Πως ξεκίνησε

Ο γνωστός Γερμανός σχεδιαστής μόδας Philipp Plein ξεκίνησε την καριέρα του σχεδιάζοντας vintage στρατιωτικά μπουφάν στα οποία κεντούσε κρανία διακοσμημένα με Swarovski και τα πουλούσε στο Maison et Objet στο Παρίσι.

Πρόσφατα, το 2021-2022 μετέφερε τη μαξιμαλιστική του προσέγγιση και στα ρολόγια. Στη νέα συλλογή που παρουσίασε εντοπίζουμε όλα τα χαρακτηριστικά της υπογραφής του, όπως κρύσταλλα, καρφιά, στρατιωτικά μοτίβα και μοναδικούς συνδυασμούς υλικών. Φυσικά, δεν θα μπορούσε να λείπει και το χαρακτηριστικό ανάγλυφο μοτίβο της μάρκας, με το κρανίο και τα οστά σε τρισδιάστατη έκδοση.

Οι λεπτομέρειες είναι ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά των συλλογών του αφού, όπως και ο ίδιος έχει δηλώσει, κάνουν τη διαφορά. Ο Philipp Plein είναι σχεδιαστής που προτιμά πιο μοντέρνα και ανατρεπτικά σχέδια, παρά διαχρονικά κομμάτια σαν αυτά που βλέπουμε σε άλλα μεγάλα brands. Τα σχέδια του απευθύνονται σε εκείνους που δεν ψάχνουν ένα απλό ρολόι, αλλά κάτι πιο ιδιαίτερο και εντυπωσιακό.

Για το σχεδιασμό, την παραγωγή και τη διανομή των συλλογών Philipp Plein, η WorldTime Watches & Jewelry αξιοποίησε τη μακροχρόνια συνεργασία της με τον Όμιλο Timex, ο οποίος δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο κλάδο για περισσότερα από 150 χρόνια.

Οι συλλογές

Τα ρολόγια της σειράς $kull διαθέτουν ένα μοναδικό σχέδιο, με εξαγωνικά τρισδιάστατα μοτίβα και τρισδιάστατο κρανίο στο κέντρο, το οποίο σε κάποια μοντέλα είναι διακοσμημένο και με κρύσταλλα Swarovski.

ανδρικό ρολόι philipp plein pwaaa0321
ανδρικό ρολόι philipp plein pwaaa0521
ανδρικό ρολόι philipp plein pwaaa1321

Το μοντέλο $keleton διαθέτει αυτόματο μηχανισμό ορατό μέσα από ένα μοτίβο κρανίου στο καντράν και πολύχρωμους κρυστάλλους τριγύρω. Η φουτουριστική σχεδιαστική πινελία συναντάται και στο εξαγωνικό διάτρητο λουρί.

ανδρικό ρολόι philipp plein pwbaa0221

Τα Plein Extreme έχουν το χαρακτηριστικό εξάγωνο της μάρκας στο καντράν του ρολογιού και προσοχή σε κάθε λεπτομέρεια. Οι βίδες στην στεφάνη δημιουργούν ένα αρρενωπό ύφος. Η συλλογή περιλαμβάνει και ένα πιο ιδιαίτερο μοντέλο με στεφάνη διακοσμημένη με πολύχρωμους κρυστάλλους.

ανδρικό ρολόι philipp plein pwgaa0221
ανδρικό ρολόι philipp plein pwgaa0321
ανδρικό ρολόι philipp plein pwgaa0521

Τα μοντέλα Hyper Shock είναι ένα αφιέρωμα στον κόσμο των ψηφιακών ρολογιών. Μοναδικός σχεδιασμός σε τέλεια σύνδεση με την ψηφιακή λειτουργικότητα. Το όνομα της μάρκας και του μοντέλου είναι ανάγλυφο στη στεφάνη. Κάποια μοντέλα της σειράς έχουν κρύσταλλα Swarovski και αποπνέουν την απόλυτη πολυτέλεια.

ρολόι philipp plein pwhaa0521
ρολόι philipp plein pwhaa1321

Στη συνέχεια, έχουμε τα Nobile τα οποία σε πρώτη ανάγνωση παρουσιάζονται ως ένα πιο απλό μοντέλο. Όμως, αν κοιτάξουμε προσεκτικά τις λεπτομέρειες του καντράν, εύκολα μπορούμε να αναγνωρίσουμε το σχεδιαστικό DNA του Plein. Τρισδιάστατο μοτίβο στο καντράν, εξάγωνοι χρονογράφοι, νεκροκεφαλές και κρύσταλλα Swarovski.

ανδρικό ρολόι philipp plein pwcaa0321
ανδρικό ρολόι philipp plein pwcaa1021
ανδρικό ρολόι philipp plein pwcaa0821

Η σειρά G.O.A.T. είναι άλλη μια ιδιαίτερη αγοραστική εμπειρία για τους λάτρεις των ψηφιακών ρολογιών. Και εδώ επίσης συναντάμε το χαρακηριστικό 3D μοτίβο στην στεφάνη.

ανδρικό ρολόι philipp plein pwfaa0321
ανδρικό ρολόι philipp plein pwfaa0521

Ολοκληρώνοντας, έχουμε και τις δύο άκρως εντυπωσιακές γυναικείες σειρές, Queen και Couture, με ιδιαίτερα μοτίβα και λεπτομέριες στο καντράν, που σίγουρα θα λάτρευε κάθε γυναίκα.

γυναικείο ρολόι philipp plein pwdaa0521
γυναικείο ρολόι philipp plein pwdaa0821
γυναικείο ρολόι philipp plein pweaa0721