Σε περίπτωση που δεν το έχετε προσέξει, το 2022 είναι επίσημα η χρονιά της επαναφοράς των τάσεων της μόδας του παρελθόντος. Ο κύκλος της μόδας μίλησε. Ήρθε η ώρα να λάμψουν και πάλι τα μαργαριτάρια. Παρότι τα τελευταία χρόνια τα βλέπουμε συνεχώς στις τάσεις, φέτος είναι παντού και με άλλο αέρα.

κολιέ με μαργαριτάρια για το λαιμό
δαχτυλίδια με μαργαριτάρια και ζιρκόν

Συνήθως τα συνδέουμε στο μυαλό μας με preppy και αριστοκρατικά στυλ, αλλά η μοντέρνα και καλοκαιρινή εκδοχή των μαργαριταριών είναι εντελώς διαφορετική. Τα κοσμήματα με μαργαριτάρια είναι πλέον πολύ πιο νεανικά. Θα δείτε εντυπωσιακά αλλά και παιχνιδιάρικα σχέδια που μπορούν να φορεθούν με διάφορους τρόπους, καθορίζοντας το δικό τους στυλ.

Παρατηρώντας τις πασαρέλες του περασμένου φθινοπώρου, βλέπουμε ότι μεγάλοι οίκοι μόδας όπως η Chanel και ο Tom Ford μας κάνουν ξεκάθαρο πως τα μαργαριτάρια όχι μόνο επιστρέφουν, αλλά και ο τρόπος χρήσης τους θα είναι εντυπωσιακός, μοναδικός και αυστηρά μοντέρνος.

Μπορείτε να φοράτε όλη μέρα τα μαργαριτάρια σας

Τα κοσμήματα με μαργαριτάρια έχουν τη μοναδική ικανότητα να ταιριάζουν τόσο σε καθημερινές εμφανίσεις όσο και σε επίσημες. Ένα απλό κολιέ με μαργαριτάρια συνδυάζεται υπέροχα με ένα πουκάμισο, ένα τζιν και σανδάλια. Ωστόσο, το ίδιο κόσμημα μπορείτε να το φορέσετε μερικές ώρες αργότερα με ένα βραδινό φόρεμα και τα ψηλοτάκουνα πέδιλα σας για μια πιο επίσημη περίσταση.

Κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού, όταν ετοιμάζεστε για διακοπές ή μια εκδρομή το Σαββατοκύριακο, μπορείτε να επιλέξετε μαργαριτάρια. Έτσι θα χρειαστεί να κουβαλήσετε λιγότερα, διατηρώντας τη λάμψη και το στυλ σας, ανεξάρτητα από την περίσταση.

Τα μαργαριτάρια γεννήθηκαν στο νερό

Δεδομένου ότι τα μαργαριτάρια συλλέγονται από όστρακα, συνδέονται αυτόματα με την θάλασσα και το νερό. Επομένως ένα μαργαριταρένιο κόσμημα μπορεί εύκολα να ταιριάξει ακόμα και με το μαγιό σας.

Για παράδειγμα ένα βραχιόλι ποδιού με μαργαριτάρια θα προσθέσει μια δόση κλασικής κομψότητας στις καλοκαιρινές εμφανίσεις σας στην παραλία και όχι μόνο.

βραχιόλι ποδιού με μαργαριτάρια
βραχιόλι ποδιού με μαργαριτάρια
κολιέ κοχύλι με μαργαριτάρι για το λαιμό

Είναι γενέθλιος λίθος του Ιουνίου

Κάθε μήνας συνδέεται με τον δικό του ξεχωριστό πολύτιμο λίθο. Ο γενέθλιος λίθος του Ιουνίου είναι το μαργαριτάρι, το οποίο είναι το μόνο πολύτιμο κόσμημα που προέρχεται από ένα ζωντανό οργανισμό!

«Όποιος έρχεται με το καλοκαίρι σε αυτή τη γη και χρωστάει στον Ιούνιο την ώρα της γέννησής του ένα μαργαριτάρι πρέπει να φοράει πάνω στο δέρμα, η αθωότητα του οποίου θα κερδίσει πολλές καρδιές» -Ανώνυμος

Ταιριάζουν με όλους τους πολύτιμους λίθους

Τα μαργαριτάρια ταιριάζουν εξαιρετικά στο μαυρισμένο δέρμα του καλοκαιριού. Σε αντίθεση με ορισμένους πολύτιμους λίθους, τα μαργαριτάρια είναι διαθέσιμα σε μεγάλη γκάμα χρωμάτων. Από το λευκό, το σομόν και το χρυσό, έως και το μαύρο, υπάρχει μια απόχρωση που ταιριάζει στον καθένα. Επίσης, μπορείτε να επιλέξετε ένα σχέδιο που να ενσωματώνει και διαμάντια, σμαράγδια ή οποιονδήποτε άλλο αγαπημένο σας πολύτιμο λίθο.

κολιέ με μαργαριτάρια για το λαιμό
δαχτυλίδια με μαργαριτάρια και πολύτιμους λίθους
κολιέ με μαργαριτάρια για το λαιμό

Πως να τα προστατέψετε

Ενώ οι πέρλες είναι υπέροχα καλοκαιρινά αξεσουάρ, πρέπει να τις φροντίζουμε σωστά για να παραμείνουν λαμπερές. Η επαφή με το χλώριο της πισίνας μπορεί να βλάψει τα μαργαριτάρια σας, όπως και ορισμένα αντηλιακά ή κάποιες λοσιόν. Επομένως, αποφύγετε να φοράτε τα μαργαριτάρια όταν πρόκειται να έρθετε σε άμεση επαφή με αυτές τις ουσίες. Όταν εφαρμόσετε το αντηλιακό σας φροντίστε να καθαρίσετε την περιοχή που έρχεται σε επαφή με το κόσμημα.

Αν λατρεύετε κι εσείς τα μαργαριτάρια όσο κι εμείς, μήπως ήρθε η ώρα να προσθέσετε στη συλλογή σας ένα υπέροχο κόσμημα με μαργαριτάρι;