Αν έχετε βρει την εκλεκτή της καρδιάς σας και το μόνο που χρειάζεστε είναι το δαχτυλίδι για να κάνετε την πρόταση γάμου, τότε αυτό το άρθρο μπορεί να αποδειχθεί ιδιαίτερα χρήσιμο. Θα σας παρουσιάσουμε μερικές εναλλακτικά μονόπετρα που διαφέρουν από το κλασικό μονόπετρο δαχτυλίδι  και χρήσιμες συμβουλές στο bridal shopping. Το διαχρονικό μονόπετρο είναι σίγουρα πολύ δημοφιλές δαχτυλίδι αλλά πολύ συχνά ακούμε, ειδικά από νεαρά ζευγάρια, ότι αναζητούν κάτι διαφορετικό, κάτι που να ξεφεύγει από την κλασική του μορφή. Σίγουρα το μονόπετρο δεν αποτελεί μονόδρομο καθώς το σημαντικό είναι να βρείτε το δαχτυλίδι που εκφράζει εσάς αλλά πολύ περισσότερο την σύντροφο σας.

GN14431AA16198

Τελευταία, η επιλογή του μαύρου διαμαντιού γίνεται όλο και περισσότερο δημοφιλής. Το μαύρο διαμάντι είναι πολύ σπάνιο και δυσεύρετο όπως και η πραγματική αγάπη και γι’αυτο αποτελεί εξαιρετικά συμβολική επιλογή. Δεμένο με ροζ χρυσό 18 καρατίων το μονόπετρο με μαύρο διαμάντι και πολλά μικρά διαμαντάκια περιμετρικά αποτελεί μια ξεχωριστή και ιδιαίτερη επιλογή.

JR14429 ZH12531_daxtulidi-gunaikeio-xruso-14k-ring-zirkon-tourmaline

Στην ίδια γραμμή είναι και τα δύο παραπάνω μονόπετρα με τουρμαλίνη. Η τουρμαλίνη έχει διάφορα χρώματα και εντυπωσιακά νερά στο εσωτερικό της. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα δαχτυλίδι με κόκκινη τουρμαλίνη δεμένη με λευκό χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια ή να επιλέξετε μια πιο οικονομική εκδοχή του με ροζ τουρμαλίνη, ροζ χρυσό 14 καρατίων και ζιρκόν.

HR15117_daxtulidi-gunaikeio-roz-xruso-18k-zoisite-diamanti- HR15118_daxtulidi-gunaikeio-roz-xruso-18k-ruby-diamanti-

Ο ζοϊσίτης και το ρουμπίνι σε πιο αφηρημένη γραμμή μας δίνουν την δυνατότητα να δημιουργήσουμε μοναδικά κοσμήματα. Αριστερά ο βαθυπράσινος ζοϊσίτης σε ροζ χρυσό 18 καρατίων και δεξιά στην ίδια φόρμα το ροζ ρουμπίνι.

HR15116_daxtulidi-gunaikeio-roz-xruso-18k-zafeiri-diamanti- HR15115_daxtulidi-gunaikeio-roz-xruso-18k-zafeiri-diamanti-

Μια ακόμα εναλλακτική και εξίσου πολύ όμορφη επιλογή αποτελεί το ζαφείρι. Άλλοτε σε πιο ακανόνιστο σχήμα και άλλοτε σε οβάλ,δεμένο με ροζ χρυσό 18 καρατίων και περιτριγυρισμένο με πολλά μικρά διαμαντάκια, κερδίζει τις εντυπώσεις με το βαθύ μπλε χρώμα του.

DD15494_daxtilidi-gunaikeio-kardia-smaragdi-diamanti- DD15493_daxtilidi-gunaikeio-kardia-roumpini-diamanti-

Από την λίστα μας σίγουρα δεν θα μπορούσε να παραλειφθεί το σμαράγδι. Το σμαράγδι γνωστό ήδη από την αρχαιότητα θεωρείται ο πολύτιμος λίθος της τύχης και της καλής υγείας. Ένα δαχτυλίδι καρδιά από λευκό χρυσό 18 καρατίων με το σμαράγδι στο κέντρο και διαμάντια περιμετρικά σίγουρα θα κέρδιζε και την καρδιά της αγαπημένης σας. Στον αντίποδα βρίσκεται το εντυπωσιακό ρουμπίνι. Η ονομασία του, προερχόμενη από την λατινική λέξη ruber, σημαίνει κόκκινο και θεωρείται ένας από τους τέσσερις πολύτιμους λίθους μαζί με το διαμάντι, το ζαφείρι και το σμαράγδι. Το δαχτυλίδι με το ρουμπίνι σε σχήμα καρδιάς στο κέντρο, δεμένο με λευκό χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια περιμετρικά σίγουρα κλέβει τις εντυπώσεις.

gn14005 GN11213

Στη συνέχεια της λίστας μας βρίσκεται ένα δαχτυλίδι  με ιδιαίτερα ενδιαφέρον γεωμετρικό σχήμα το οποίο ονομάζεται τρίλλιον. Συνδυάζοντας το σχήμα του τριγώνου σε μορφή μπριγιάν είναι ένα σχήμα που ταιριάζει απόλυτα στην ακουαμαρίνα. Στην προκειμένη περίπτωση δεμένο με λευκό χρυσό 18 καρατίων και μικρά διαμάντια στο πλάι το αποτέλεσμα που προκύπτει εκτός από εντυπωσιακό είναι πολύ μοντέρνο και μίνιμαλ. Έπειτα το δαχτυλίδι με το γρανάτη αποτελεί ένα κομψότατο και πολύ εντυπωσιακό δαχτυλίδι με στοιχεία vintage. Δεμένο με χρυσό 18 καρατίων και διαμάντια, αποτελεί ένα all time classic δαχτυλίδι.

MM12819ZH12057

Τέλος, μια πολύ όμορφη και εναλλακτική επιλογή αποτελούν τα δαχτυλίδια με μαργαριτάρια. Τα λατρεμένα μαργαριτάρια βρίσκονται σε όλες τις γυναικείες συλλογές κοσμημάτων καθώς μπορούν με την κομψότητα τους να τις συνοδεύσουν σε casual αλλά και σε επίσημες εμφανίσεις. Αριστερά το δαχτυλίδι από λευκό χρυσό 14 καρατίων με μαργαριτάρι και ζιρκόν αποτελεί ένα κλασικό εντυπωσιακό μαργαριταρένιο δαχτυλίδι, ενώ δεξιά το δαχτυλίδι από χρυσό 14 καρατίων με μαργαριτάρι και ζιρκόν εξίσου αποτελεί μια πιο μίνιμαλ και μοντέρνα επιλογή.

 Μη ξεχνάτε λοιπόν πως υπάρχουν πολλές, διαφορετικές και εντυπωσιακές προτάσεις αλλά και μεγάλη γκάμα σε δαχτυλίδια για να πραγματοποιήσετε την πρόταση γάμου στην αγαπημένη σας. Ακολουθήστε το γούστο του άλλου σας μισού και κάντε μια όμορφη και εναλλακτική επιλογή μονόπετρου για αυτή την ιδιαίτερη στιγμή της ζωής σας!

engagement_rings_cover