Όπως στα ρούχα έτσι και στα αξεσουάρ η μόδα αλλάζει συνεχώς. Κατά τη διάρκεια μιας δεκαετίας πραγματοποιούνται τέτοιες αλλαγές ικανές να την χαρακτηρίσουν ολόκληρη. Το ρολόι κατέχοντας κυρίαρχη θέση στα αξεσουάρ χαρακτηρίζεται από αλλαγές, οι οποίες γίνονται ευδιάκριτες από τις τάσεις που λανσάρουν οι εταιρίες ρολογιών κάθε χρόνο. Ποια είναι όμως η τρέχουσα μόδα στα γυναικεία ρολόγια;

Χρώμα

Το χρώμα στα ρολόγια δεν αλλάζει ούτε βρίσκει την μόδα να προωθεί κάτι συγκεκριμένο. Αποτελεί κυρίως προσωπική επιλογή. Είτε στο φυσικό ασημί χρώμα του ατσαλιού είτε σε επιχρυσωμένο απλό ή ροζ η μόδα είναι σύμμαχος σας γιατί σας επιτρέπει να την καθοδηγείτε.

JC1L010M0065
AX5542
MKJ4132791-MK5569

Μέγεθος

Πριν από μια δεκαετία θα έλεγε κανείς ότι τα μεγάλα σε διαστάσεις ρολόγια μονοπωλούσαν την αγορά. Σχεδόν από καμιά γυναικεία συλλογή δεν έλειπε ρολόι με καντράν από 40mm και πάνω και με αρκετά εμφανή όγκο. Με μπρασελέ ή καουτσούκ λουριά και ενίοτε με έντονους χρωματισμούς κέρδισαν τη γυναικεία αισθητική και η αλήθεια είναι ότι καθιερώθηκαν και χαρακτηρίστηκαν για αρκετό καιρό ως must στη γυναικεία εμφάνιση. Ωστόσο, τα τελευταία χρόνια φάνηκε το μέγεθος να χάνει της προσοχής των γυναικών και οι γραμμές να αποκτούν μια πιο minimal διάθεση.

Μετά από σχεδόν 30-40 χρόνια τα μικρά γυναικεία ρολόγια επανήλθαν δυναμικά στο προσκήνιο δίνοντας μια άλλη αίσθηση κομψότητας και συμβαδίζοντας απόλυτα με τις τάσεις της εποχής. Μικρά αλλά θαυματουργά, καθώς λόγω μεγέθους ταιριάζουν καλύτερα στους λεπτούς γυναικείους καρπούς, τα μικρά ρολόγια αναδεικνύουν την εκλεπτυσμένη γυναικεία ομορφιά και ολοκληρώνουν τη φινέτσα μιας γυναικείας εμφάνισης. Άλλοτε με απλά δερμάτινα λουριά ή με μπρασελέ οποιουδήποτε τύπου δεν πρέπει να λείπουν από τη συλλογή καμίας γυναίκας καθώς αποτελούν το must have αξεσουάρ!

just-cavalli
MK2750_roloi-gunaikeio-michael-kors-petite-portia-gold-stainless-steel-black-leather-strap
marc-jacobs

Μπρασελέ τύπου Mesh

Μία ακόμη αλλαγή εντοπίζεται στην εισαγωγή ενός νέου τύπου μπρασελέ, του mesh ή milanese. Για να γίνει ακόμα πιο κατανοητό mesh ή milanese εννοούμε το μπρασελέ τύπου “ψάθα”. Καθώς ο συγκεκριμένος τύπος μπρασελέ ταίριαζε περισσότερο με πιο slim κάσες αυτόματα όρισε τη στροφή σε πιο λεπτές γραμμές, με το πάχος της κάσας να μη ξεπερνά τα 5mm. Πολύ γρήγορα κέρδισε τις εντυπώσεις των γυναικών και ο απλός σχεδιασμός, χωρίς πολλά χρώματα και ποικιλόμορφα σχήματα, άρχισε να χαράζει τη δική του πορεία στη μόδα των ρολογιών. Εάν θεωρήσουμε ότι το μπρασελέ τύπου mesh ή milanese λανσάρεται και κερδίζει έδαφος σχεδόν τα τελευταία τρία χρόνια χωρίς να χάνει καθόλου τη δυναμική του τότε πολύ σίγουρα μπορούμε να πούμε ότι τα μικρού μεγέθους ρολόγια έχουν επανέλθει πλήρως στη μόδα τον τελευταίο 1,5 χρόνο.

97p125
ES1L088M0035_roloi-esprit-watch-lucid-rose-gold-stainless-steel-bracelet-mesh-
nixon

Στα Κοσμηματοπωλεία Χαριτίδης αλλά και online στο Haritidis.gr, θα έχετε την ευκαιρία να ανακαλύψετε το ιδανικό ρολόι για εσάς μέσα από μια τεράστια ποικιλία γυναικείων ρολογιών. Άλλοτε πιο οικονομικά και άλλοτε πιο premium σίγουρα θα κλέψουν την καρδιά σας!