Αποτελεί ίσως μια από τις πιο σημαντικές στιγμές της ζωής σας. Η στιγμή που βγάζετε από τη τσέπη το μονόπετρο δαχτυλίδι και ρωτάτε την αγαπημένη σας εάν θέλει να μοιραστεί το υπόλοιπο της ζωής της μαζί σας. Σε αυτή την τόσο συναισθηματικά φορτισμένη στιγμή, το δαχτυλίδι που θα της προσφέρετε πρωταγωνιστεί και η αποδοχή του επισφραγίζει την πολυπόθητη θετική της απάντηση. Το μονόπετρο αποτελεί ένα κλασσικό κόσμημα και θα μπορούσε κανείς να φανταστεί ότι η επιλογή του μπορεί να είναι μια εύκολη υπόθεση.

Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αμέτρητες επιλογές, πληθώρα σχεδίων και πετρών που μπορούν να ανταποκριθούν σε όλες τις απαιτήσεις. Αλλά πόσο σίγουρος είστε ότι κάνατε τη σωστή επιλογή; Ή πόσο εύκολα πιστεύετε ότι θα βρείτε το μονόπετρο που θα την ικανοποιούσε περισσότερο; Παρακάτω θα σας δώσουμε μερικά tips που θα κάνουν την επιλογή σας ευκολότερη και θα σας βοηθήσουν να βρείτε το τέλειο δαχτυλίδι που θα κερδίσει την καρδιά της αγαπημένης σας.

Βήμα 1: Αποφασίστε πόσα χρήματα θέλετε να διαθέσετε για το μονόπετρο

Σίγουρα θα βρεθείτε αντιμέτωπος με μια τεράστια σειρά επιλογών μονόπετρων δαχτυλιδιών. Είναι πολύ βασικό λοιπόν να έχετε στο νου σας ένα εύρος τιμής προτού ξεκινήσετε να ψωνίζετε. Με αυτό τον τρόπο θα βοηθήσετε πάρα πολύ το κοσμηματοπωλείο που θα επιλέξετε, ώστε να σας παρουσιάσει τις επιλογές που υπάρχουν στη τιμή που ψάχνετε.

Βήμα 2: Κάντε μια μικρή έρευνα από το σπίτι

Μπορείτε να διαβάσετε και να μάθετε πολλά πράγματα για τα διαμάντια πριν ακόμη απευθυνθείτε σε κάποιο κοσμηματοπωλείο. Μια μικρή έρευνα στο διαδίκτυο μπορεί να σας προσφέρει πολλές γνώσεις πάνω στο αντικείμενο. Ξεκινήστε από τα 4C (Color, Clarity, Cut and Carat Weight) που αποτελούν τα χαρακτηριστικά ενός διαμαντιού (Χρώμα, Ποιότητα, Κοπή & Καράτια).

colour

 

clarity

 

cut

Κατανοώντας αυτά τα τέσσερα βασικά θέματα που αφορούν τα διαμάντια, θα αντιληφθείτε επίσης πως το κάθε χαρακτηριστικό μπορεί να επηρεάσει την αξία της πέτρας, αλλά και την εμφάνιση του. Με τον τρόπο αυτό, θα καταλήξετε στο τι είναι πιο σημαντικό για εσάς και σε τι θα προτιμούσατε να συμβιβαστείτε, προκειμένου να βρείτε εκείνο που θα ταιριάζει και με το εύρος τιμής που θέλετε να διαθέσετε. Προσοχή ωστόσο στην παραπληροφόρηση του διαδικτύου. Θα ήταν προτιμότερο να συλλέξετε πληροφορίες από αναγνωρισμένους ιστότοπους με γνώση στο αντικείμενο. Ενδεικτικά, μπορείτε να συμβουλευτείτε το άρθρο μας, όπου θα βρείτε ότι χρειάζεται να γνωρίζετε σχετικά με τα διαμάντια.

