Τα oversized ρολόγια ήταν κάποτε απλά μια τάση, αλλά πλέον μπορεί κάποιος να πει ότι τα μεγάλα ρολόγια είναι η πρώτη επιλογή των αντρών και πολλές φορές και των γυναικών. Σίγουρα κάποιοι θα πουν ότι τα μικρού μεγέθους ρολόγια είναι πιο κλασσικά, αλλά κατά γενική ομολογία τα μεγάλα ρολόγια είναι καλύτερα, πιο εντυπωσιακά και ταυτόχρονα μπορούν να έχουν και κλασσικό ύφος.

nixon 52-30, 42-20

Πριν από μισό αιώνα, τα ρολόγια είχαν το ένα τέταρτο περίπου του μεγέθους που έχουν σήμερα. Τις τελευταίες δεκαετίες άρχισαν σταδιακά να γίνονται μεγαλύτερα, πιο ογκώδη και με μεγαλύτερη αντοχή. Στις επιδείξεις μόδας για το φθινόπωρο του 2014 εμφανίστηκαν και πάλι τα υπερμεγέθη ρολόγια, αποδεικνύοντας πως ήρθαν για να μείνουν.

10570537_10153339994624298_3588690377039481717_n

Ακόμα κι αν δεν είναι καθημερινή επιλογή σας, υπάρχει χρόνος και μέρος για ένα μεγάλο ρολόι. Μπορεί να γίνει ένα πολύ ευέλικτο κομμάτι της γκαρνταρόμπας σας, αν κατά την επιλογή του σκεφτείτε την παλέτα χρωμάτων των ρούχων σας και το χρώμα του μετάλλου από το οποίο αποτελούνται τα κοσμήματα που φοράτε συχνότερα. Για παράδειγμα, αν έχετε μια χρυσή βέρα ή ένα χρυσό μονόπετρο θα ήταν ιδανικό να αγοράσετε ένα ρολόι από επιχρυσωμένο ανοξείδωτο ατσάλι. Τα oversized ρολόγια μπορούν να σταθούν μόνα τους για μια πιο minimal εμφάνιση ή μπορούν να φορεθούν με μερικά βραχιόλια δημιουργώντας ένα πιο εντυπωσιακό σύνολο. Αυτή η ευελιξία τους αποδεικνύει πως είναι μια επένδυση που σίγουρα θα αντέξει στη δοκιμασία του χρόνου.

10747781_453266771479260_24899415_ngrandeur tech

Το μέγεθος έχει γίνει εξίσου σημαντικό με το χρώμα, το στυλ ή το υλικό κατά την επιλογή ενός ρολογιού.  Ένας λόγος για τη δημοτικότητα των μεγάλων ρολογιών είναι ότι  όταν οι γυναίκες άρχισαν να φορούν ανδρικά ρολόγια λόγω μόδας, οι άνδρες άρχισαν να ψάχνουν κάτι ακόμα μεγαλύτερο. Η αγορά για να ανταποκριθεί στη ζήτηση για κάτι ακόμη πιο τολμηρό και αρρενωπό, δημιούργησε το υπερμέγεθες ρολόι. Οι άνδρες οι οποίοι συνήθιζαν να φορούν συνήθως ένα ρολόι που ήταν 36-40 mm σε διάμετρο, άρχισαν να αισθάνονται πιο άνετα φορώντας ελαφρώς μεγαλύτερα ρολόγια (39-42 mm) . Σήμερα, ένα ρολόι 42 χιλιοστών θεωρείται φυσιολογικό και πολλά δημοφιλή ρολόγια είναι πολύ μεγαλύτερα.

dz7257 big daddy

Στους παραπάνω λόγους οφείλεται και η επιτυχία της διεθνούς μάρκας ρολογιών TW Steel. Η TW Steel πάντα προωθεί την τάση των oversized ρολογιών. Λόγω των λογικών τιμών και της ευελιξία της στο σχεδιασμό, έχει καταφέρει να αποκτήσει το δικό της κοινό. Διασημότητες όπως η Coco Rocha, η Kelly Rowland, ο Kivanc Tatlitug, ο Tyrese Gibson, η Hilary Rhoda, και ο Jay-Z έχουν φορέσει TW Steel ρολόγια. Η διαφορετικότητα αυτών των διασημοτήτων αποδεικνύει ότι ένα υπερμέγεθες ρολόι μπορεί να είναι για τον καθένα.

tw canteen cool black yamaha factory racing

Μια ακόμα εταιρία που έχει ως αρχή το μεγάλο μέγεθος στα ρολόγια της είναι η Diesel. Τα ρολόγια της συγκεκριμένης εταιρίας έχουν φανατικό κοινό, νεαρής κυρίως ηλικίας με άποψη και τολμηρό στυλ. Η τόλμη είναι κάτι που χαρακτηρίζει την Diesel γιατί δημιουργεί ρολόγια με ιδιαίτερο στυλ και πραγματικά μεγάλο μέγεθος. Για παράδειγμα, το εντυπωσιακό Diesel Mega Chief έχει διάμετρο 59 χιλιοστά και πάχος 15 χιλιοστά.

       Daniel Betancourt completes his weekend style with our Mr. Daddy watch 10736185_10152857758082608_208796757_n

Τέλος μεγάλη ποικιλία σε oversized ρολόγια έχει η Nixon. Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός, το προσεγμένο φινίρισμα και τα ποιοτικά υλικά των ρολογιών της Nixon τα καθιστούν επένδυση. Οι σειρές 51-30, 48-20 και Magnacon καλύπτουν τις ανάγκες του άντρα που προτιμά μεγάλα ρολόγια και οι σειρές 42-20 και Spur έχουν τα ρολόγια που ψάχνουν οι γυναίκες που θέλουν ένα oversized ρολόι για τις εμφανίσεις τους.

   nixon kensington nixon-48-20-gold-blue-2

Στο σημερινό κόσμο των ατομικών επιλογών έκφρασης και τρόπου ζωής, θα υπάρχει πάντα μια θέση για τα μεγάλα ρολόγια. Υψηλής τεχνολογίας ελαφριά υλικά όπως το τιτάνιο και το ανθρακόνημα θα καταστήσουν δυνατό το σχεδιασμό ακόμη μεγαλύτερων ρολογιών στο μέλλον. Πόσο μεγάλα θα γίνουν αυτά τα ρολόγια; Μόνο ο χρόνος θα δείξει.