Η πρόταση

«Δέχομαι». Αδιαμφισβήτητα η συγκεκριμένη λέξη αποτελεί την απάντηση που θέλει να ακούσει κάθε άντρας, τη στιγμή που θα ρωτήσει την εκλεκτή της καρδιάς του εάν δέχεται να μοιραστεί το υπόλοιπο της ζωής της μαζί του. Η πρόταση γάμου αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στιγμές έκφρασης της αγάπης ενός άνδρα για την σύντροφό του. Ένα ρομαντικό δείπνο υπό το φως των κεριών ή ένας περίπατος κάτω από το φως του φεγγαριού, αποτελούν πάντα το ειδυλλιακό τοπίο που συμπληρώνει μοναδικά αυτή την ξεχωριστή στιγμή ανάμεσα σ’ ένα ζευγάρι. Εκείνη τη μαγική στιγμή που ο άντρας θα γονατίσει κρατώντας στο χέρι του ένα μικρό κουτί το οποίο θα περιέχει το μονόπετρο που θα προσφέρει στην αγαπημένη του, προτείνοντας της να κάνουν το μεγάλο βήμα στη σχέση τους.

Το μονόπετρο

Κατά καιρούς, αρκετά ήταν εκείνα τα δαχτυλίδια με διαμάντια που τράβηξαν την προσοχή όλου του κόσμου λόγω του εντυπωσιακού τους μεγέθους, της εξαιρετικής τους κοπής και του ποσού που δαπανήθηκε για την απόκτησή τους.

Mariah Carey & James Packer

Τον Δεκέμβριο του 2016, ο Αυστραλιανής καταγωγής δισεκατομμυριούχος James Packer, έκανε πρόταση γάμου στην τραγουδίστρια Mariah Carey, προσφέροντας  της ένα δαχτυλίδι από χρυσό 18 καρατίων, διακοσμημένο με ένα κεντρικό διαμάντι 35 καρατίων. Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι κόστισε 10 εκατομμύρια δολάρια και το σχεδίασε ο διάσημος σχεδιαστής κοσμημάτων -και στενός φίλος της τραγουδίστριας- Wilfredo Rosado.

Το μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι της Mariah Carey
Το μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι της Mariah Carey

 

Kim Kardashian & Kanye West

Ένα ακόμη ζευγάρι της showbiz που μαγνήτισε τα βλέμματα όλων με το δαχτυλίδι αρραβώνων που επισφράγισε τη σχέση τους, ήταν η Kim Kardashian με τον Kanye West. Ο Kanye West προσέφερε στην Kim ένα εντυπωσιακό μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι 15 καρατίων, χρώματος D, σε κοπή cushion το οποίο υπολογίζεται ότι κόστισε περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια.

Το μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι της Kim Kardashian
daxtulidi-protasis-gamou-kanye-west-kim-kardashian

 

Beyonce & Jay-Z

Τον Απρίλιο του 2008, ο διάσημος Αμερικανός ράπερ και πρώην διευθυντής δισκογραφικών εταιρειών Jay-Z και η πασίγνωστη Αμερικανίδα τραγουδίστρια Beyonce ενώθηκαν με τα ιερά δεσμά του γάμου. Η πρόταση γάμου, έγινε λίγους μήνες νωρίτερα, ενώ το μονόπετρο δαχτυλίδι που πρόσφερε ο Jay-Z στην Beyonce με διαμάντι 18 καρατίων σε κοπή emerald διακοσμημένο με μικρότερα διαμάντια κατά μήκος της γάμπας, θεωρείται ακόμα και σήμερα ως ένα από τα πιο εκθαμβωτικά δαχτυλίδια αρραβώνων με διαμάντια. Το κόστος του συγκεκριμένου δαχτυλιδιού ανέρχεται στα 6 εκατομμύρια δολάρια.

