Σημαντικό προσόν ενός άντρα είναι η ικανότητα να ντύνεται με προσωπικότητα και να καταλαβαίνει τη σημασία της επένδυσης σε ποιοτικά κομμάτια. Τα καλής ποιότητας κοσμήματα κατασκευάζονται για να είναι ανθεκτικά και μερικές φορές φαίνονται ακόμα καλύτερα με την πάροδο του χρόνου. Τα ανδρικά κοσμήματα δεν είναι μια νέα τάση. Για χρόνια οι βασικές προτιμήσεις και αγορές των αντρών ήταν τα μανικετόκουμπα, οι καρφίτσες γραβάτας και τα ρολόγια όμως πλέον πειραματίζονται με το είδος του στολισμού που μέχρι σήμερα θεωρούσαν  αποκλειστικά γυναικείο. Ιστορικά οι άνδρες σε όλο τον κόσμο έχουν φορέσει σκουλαρίκια, περιδέραια, βραχιόλια, μενταγιόν, αλυσίδες, φυλαχτά, δαχτυλίδια και πολλά άλλα.

Η επιλογή αντρικών κοσμημάτων μπορεί να είναι δύσκολή και τρομακτική κάποιες φορές. Ποια κομμάτια συνδυάζονται μαζί, πότε είναι πάρα πολλά, πώς να έχετε ένα αρρενωπό αποτέλεσμα είναι μερικά από τα προβλήματα που μπορεί να αντιμετωπίσετε.

Αρχικά να θυμάστε ότι ένα απλό, ουδέτερο ύφος στα ρούχα λειτουργεί σαν καμβάς για να αναδείξει μερικά κοσμήματα. Δεν χρειάζονται άλλα στοιχεία που να τραβούν ιδιαίτερα την προσοχή (δηλαδή άλλα αξεσουάρ, τολμηρά χρώματα, κλπ).

Η εύρεση υψηλής ποιότητας κοσμημάτων για να φορέσετε στον καρπό σας ή τον λαιμό σας ανά πάσα στιγμή είναι πιο εύκολη στα λόγια παρά στην πράξη. Είναι δύσκολο να βρείτε κάτι που φαίνεται καλό, έχει αντοχή και το πιο σημαντικό να μην χρειάζεται να το βγάζετε από πάνω σας. Η συλλογή της UomOro είναι ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα συνδυασμού ποιότητας, ανθεκτικότητας και κομψότητας με προσεγμένα σχέδια και συνδυασμούς υλικών σε μεγάλη ποικιλία.

 

uomoro7

Κάποια ανδρικά κοσμήματα μπορεί να είναι πολύ ιδιαίτερα ή έντονα αλλά το μέγεθός τους τα καθιστά κομψά και πιο καθημερινά. Το μέγεθος είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα που πρέπει να εξετάζετε στο αντρικό κόσμημα. Είναι καλύτερο να έχουμε πολλά μικρότερα κομμάτια παρά ένα μεγάλο ογκώδες κόσμημα γιατί σπάνια φαίνεται αρρενωπό και πάντα μοιάζει παρωχημένο.

Αγοράστε κλασσικά κοσμήματα. Ένα καλό κλασσικό ρολόι, ένα ζευγάρι ευκολοφόρετα, κομψά μανικετόκουμπα και ένα δαχτυλίδι ή ένας σταυρός αποτελούν την βάση για την συλλογή των κοσμημάτων ενός άντρα και μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες του για κάθε περίσταση και κάθε ώρα. Το ρολόι προσδίδει το κύρος που χρειάζεται κάθε άντρας και τα μανικετόκουμπα είναι η λεπτομέρεια που μπορεί να απογειώσει μία εμφάνιση. Τα αντρικά δαχτυλίδια συνήθως είναι είτε κομμάτια με συναισθηματική αξία είτε συμβολίζουν κάτι είτε είναι λιτά και στιβαρά σχέδια που ολοκληρώνουν το σύνολο και ο σταυρός είναι ένα ξεχωριστό κόσμημα με ιδιαίτερο συμβολισμό και αξία.

Κάθε κόσμημα έχει τον δικό του ρόλο και κάνοντας τις απαραίτητες επιλογές και τους κατάλληλους συνδυασμούς για να κρατηθούν οι σωστές ισορροπίες μπορείτε να κάνετε κάθε εμφάνισή σας να ξεχωρίζει.