Η Komono υπερήφανα φέρνει την ακατέργαστη ενέργεια και ομορφιά των έργων του Jean-Michel Basquiat στον κόσμο των αξεσουάρ μόδας. Η Komono και πάλι χτίζει γέφυρες μεταξύ σχεδιασμού, τέχνης και μόδας με αυτή της την συνεργασία. Η μοναδική αυτή συλλογή των έξι ρολογιών χειρός του Basquiat δημιουργήθηκε για να εμβαθύνει και να επεκτείνει την επιθυμία, που χαρακτηρίζει την Komono, να θολώνει τα όρια, γεφυρώνοντας το χάσμα μεταξύ αξεσουάρ και υψηλής τέχνης.

W2156_untitled

Δεν είναι τυχαίο που ο Jean-Michel Basquiat είναι το πρώτο όνομα που συνεργάζεται η Komono για την παραγωγή της υψηλής ποιότητας σειράς «Komono Curated». Ο ίδιος ο Basquiat δεν σεβάστηκε ποτέ τα παραδοσιακά όρια μεταξύ της «τέχνης του δρόμου» και της «υψηλής τέχνης» ή μεταξύ κειμένου, ζωγραφικής και άλλων μέσων έκφρασης. Η Komono και η περιουσία του Jean-Michel Basquiat συνεργάστηκαν στενά για να αξιοποιήσουν τη διαχρονική δύναμη και τη λάμψη του και να δημιουργήσουν μία συλλογή ρολογιών που θα ευχαριστήσει έναν άνθρωπο ο οποίος προτιμά να πιτσιλίσει με μπογιά τα ακριβά του ρούχα.

W1920_return

Κάθε ρολόι Komono της σειράς μπορεί να υπερηφανεύεται για ένα μοναδικό τυπωμένο υφασμάτινο λουρί , που απεικονίζει μια διαφορετική λεπτομέρεια από ένα συγκεκριμένο πίνακα του Basquiat. Δεν θα βρείτε δύο ρολόγια που να είναι ίδια.

komono

Untitled-1

Στολίστε τον καρπό σας με την ηρωική ομορφιά του Jean-Michel Basquiat και της Komono.

JEAN-MICHEL BASQUIAT

basquiat

Ο Jean-Michel Basquiat είναι ένας από τους πιο γνωστούς καλλιτέχνες της γενιάς του και θεωρείται  ένας από τους σημαντικότερους καλλιτέχνες του 20ου αιώνα. Η καριέρα του στην τέχνη είχε διάρκεια από τα τέλη της δεκαετίας του 1970 μέχρι το θάνατό του το 1988, στην ηλικία των 27 ετών.

Τα έργα του Basquiat είναι ζωηρά και ωμά. Μέσα από την έντονη αίσθηση του χρώματος και της σύνθεσης, διατηρούν μια λεπτή ισορροπία μεταξύ φαινομενικά αντιφατικών δυνάμεων, όπως ο έλεγχος και ο αυθορμητισμός, η απειλή και το χιούμορ, οι αστικές εικόνες και ο πρωτογονισμός. Η μάρκα Basquiat ενσαρκώνει τις αξίες και τις προσδοκίες του νέου, διεθνούς αστικού πολιτισμού.

                 Philistines,-1982     1          

Ο Basquiat συχνά ενσωματώνει λέξεις στα έργα ζωγραφικής του. Πριν ξεκινήσει η καριέρα του ως ζωγράφος, παρήγαγε καρτ-ποστάλ εμπνευσμένες από την πάνκ κουλτούρα. Τις διέθετε προς πώληση στο δρόμο και έγιναν γνωστές για το πολιτικό-ποιητικό γκράφιτι χρησιμοποιώντας το όνομα SAMO.

                                        museum-security    3 

                                        Pegasus,-1987    2

Ο συνδυασμό των διαφόρων μέσων αποτελεί αναπόσπαστο στοιχείο της τέχνης του Basquiat. Οι πίνακες του καλύπτονται συνήθως με κείμενο και κωδικούς κάθε τύπου: λέξεις, γράμματα, αριθμούς, εικονογράμματα, λογότυπα, σύμβολα χάρτη, διαγράμματα και πολλά ακόμη.

                                  tenor      4