Το μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι της Beyonce
Το μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι της Beyonce

 

Marilyn Monroe & Joe DiMaggio

«Diamonds are a girl’s best friend». Δεν θα μπορούσε φυσικά να λείπει από τη συγκεκριμένη λίστα η γυναίκα που τραγούδησε το πιο εμβληματικό τραγούδι στο οποίο περιγράφεται η αγάπη των γυναικών για τα διαμάντια. Τον Ιανουάριο του 1954, η Marilyn Monroe παντρεύτηκε με τον Αμερικανό παίκτη του baseball Joe DiMaggio. Το δαχτυλίδι με το οποίο ο DiMaggio έκανε πρόταση γάμου στην διάσημη ηθοποιό και τραγουδίστρια ήταν ένα ολόβερο δαχτυλίδι διακοσμημένο με 35 διαμάντια σε κοπή baguette. Το συγκεκριμένο δαχτυλίδι πουλήθηκε σε δημοπρασία το 1999 έναντι 772.500 χιλιάδων δολαρίων.

Το ολόβερο δαχτυλίδι με διαμάντια της Marilyn Monroe

 

Grace Kelly & πρίγκιπας Rainier III

Εκτός όμως από τι διάσημες κυρίες του καλλιτεχνικού χώρου, τα δαχτυλίδια με διαμάντια κατά καιρούς επισφράγισαν τους πιο διάσημους και ιστορικούς γάμους των βασιλικών οίκων ανά τον κόσμου. Αδιαμφισβήτητα ο γάμος που σημάδεψε τον 20ο αιώνα ήταν αυτός της αγαπημένης πρωταγωνίστριας του σκηνοθέτη Alfred Hitchcocκ, Grace Kelly και του πρίγκιπα Rainier III του Μονακό. Γνωρίστηκαν το 1955 στο φεστιβάλ των Καννών στα πλαίσια μιας φωτογράφισης που θα έκανε η γνωστή ηθοποιός στο παλάτι του Μονακό με τον ίδιο τον πρίγκιπα. Η πρόταση γάμου, ήρθε λίγους μήνες αργότερα στην Φιλαδέλφεια των Η.Π.Α. Το δαχτυλίδι, ήταν από τον διάσημο οίκο Cartier, και ήταν διακοσμημένο με ένα εντυπωσιακό κεντρικό διαμάντι 10,47 καρατίων, σε κοπή emerald, ενώ κατά μήκος της γάμπας είχε ακόμη δύο μικρότερα διαμάντια σε κοπή baguette. Ο γάμος τους, πραγματοποιήθηκε στις 19 Απριλίου του 1956, ενώ τo κόστος του δαχτυλιδιού υπολογίζεται στα 4.600.000 δολάρια.

Το μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι της Grace-Kelly
Το μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι της Grace-Kelly

 

Meghan Markle & πρίγκιπας Harry

Τη χρονιά που μας πέρασε το γεγονός που μαγνήτισε τα βλέμματα όλου του πλανήτη, ήταν ο γάμος του πρίγκιπα Harry και της Αμερικανίδας ηθοποιού Meghan Markle στις 19 Μαΐου 2018 στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο αρραβώνας τους είχε προηγηθεί λίγους μήνες πριν, στις 27 Νοεμβρίου 2017. Το δαχτυλίδι, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες σχεδίασε προσωπικά ο ίδιος ο πρίγκιπας, είναι από κίτρινο χρυσό 18 καρατίων με ένα κεντρικό διαμάντι 5 καρατίων σε κοπή cushion και πλαισιώνεται από δύο μικρότερα διαμάντια σε κοπή brilliant.

Η κατασκευή του συγκεκριμένου δαχτυλιδιού ανατέθηκε στον οργανισμό Cleave and Company ο οποίος βέβαια ειδικεύεται στην κατασκευή στρατιωτικών μεταλλίων. Η αξία του δαχτυλιδιού ανέρχεται περίπου στα 350.000 δολάρια. Αξίζει επίσης να σημειωθεί πως το κεντρικό διαμάντι του δαχτυλιδιού προέρχεται από την Μποτσουάνα, ενώ τα μικρότερα διαμάντια ανήκαν στην πριγκίπισσα Diana, μητέρα του πρίγκιπα Harry.

Το μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι της Meghan Markle
Το μονόπετρο δαχτυλίδι με διαμάντι της Meghan Markle

 

Αν έφτασε και για εσάς η μεγάλη ώρα, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας μονόπετρο όπως ο πρίγκιπας Harry ή να αποκτήσετε ένα λαμπερό μονόπετρο με διαμάντια από την τεράστια συλλογή του κοσμηματοπωλείου Χαριτίδης.

Και έζησαν αυτοί καλά και εμείς καλύτερα…