Γούρι 2020

To κοσμηματοπωλείο Χαριτίδης δημιούργησε για το 2020 ένα γούρι- κόσμημα από χρυσό 14 καρατίων με κρεμαστό σε σχήμα ροδιού και την ορυκτή πέτρα του αχάτη σε κόκκινο χρώμα που το συνοδεύει στο πλάι.

IMG_0154 lucky20

Το ρόδι είναι συνδεδεμένο με διάφορες παραδόσεις τόσο της ιστορίας των Ελλήνων όσο και άλλων αρχαίων πολιτισμών. Το φρούτο αυτό ήταν ένα σύμβολο γονιμότητας και αναγέννησης στην αρχαία Ελλάδα. Πολλές θεές όπως η Ήρα, η θεά του γάμου, η Αφροδίτη η θεά της ομορφιάς και η Περσεφόνη το είχαν ως σύμβολο τους. Μια από τις πιο γνωστές παραδόσεις που συνδέονται με το ρόδι είναι το σπάσιμο του ροδιού κατά την άφιξη της νέας χρονιάς για καλή τύχη.

Ο αχάτης από την άλλη θεωρείται λίθος της αφθονίας, της δύναμης, της ανάπτυξης και της σταθερότητας και υμνήθηκε από τον Γκαίτε ως ελιξίριο της ευτυχίας. Η επιλογή της κόκκινης απόχρωσης του αχάτη έγινε γιατί θυμίζει τους σπόρους του ροδιού αλλά ταυτόχρονα το κόκκινο αποτελεί ένα άκρως εορταστικό χρώμα.

IMG_20191214_235927 IMG_20191215_003311

Έτσι συνδυάζοντας τα 2 αυτά στοιχεία δημιουργήσαμε ένα κομψό και διαχρονικό κόσμημα που μπορείτε να χαρίσετε είτε στον εαυτό σας είτε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ως γούρι για την νέα χρονιά αλλά ακόμα και σε οποιαδήποτε άλλη στιγμή της χρονιάς θέλετε να ευχηθείτε τα καλύτερα προσφέροντας ένα συμβολικό κόσμημα.

Το κόσμημα έρχεται στα χέρια σας σε ειδική συσκευασία δώρου με μπορντώ βελουτέ πουγκί που θυμίζει φακέλο και συνοδευτική ευχετήρια κάρτα.

IMG_0151 IMG_5102

Το ρόδι, ο καρπός της ευτυχίας και της αφθονίας σε συνδυασμό με τον αχάτη που θεωρείται ο λίθος της δύναμης και της ανάπτυξης, σας υπόσχεται μία χρονιά γεμάτη καλοτυχία, αισιοδοξία αλλά και στυλ!