Βήμα 3: Πόσο καλά γνωρίζετε την αισθητική της στα κοσμήματα;

Ήρθε λοιπόν η ώρα να παρατηρήσετε. Τι της αρέσει να φοράει στα κοσμήματα; Είναι πιο κλασσική ή λίγο πιο μοντέρνα; Φοράει περισσότερο λευκό, ροζ ή κίτρινο χρυσό; Τείνει να έχει στη κοσμηματοθήκη της πιο λεπτεπίλεπτα κοσμήματα ή πιο βαριά και πιο ογκώδη; Κομψά ή περίτεχνα; Είναι σημαντικό να έχετε κατά νου αυτές τις προτιμήσεις προτού επιλέξετε μονόπετρο δαχτυλίδι και να είστε σίγουρος ότι δεν θα πέσετε έξω στην επιλογή σας.

Βήμα 4: Μάθετε ποιο είδος κοπής της αρέσει

Εάν δε σας το έχει κάνει ήδη πιο εύκολο εκφράζοντας ξεκάθαρα τι της αρέσει όσον αφορά την κοπή μιας πέτρας ή έστω δείχνοντας το θαυμασμό της για κάποιο δαχτυλίδι φίλης που έχει δει, κρατήστε τις παρακάτω συμβουλές στο μυαλό σας όταν αναρωτιέστε για το σχήμα. Αρχικά, να θυμάστε ότι το δαχτυλίδι της πρότασης είναι ένα κόσμημα το οποίο θα τη συντροφεύει καθ’όλη τη διάρκεια της ημέρας. Θα πρέπει να το συνδυάζει από ένα καθημερινό ντύσιμο με τζιν, μέχρι τη βραδινή της έξοδο.

shape

Αν είστε εντελώς αβέβαιος για το ποιο είδος κοπής της αρέσει τότε καλύτερα να κατευθυνθείτε στην πιο κλασσική και ευρέως διαδεδομένη επιλογή, που είναι η κοπή brilliant. Αν ωστόσο θεωρείτε ότι το στυλ της είναι πιο εκλεκτικό ή μποέμ τότε είναι πολύ πιθανό να της αρέσουν τα διαμάντια σε κοπή pear ή marquise. Ακόμα και από τις επιλογές της στην καθημερινή ζωή μπορείτε να εκμαιεύσετε τις απαντήσεις που ζητάτε. Για παράδειγμα αν επιλέγει για τα έπιπλα του σπιτιού πιο γεωμετρικά σχήματα τότε είναι πολύ πιθανό να τείνουν να της αρέσουν κοπές όπως princess, emerald ή oval.

Βήμα 5: Επιλέξτε το σκελετό του δαχτυλιδιού

Ίσως σε αυτό το σημείο τα πράγματα να σας φανούν ακόμα πιο δύσκολα. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχουν αμέτρητες επιλογές στο σχεδιασμό ενός μονόπετρου. Άλλες φορές πιο απλό και άλλες φορές πιο διακοσμημένο, ο σκελετός είναι αυτός που θα δώσει την τελική μορφή και όψη σε ένα δαχτυλίδι. Ωστόσο, για την τελική σας επιλογή θα σας βοηθήσει και πάλι το lifestyle της μέλλουσας γυναίκας σας. Ένας απλός σκελετός, χωρίς περιμετρικές, με τέσσερα ή έξι δόντια να κρατάνε την πέτρα, είναι η πιο συνηθισμένη και απλή επιλογή. Η κεντρική πέτρα πρωταγωνιστεί και σίγουρα το στυλ ενός τέτοιου δαχτυλιδιού απευθύνεται σε όλες τις γυναίκες. Υπάρχουν όμως και οι γυναίκες που επιθυμούν το κάτι παραπάνω, μια πιο glam εμφάνιση στο μονόπετρο τους. Να είστε σίγουροι ότι αυτές οι γυναίκες θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα ένα halo setting που διακοσμείται τόσο περιμετρικά η πέτρα όσο και στα πλαϊνά η γάμπα.

