πριν από έναν αιώνα. Την δεκαετία του 1920 οι γυναίκες απέκτησαν δικαίωμα ψήφου, ξεκίνησαν να εργάζονται περισσότερο και άλλαξαν στην εμφάνιση τους στοιχεία όπως το ντύσιμο, τα μαλλιά και το μακιγιάζ. Τα φορέματα έγιναν πιο κοντά, το μακιγιάζ πιο έντονο, τα μαλλιά καρέ και ο τρόπος διασκέδασης τους πιο απελευθερωμένος κάτω από τις νότες της jazz. Παρότι το αλκοόλ απαγορεύτηκε, υπήρχαν κρυφά μαγαζιά που ονομάζονταν speakeasies και η είσοδος γινόταν με κάποιο μυστικό κωδικό. Τα cocktail δαχτυλίδια ήταν χαρακτηριστικό σημάδι για την είσοδο σε αυτά τα μπαρ.

Cocktail Ring KR17394

Σε αυτή τη νέα εποχή της εκρηκτικής ελευθερίας, ένα τολμηρό δαχτυλίδι ήταν ένας τρόπος για τις γυναίκες να δείξουν την ανεξαρτησία τους. Συνήθιζαν να το φορούν στο δεξί χέρι και τις περισσότερες φορές είχε αγοραστεί με δικά τους χρήματα.

03128- KV14287

Στη δεκαετία του ’50 και στη δεκαετία του ’60, τα cocktail δαχτυλίδια έγιναν το βασικό αξεσουάρ των γυναικών όταν πήγαιναν σε κοκτέιλ πάρτι, εστιατόρια ή στην όπερα. Έφυγαν από τη μόδα κατά τη δεκαετία του ’70 και επέστρεψαν δυναμικότερα και ακόμα πιο εντυπωσιακά τη δεκαετία του ‘80, όπου οι γυναίκες φορούσαν πλέον μεγάλα δαχτυλίδια κατά τη διάρκεια όχι μόνο της νύχτας αλλά και της ημέρας.

02942- HR00294

Τα κοκτέιλ δαχτυλίδια είναι πλέον σταθερή αξία και ένα από τα βασικά σχέδια στις συλλογές όλων των μεγάλων οίκων κοσμημάτων. Το 2016 η βρετανική Vogue προέτρεψε τις αναγνώστριες της να φορούν ένα σε κάθε δάχτυλο. Κάτι τέτοιο θα ήταν υπερβολικό για τις περισσότερες γυναίκες αλλά αν θέλετε να ακολουθήσετε την τάση μπορείτε να φορέσετε ένα εντυπωσιακό cocktail δαχτυλίδι και τα υπόλοιπα κοσμήματα να είναι πιο απλά.

02933 HR01447

Παραδοσιακά, στα κοκτέιλ δαχτυλίδια τοποθετούνται μικρές πέτρες περιμετρικά και μεγάλες πολύπλευρες πέτρες στο κέντρο αλλά και πέτρες cabochon ή μαργαριτάρια. Οι επιλογές είναι σχεδόν ατελείωτες, γι ‘αυτό επιλέξτε ένα σχέδιο που ταιριάζει στο προσωπικό σας στυλ.

VM04101 HR00303HR00258

Την επόμενη φορά που θα τύχει να φοράτε ένα από αυτά τα εντυπωσιακά δαχτυλίδια πίνοντας το cocktail σας, φροντίστε να κάνετε μια πρόποση προς τιμήν των δυναμικών γυναικών του 1920 που έφεραν αυτό το κόσμημα στις κοσμηματοθήκες μας.

KV14286 KR02929LSK-01-170

Βρείτε μεγάλη ποικιλία σε cocktail δαχτυλίδια στο κοσμηματοπωλείο Χαριτίδης και εξερευνήστε όλη την συλλογή στο e-shop του καταστήματος.