Η άφιξη των ρολογιών Seiko στα Κοσμηματοπωλεία Χαριτίδης είναι πλέον γεγονός. Τα ρολόγια Seiko έχουν μία τεράστια κληρονομιά και αποτελούν μια από τις πιο δυναμικές παρουσίες στον χώρο της ωρολογοποιίας.

Η ιστορία της

Η ιστορία της Seiko, ξεκινάει το 1881, όταν ο ιδρυτής της Kintaro Hattori, άνοιξε στην πόλη Τόκιο της Ιαπωνίας, ένα μαγαζί για την επισκευή ρολογιών τοίχου κυρίως. Λίγα χρόνια αργότερα, και πιο συγκεκριμένα το 1892, ο Kintaro Hattori ίδρυσε την Seikosha, το αντικείμενο της οποίας αρχικά ήταν η κατασκευή ρολογιών τοίχου.

Το 1895 όμως, προχώρησε στην κατασκευή του πρώτου ρολογιού χειρός, το οποίο ονομάστηκε «The Timekeeper”. Το 1924 η εταιρεία μετονομάστηκε σε Seiko, όπου στα ιαπωνικά σημαίνει «επιτυχία», ενώ το 1969, παρουσιάσαν στο ευρύ κοινό το Astron, το οποίο ήταν το πρώτο quartz ρολόι στον κόσμο.

Οι συλλογές της

Με γνώμονα την κατασκευή ρολογιών υψηλής ποιότητας και κορυφαίου design, που θα μπορούν να καλύπτουν πλήρως τις ανάγκες των ιδιοκτητών τους, η Seiko διαθέτει 5 βασικές συλλογές.

Seiko Astron

Τα ρολόγια της συλλογής Astron, με την χρήση ενός κουμπιού, προσαρμόζονται στην τοπική ώρα σε 39 διαφορετικές χρονικές ζώνες και φορτίζεται από οποιαδήποτε φυσική και τεχνητή πηγή φωτός.

Ανδρικό ρολόι Seiko
Ανδρικό ρολόι Seiko Astron

Seiko Conceptual Series

Η συλλογή Conceptual Series, αποτελείται από ανδρικά και γυναικεία ρολόγια, που συνδυάζουν τον μοντέρνο σχεδιασμό με την υψηλή τεχνολογία της Seiko.

Γυναικείο ρολόι Seiko Conceptual Series
Ανδρικό ρολόι Seiko Conceptual Series

Seiko Presage

Η συλλογή Presage, αντιπροσωπεύει απόλυτα το ιαπωνικό design, καθώς διαθέτει ρολόγια κορυφαίας ποιότητας και αισθητικής.

Ανδρικό ρολόι Seiko Presage φορεμένο σε χέρι
Ανδρικό ρολόι Seiko Presage
Ανδρικό ρολόι Seiko Presage φορεμένο σε χέρι

Seiko 5 Sports

Τέλος, η συλλογή Seiko 5 Sports, η οποία είναι από τις παλαιότερες συλλογές της Seiko, προσφέρει ρολόγια που ξεχωρίζουν για την ανθεκτικότητά τους, την υψηλή απόδοσής τους και την αξιοπιστία τους, γνωρίσματα που προσελκύουν κυρίως τους λάτρεις των μηχανικών ρολογιών.

Ανδρικό ρολόι Seiko 5 Sports φορεμένο σε χέρι
Ανδρικό ρολόι Seiko 5 Sports φορεμένο σε χέρι
Ανδρικό ρολόι Seiko 5 Sports φορεμένο σε χέρι

Seiko Prospex

Η συλλογή Prospex βρίσκεται στην κορυφή των προτιμήσεων των επαγγελματιών και ερασιτεχνών δυτών κυρίως, καθώς συνδυάζουν υψηλή ποιότητα κατασκευής και αντοχής κάτω από το νερό (20ΑΤΜ, κατάλληλα για κατάδυση).

