Ο ερχομός ενός μωρού στον κόσμο δεν είναι μια απλή περίσταση και καθόλου μικρό κατόρθωμα. Παρότι η προσοχή όλων πέφτει κυρίως στο νέο μέλος, δεν πρέπει να ξεχνάμε όσα πέρασε η μητέρα τους εννέα μήνες της εγκυμοσύνης αλλά και στην ιδιαίτερη διαδικασία του τοκετού. Γι’ αυτό κάθε μαμά αξίζει τη φροντίδα, την προσοχή και τον θαυμασμό μας! Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να συγχαρείτε μια νέα μαμά. Λουλούδια, μπαλόνια ή ένα καλάθι με διάφορα αγαπημένα της σνακ για τις πρώτες μέρες στο σπίτι. Αν είστε ο πατέρας, η γιαγιά ή ο παππούς και ψάχνετε κάτι που θα μείνει ως ενθύμιο, ένα χρυσό κόσμημα είναι μία εξαιρετική επιλογή και ένα από τα καλύτερα δώρο γέννας για τη μαμά. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να παραλείπουμε το δωρο για την μαμα που φέρνει στον κόσμο το δεύτερο, το τρίτο ή το τέταρτο παιδί. Αφού κι εκείνη γίνεται ξανά μανούλα και αξίζει ένα ιδιαίτερο δώρο.

Τα δώρα γέννας ανά τους αιώνες

Η ιδέα των δώρων αυτών γεννήθηκε στην Ινδία πριν από εκατοντάδες χρόνια και υπάρχει ως έθιμο ακόμα. Εκεί, οι νέες μητέρες πλημμύριζαν με δώρα, κοσμήματα, φρούτα και γλυκά κατά τη γέννηση του μωρού τους. Σε μέρη όπως η Ελλάδα, ο χρυσός θεωρείται ιστορικά ένα ευοίωνο δώρο γι’ αυτό και κατά παράδοση χαρίζουμε κοσμήματα στις νέες μανούλες όταν ολοκληρώνεται το υπέροχο ταξίδι της εγκυμοσύνης τους. Στις ΗΠΑ τα δώρα γέννας έγιναν μόδα κατά τη δεκαετία του 1990, όταν οι διασημότητες υιοθέτησαν την ιστορική αυτή παράδοση και την εξέλιξαν με σύγχρονες επιλογές. Τώρα, πλέον το δώρο γέννας για τη μαμά είναι καθιερωμένη συνήθεια στην pop κουλτούρα.

Γιατί τα κοσμήματα είναι το καλύτερο δώρο γέννας για τη μαμά

Αυτό που κάνει τα κοσμήματα για την μαμά να είναι τόσο ξεχωριστά είναι ότι είναι σαν καλωσόρισμα σε ένα νέο κλαμπ. Είναι τόσο έντονο το ταξίδι για να γίνεις μητέρα και αξίζει να φοράς τον τίτλο αυτό με περισσή υπερηφάνεια! Σκοπός είναι να επιλέξετε ένα κόσμημα που να μπορεί να φοράει οπουδήποτε – κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού, στη δουλεία, στη βόλτα και καθημερινά φροντίζοντας το μικρό της. Τα κοσμήματα με νόημα και υλικά υψηλής ποιότητας είναι τόσο πρακτικά όσο και ξεχωριστά. Ένα διαχρονικό κόσμημα θα μπορεί να την συντροφεύσει από τα πρώτα χρόνια της μητρότητας και μετά, υπενθυμίζοντας την αρχή ενός ταξιδιού ζωής. Τέλος, ένα ποιοτικό κόσμημα αποτελεί κειμήλιο, καθώς μπορεί η μητέρα να το χαρίσει στο παιδί της και έτσι να περνά από γενιά σε γενιά.

Πόσο ακριβό πρέπει να είναι το δώρο γέννας για τη μαμά

Η ποιότητα είναι εξίσου σημαντική με το συμβολισμό. Επιλέξτε ένα κόσμημα που έχει κατασκευαστεί με υλικά υψηλής ποιότητας για να διαρκεί μια ζωή, όπως η αγάπη της μητέρας για το παιδί της. Είτε επιλέγετε ένα δώρο για την κόρη, τη σύζυγό, την αγαπημένη σας φίλη ή την αδερφή σας, θα ήταν όμορφο να δώσετε προσοχή στην λεπτομέρεια. Τα σχέδια που θα επιλέξετε μπορεί να είναι minimal και φιλικά προς το budget σας ή και πιο λαμπερά, όπως τα διαμαντένια κοσμήματα. Σε κάθε περίπτωση, έχετε τη δυνατότητα να κάνετε το δώρο σας πιο προσωποποιημένο, επιλέγοντας μια χάραξη ή προσθέτοντας στο πακέτο μια χειρόγραφη κάρτα.

Πως να επιλέξετε δώρο γέννας για τη μαμά

Βεβαιωθείτε ότι το στυλ του κοσμήματος που θα επιλέξετε είναι κάτι που της ταιριάζει. Εάν είναι πιο κλασσική, επιλέξτε ένα σχέδιο που να μην είναι πολύ τολμηρό. Αν αγαπάει το χρώμα και την λάμψη, πάρτε της κάτι φανταχτερό. Επίσης προσέξτε το χρώμα του χρυσού. Αν για παράδειγμα φοράει πάντα ασημί κοσμήματα, μην επιλέξετε ένα κόσμημα από ροζ χρυσό.

