Κοσμηματοπωλείο
Πρόσοψη Κοσμηματοπωλείου

 

Το νέο κατάστημα Haritidis Jewelry ειναι γεγονός. Το κοσμηματοπωλείο που έγινε γνωστό μέσω της κομψής ιντερνετικής παρουσίας www.haritidis.gr αποφάσισε να κατηφορίσει στο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης και βρήκε την ομορφότερη γωνιά της πόλης για να στήσει ενα σκηνοθετικό και πρωτότυπο κατάστημα στην Προξένου Κορομηλά 33 & Λασσάνη 1.

Η οδός δεν επιλέχθηκε τυχαία. Ο κομψότερος δρόμος της Θεσσαλονίκης με τις ιστορικές μπουτίκ λίγο πανω απο την παλια παραλία της πόλης προσφέρει το καταλληλότερο location για το συγκεκριμένο εγχείρημα. Ο πεζόδρομος της Λασσάνη απο την άλλη με το νέο πλακόστρωτο ειναι το πιο παιχνιδιάρικο και νεανικό σημείο της πόλης που σφίζει απο ζωή.

Κύρια επιδίωξη των ιδιοκτητών ήταν να δημιουργήσουν ενα μοντέρνο και φωτεινό κοσμηματοπωλείο που θα ξεχώριζε απο τα συνηθισμένα για την αισθητική του και θα προσέφερε τον πιο στιλάτο και φίνο χώρο για να προβάλλουν κοσμήματα  και επώνυμα brand ρολογιών.

Κατά την διάρκεια των εργασιών αποκαλύφθηκε η μαρμάρινη πρόσοψη της οικοδομής. Με την κατάλληλη εργασία αποκαταστάθηκε και έδωσε μια πιο ρετρό αστική χροιά στο κατάστημα.

Προχωρώντας στο εσωτερικό οι χρωματισμοί σκουραίνουν βαθμιαία εστιάζοντας στις προθήκες του καταστήματος. Η επιλογή του μετάλλου ως υλικού για τις βιτρίνες ειναι πρωτότυπη και σε συνδιασμό με τον σχεδιασμό και τους υφασμάτινους ιμάντες δίνουν την αίσθηση αιώρησης. Οι τρεις μικρές κρεμαστές βιτρίνες αποτελούν το καταλληλότερο σκηνικό για να προβληθούν τα μοναδικά κοσμήματα και τα πολύτιμα μονόπετρα  του κοσμηματοπωλείου ενώ δίπλα τα ρολόγια αναδεικνύονται στις μεγαλύτερες επιφάνειες.

Η σκάλα από χυτό μέταλλο σε ματ απόχρωση δίνει τη πολυτέλεια που απαιτείται ενώ το κίτρινο κάγκελο είναι το απόλυτο αρχιτεκτονικό στοιχείο που οδηγεί στον πάνω όροφο όπου βρίσκονται οι πιο ιδιωτικοί χώροι δειγματισμού του καταστήματος.

Οι επιγραφές και τα λογότυπα που επιμελήθηκαν οι πολυβραβευμένοι Dolphins Communication φωτίζονται έμμεσα με κρυφό φωτισμό χαρίζοντας ενα θεατρικό σκηνικό ενω το ολικό έργο επιμελήθηκαν οι ταλαντούχοι αρχιτέκτονες του γραφείου ubu plan.

Το τελικό αποτέλεσμα δικαιώνει τους ιδιοκτήτες που οραματίστηκαν ένα συγχρονο κατάστημα που θα ευθυγραμμίζεται αισθητικά και λειτουργικά με την ιστοσελίδα τους haritidis.gr.

 

Σκάλα Κοσμηματοπωλείου
Σκάλα Κοσμηματοπωλείου

untitled-0835

untitled-0830

untitled-0820

untitled-0845

untitled-0892

untitled-0883

untitled-0933

untitled-0923

untitled-0948