Ανδρικό ρολόι Seiko Prospex φορεμένο σε χέρι
Ανδρικό ρολόι Seiko Prospex
Ανδρικό ρολόι Seiko Prospex φορεμένο σε χέρι

Ιδανικά σχεδιασμένα για τους λάτρεις της περιπέτειας και των σπόρ, τόσο των θαλάσσιων όσο και αυτών που λαμβάνουν χώρα στο έδαφος είτε ακόμα και στον ουρανό, τα ρολόγια της συλλογής Prospex προσφέρουν αξιοπιστία και ασφάλεια σε επαγγελματίες και μη χάρη στον ειδικό σχεδιασμό και τη λειτουργικότητα τους.

Prospex LX

Μέσα από αυτή τη συλλογή της Seiko το πνεύμα των κλασσικών αθλητικών ρολογιών εκφράζεται ξανά. Κύριο μέλημα της εταιρίας, η ανταπόκριση στις προσδοκίες όσων λατρεύουν το συγκεκριμένο είδος ρολογιών. Για τον σκοπό αυτό δημιουργήθηκε μια συγκεκριμένη σειρά το όνομα της οποίας είναι LX. Η ονομασία LX, εμπνευσμένη από τη λατινική λέξη που σημαίνει φώς θέλει να τονίσει τον τρόπο με τον οποίο το φώς αντανακλάται στην επιφάνεια των ρολογιών.

Η σειρά αυτή αναπτύχθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο για την εμπειρία του στον σχεδιασμό αυτοκινήτων και άλλων υψηλής ποιότητας προϊόντων, Ken Okuyama. Σύμφωνα και με τον ίδιο, στόχος της συγκεκριμένης σειράς είναι να διασφαλίσει τη συνέχιση της κληρονομιάς και της ακεραιότητας της Seiko συγχρονίζοντας την όμως με τις ανάγκες της σημερινής κοινωνίας. Κύρια χαρακτηριστικά των ρολογιών που ανήκουν σε αυτή είναι η προσεγμένη και υψηλών προδιαγραφών εμφάνιση τους σε συνδυασμό με την υψηλή ορατότητα που απαιτείται για ένα αθλητικό ρολόι καθώς και το ισορροπημένο σχήμα τους.

Η επιτυχία λοιπόν, του συγκεκριμένου εγχειρήματος οφείλεται στον σχεδιασμό των ρολογιών ο οποίος συνδυάζει την απλότητα και τον δυναμικό σχεδιασμό με έναν αρμονικό τρόπο εξασφαλίζοντας την απαραίτητη αξιοπιστία ακόμη και για τα πιο απαιτητικά σπόρ, όπως η κατάδυση και η ορειβασία.

Επιμέρους σειρές της LX είναι η SEA, LAND, SKY και STREET σειρές. Όπως φανερώνουν και τα ονόματα τους οι συγκεκριμένες σειρές εστιάζουν ακόμη περισσότερο στις ιδιαίτερες ανάγκες των αθλημάτων.

– LX Sea

Πιο συγκεκριμένα, η σειρά Sea με την καινοτόμα τεχνολογία της βρίσκεται σε αντιστοιχία με τις προσδοκίες των δυτών δίνοντας τους τη δυνατότητα να ανταποκριθούν στις δοκιμασίες των ωκεανών.

– LX Land

Η σειρά Land έχει δημιουργηθεί για να υποστηρίζει τους περιπετειώδεις χαρακτήρες σε κάθε τους βήμα.

– LX Sky

Από την άλλη πλευρά η Sky σειρά παρέχει ρολόγια τα οποία συμπεριλαμβάνουν όλα τα απαραίτητα στοιχεία για τον έλεγχο του ουρανού.

– LX Street

Τέλος η σειρά Street εμπνευσμένη από το αυθεντικό καταδυτικό ρολόι που λάνσαρε η Seiko το 1975 συμπεριλαμβάνει το ίδιο εμβληματικό εξωτερικό προστατευτικό σε ένα περισσότερο συμπαγή σχέδιο ιδανικό για την αστική ζωή.