Επιλογές κοσμημάτων ως δωρα για νεα μαμα

Μητέρα, μανούλα, μαμά

Η πιο δημοφιλής επιλογή δώρου για νέες μανούλες είναι τα κοσμήματα με τη λέξη μαμά, μητέρα, mum, mommy ή οποιαδήποτε άλλη παραλλαγή της. Μπορεί τα κολιέ μαμά να είναι αυτά που επιλέγονται συχνότερα, αλλά εξίσου καλές επιλογές αποτελούν και τα δαχτυλίδια ή τα βραχιόλια για μανούλες. Θα βρείτε σχέδια τελείως minimal, αλλά και πιο περίτεχνα, διακοσμημένα με πέρλες, κρύσταλλα ή άλλα σύμβολα.

κολιέ μαμά
βραχιόλι μαμά
δαχτυλίδι μαμά

Μαμά & παιδί

Αυτά τα αξιολάτρευτα κολιέ με τις φιγούρες μαμάς-παιδιού είναι ένα από τα καλύτερα δωρα για νεα μαμα. Υπάρχουν διάφορες παραλλαγές με την μητέρα να αγκαλιάζει το μωρό, να το θηλάζει ή να χορεύει με την κόρη της. Τα συγκεκριμένα σχέδια συμβολίζουν αυτή τη μοναδική σύνδεση που υπάρχει μεταξύ της μαμάς και του παιδιού. Ένας πολύ γλυκός τρόπος να εκφράσετε αυτό τον συμβολισμό, εστιάζοντας στην έννοια της μητρότητας.

κολιέ μητέρα παιδί
κολιέ μητέρα κόρη που χορεύουν
κολιέ μητέρα παιδί

Οικογένεια

Ακόμη μία εναλλακτική είναι τα κολιέ που απεικονίζουν τα μέλη μιας οικογένειας. Τα συγκεκριμένα κοσμήματα είναι custom και κατασκευάζονται κατόπιν παραγγελίας, καθώς μπορείτε να επιλέξετε ακριβώς πόσα και ποια μέλη θέλετε να έχουν. Μάλιστα σε κάποια σχέδια σας δίνεται η δυνατότητα να προσθέσετε και επιπλέον μέλη μελλοντικά.

κολιέ οικογένεια
κολιέ οικογένεια
κολιέ οικογένεια

Birthstones

Μήπως ψάχνετε ένα πιο πρωτοτυπο δωρο για μαμα; Αν το δώρο σας δεν θέλετε να έχει προφανή συμβολισμό όπως τα κοσμήματα με την λέξη μαμά ή τις φιγούρες, τότε μπορείτε να επιλέξετε ένα κόσμημα με την γενέθλια πέτρα του μήνα που έγινε μητέρα. Έτσι θα έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα σε δεκάδες κλασσικά ή μοντέρνα κοσμήματα με πολύτιμους ή ημιπολύτιμους λίθους.

Ταυτότητες και πλακέτες

Τα κολιέ και τα βραχιόλια με πλακέτες που προσφέρουν τη δυνατότητα χάραξης είναι η απόλυτη τάση στα δώρα γέννας. Η εξατομίκευση κάνει το δώρο μοναδικό και συμβολικό. Μπορείτε να χαράξετε την ημερομηνία, την ώρα, το όνομα ή μια μικρή φράση. Στην κατηγορία αυτή ανήκουν και επιλογές όπως το κλασικό κολιέ ρολόι στο οποίο μπορεί να γίνει χάραξη των δεικτών σύμφωνα με την ώρα γέννησης του παιδιού.

κολιέ ταυτότητα
κρεμαστή πλακέτα ταυτότητα
κολιέ ρολόι ωρα γεννησης

Ημερομηνία γέννησης ή μονόγραμμα

Ακόμη μία ξεχωριστή επιλογή δώρου για τη μαμά είναι να δημιουργήσετε ένα κολιέ με την ημερομηνία γέννησης του παιδιού ή το μονόγραμμα με το αρχικό του ονόματος του. Με αυτό τον συμβολικό τρόπο θα έχει πάντα το παιδί της κοντά στην καρδιά της. Στην περίπτωση που επιλέξετε το μονόγραμμα μπορείτε μελλοντικά, αν μεγαλώσει κι άλλο η οικογένεια σας, να προσθέσετε περισσότερα γράμματα με την βοήθεια του χρυσοχόου σας.

κολιέ ημερομηνία
δαχτυλίδι με μονόγραμμα
κολιέ μονόγραμμα

Ότι κι αν επιλέξετε, σημασία έχει η επιλογή του δώρου να γίνει με όλη σας την αγάπη και με πολύ χαρά. Εξάλλου πρόκειται για ένα εξαιρετικά χαρμόσινο γεγονός, αυτό της γέννας! Η μητρότητα είναι ένα υπέροχο γεγονός για κάθε γυναίκα. Συνεπώς είτε πρόκειται για δωρο για μαμα που γεννησε, είτε κάποιο δωρο για μελλουσα μαμα, οι παραπάνω επιλογές σίγουρα θα σας καλύψουν. Ωστόσο, μπορείτε να βρείτε ακόμη περισσότερες επιλογές με δωρα για την μαμα στην αντίστοιχη κατηγορία.