Βήμα 6: Καταλήξτε στο μέταλλο

Ένα δαχτυλίδι πρότασης προορίζεται για να συνοδεύσει τη γυναίκα σας για το υπόλοιπο της ζωής της. Γι’ αυτό το λόγο, ένα τέτοιο δαχτυλίδι κατασκευάζεται κυρίως από χρυσό, και πιο συγκεκριμένα 18 καρατίων, καθώς πρόκειται για εξαιρετικά ανθεκτικό μέταλλο το οποίο μπορεί να αντέξει δεκαετίες καθημερινής φθοράς. Το χρώμα του μετάλλου που θα επιλέξετε, δηλαδή λευκό, κίτρινο ή ροζ χρυσό είναι σαφώς ζήτημα προσωπικής προτίμησης. Μη ξεχνάτε όμως πως το διαμάντι είναι διάφανο, συνεπώς είναι απόλυτα λογικό να επηρεάζεται το χρώμα του από το χρώμα του μετάλλου που το περικλείει. Ιδανικά, αφότου επιλέξετε το διαμάντι σας, ζητήστε τη βοήθεια του κοσμηματοπωλείου που έχετε εμπιστευτεί για την τελική επιλογή στο χρώμα του σκελετού. Οι ειδικοί θα σας κατευθύνουν και θα σας βοηθήσουν να κάνετε την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Βήμα 7: Επιστρατεύστε μυστικούς πράκτορες

Ενδεχομένως, να θέλετε να επιστρατεύσετε μερικές μυστικές τακτικές για να μάθετε τις προτιμήσεις της συντρόφου σας, οπότε γιατί να μην ζητήσετε από έναν έμπιστο φίλο ή μέλος της οικογένειας να ψάξει για πληροφορίες εκ μέρους σας; Πρέπει να είναι κάποιος που εμπιστεύεστε ότι δεν θα προδώσει τις προθέσεις σας, γι’ αυτό επιλέξτε με σύνεση. Από τη στιγμή που έχετε τον μυστικό σας πράκτορα στη θέση του, ζητήστε του να της προτείνει να ξεφυλλίσουν έναν κατάλογο ή να ανατρέξουν σε ένα ηλεκτρονικό κατάστημα, όπως το δικό μας, με σκοπό να μάθει τι θα άρεσε στη σύντροφό σας και γιατί. Το να ανακαλύψετε για παράδειγμα ότι η σύντροφός σας θα ήθελε ένα διαμάντι σε κοπή Princess ή ότι η υψηλή ποιότητα έχει μεγαλύτερη σημασία για αυτήν από το μέγεθος, είναι ανεκτίμητες πληροφορίες που δεν θα μπορούσατε να μάθετε αλλιώς, χωρίς να ρωτήσετε άμεσα με αποτέλεσμα να καταστραφεί η έκπληξη.

Βήμα 8: Απευθυνθείτε στους ειδικούς

Η επιλογή του ιδανικού μονόπετρου δαχτυλιδιού δεν είναι μια διαδικασία που την περνάτε μόνος σας. Ένα καλό κοσμηματοπωλείο θα σας εξασφαλίσει πως η επιλογή ενός μονόπετρου δεν απαιτεί άγχος. Ψάξτε για ένα καταρτισμένο κοσμηματοπωλείο εξειδικευμένο στους πολύτιμους λίθους. Μια καλή αρχή είναι να ρωτήσετε στο οικείο περιβάλλον σας αν γνωρίζουν, από δική τους προσωπική εμπειρία, να σας συμβουλέψουν που να απευθυνθείτε. Δευτερευόντως, το διαδίκτυο με κατάλληλη και προσεκτική έρευνα μπορεί να σταθεί σύμμαχος σας σε αυτή τη διαδικασία. Κάντε την έρευνα σας για διάφορα καταστήματα, διαβάστε κριτικές και ρίξτε μια ματιά στα προϊόντα και στις υπηρεσίες που σας προσφέρουν.

Εάν εκπαιδεύσετε τον εαυτό σας στα 4C των διαμαντιών, παρατηρήσετε τα γούστα της και βρείτε το κατάλληλο κοσμηματοπωλείο, η επιλογή του ιδανικού μονόπετρου θα σας φανεί πολύ ευκολότερη απ όσο μπορείτε να φανταστείτε. Εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να απολαύσετε τη διαδικασία και να φανταστείτε το βλέμμα του δέους, της έκπληξης και της αγάπης που θα έχει όταν θα της φορέσετε το μονόπετρο δαχτυλίδι που πάντα ονειρευόταν.