Η Παγκόσμια Ημέρα της Γης, συντονίζεται από το Earth Day Network, με στόχο την ευαισθητοποίηση ανθρώπων, κυβερνήσεων, επιχειρήσεων και οργανισμών σε περιβαλλοντικά θέματα.

Είναι μια επέτειος ηλικίας 46 ετών, η οποία γιορτάστηκε πρώτη φορά στις 22 Απριλίου του 1970, στις Η.Π.Α. σε ένα συνέδριο της UNESCO στο San Francisco. Σε παραπάνω από 175 χώρες κάθε χρόνο, διοργανώνονται εκδηλώσεις και μαζικές κινητοποιήσεις αποκλειστικά με οικολογικά αιτήματα. Πολλές εταιρείες έχουν ειδικά προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης ενώ άλλες έχουν δημιουργηθεί βασιζόμενες αποκλειστικά και μόνο σε αυτή την ιδέα. Μια από αυτές είναι η WeWood.

Η WeWood, ένα Ιταλικό brand, συνδυάζει ήδη από το 2009, μοναδικό design και οικολογική ευαισθησία, σε όλα του τα προϊόντα. Τα ξύλινα ρολόγια WeWood προέρχονται αποκλειστικά από υποαλλεργικό ξύλο, απαλλαγμένο από χημικές ουσίες, συνθετικά υλικά και βαφές· γι’ αυτό άλλωστε και στην πλειοψηφία τους δεν είναι καθόλου αδιάβροχα.

Ρολόι Ξύλινο WeWood Ρολόι Ξύλινο WeWood

Ρολόι Ξύλινο WeWood Ρολόι Ξύλινο WeWood

Η εύλογη απορία που γεννιέται λοιπόν είναι πώς μια εταιρεία που χρησιμοποιεί αποκλειστικά ξύλο για την κατασκευή των προϊόντων της μπορεί να θεωρηθεί οικολογική.

Η Ιταλική εταιρεία χρησιμοποιεί αποκλειστικά ανακυκλωμένο ξύλο για τα ρολόγια της όπως για παράδειγμα υπολείμματα δέντρων, ξύλο που ανακτήθηκε από κατεδαφίσεις κτηρίων ή εργοστασίων επιπλοποιίας· υλικά τα οποία φυσιολογικά θα είχαν καεί ή καταστραφεί. Παράλληλα η WeWood δεσμεύεται ότι για κάθε ρολόι που πωλείται θα φυτεύει ένα δέντρο κάτι το οποίο πιστοποιεί συνάπτοντας συνεργασίες με μη κερδοσκοπικούς παγκόσμιους οργανισμούς όπως η American Forests & Trees for the Future και καταθέτοντας αναλυτικά ετήσια reports. Στόχος τους Ιταλικού brand είναι το φύτεμα 1.000.000 δέντρων μέχρι το 2020, κάτι το οποίο έχει εν μέρει πραγματοποιηθεί καθώς από το 2010 έχει ήδη φυτέψει παραπάνω από 450.000 δέντρα σε όλες τις ηπείρους της γης.

Ταυτόχρονα με την περιβαλλοντική της δράση, η WeWood στηρίζει διάφορες τοπικές κοινότητες σε όλο τον κόσμο παρέχοντας σε φτωχές οικογένειες ασφαλείς & δίκαιους εργασιακούς χώρους στους οποίους κατασκευάζονται τα ρολόγια της.

Ρολόι Ξύλινο WeWood Ρολόι Ξύλινο WeWood Ρολόι Ξύλινο WeWood Ρολόι Ξύλινο WeWood

Εάν όλα τα παραπάνω δεν είναι αρκετά για να σας πείσουν να αγοράσετε ένα μοντέρνο και κομψό ξύλινο ρολόι WeWood σας παραθέτουμε 7+1 λόγους για να το κάνετε:

1. Κάθε ρολόι WeWood είναι μοναδικό καθώς προέρχεται από φυσικά υλικά και ανακυκλωμένο ξύλο.

2. Είναι υπερβολικά ελαφρύ και ανθεκτικό ενώ δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση.

3. Με τιμές που ξεκινάνε από 70 ευρώ αποτελεί μια οικονομική πρόταση δώρου.

4. Δεν περιέχουν νικέλιο καθώς η κάσα τους είναι 100% ξύλινη.

5. Αποτελούν ένα μίνιμαλ και πρωτότυπο αξεσουάρ το οποίο θα ξεχωρίσει.

6. Προσφέρονται σε μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και σχεδίων ώστε να μπορούν να ταιριάξουν με κάθε περίσταση και στυλ.

7. Όλα τα ρολόγια WeWood χρησιμοποιούν Ιαπωνικούς μηχανισμούς ακριβείας Miyota.

8. Τα ρολόγια WeWood βρίσκονται υψηλά στις προτιμήσεις αρκετών ηθοποιών και τραγουδιστών. Ο Ryan Tedder & ο Drew Brown από τους One republic, ο will.i.am από τους Black Eyed Peas, ο drummer των Led Zeppelin Jason Bonham, αλλά και ηθοποιοί όπως ο Colin Firth, η Mariel Hemingway, η Daryl Hannah• όλοι δηλώνουν fan των ρολογιών WeWood.

Ρολόι Ξύλινο WeWood

Το κοσμηματοπωλείο Χαριτίδης διαθέτει μια μεγάλη ποικιλία από οικολογικά ρολόγια WeWood, τα οποία μπορείτε να αποκτήσετε με δωρεάν αποστολή στον χώρο σας σε όλη την Ελλάδα.