Η Suunto πρόσφατα κυκλοφόρησε το νέο Suunto 9 και το κοσμηματοπωλείο Χαριτίδης σας δίνει μια γεύση για το τι να περιμένετε από την ναυαρχίδα της εταιρείας. Αυτή η σειρά έχει σχεδιαστεί για να είναι ο διάδοχος της σειράς GPS ρολoγιών Suunto Spartan Ultra, η οποία είναι η πιο ακριβή που προσφέρει η Suunto στην γκάμα της. Ενώ το Suunto 9 είναι ο αντικαταστάτης του Spartan Ultra, πρόκεται για μια κίνηση εξέλιξης και όχι ριζοσπαστικής αλλαγής του προηγούμενου μοντέλου. Παρόλα αυτά, υπάρχουν αρκετά ωραία πράγματα  τα οποία έχουν βασικό τους στόχο τους αθλητές.

ss050021000-suunto9-gen1-baro-white-product-on-wrist-800x800px-01ss050019000-suunto9-gen1-baro-black-product-on-wrist-800x800px-01

Η Suunto κινήθηκε σε διαφορετικά μονοπάτια από τον ανταγωνισμό προσπαθώντας να βελτιώσει ουσιαστικά κομμάτια του ρολογιού όπως την ακρίβεια του GPS και την διαχείριση της μπαταρίας με εντυπωσιακά αποτελέσματα. Ας δούμε όμως όλα τα βασικά χαρακτηρίστικα που ξεχωρίζουν στο Suunto 9.

  • Προστέθηκε FusedTrack: Δυνατότητα λήψης GPS tracks χωρίς δεδομένα GPS.
  • Προσθήκη 3 νέων επιλογών απόδοσης μπαταρίας και επιλογή custom.
  • Ικανότητα να μεταβείτε σε λειτουργία χαμηλής κατανάλωσης ενέργειας chrono για να ολοκληρώσετε την προπόνηση
  • Προστέθηκε αισθητήρας οπτικού καρδιακού ρυθμού από τη Valencell (σετ αισθητήρων τελευταίας γενιάς 1.2)
  • Αλλαγή παρόχου chipset από SIRF στη Sony.
  • Σύνδεση και στις δύο πλατφόρμες της Suunto, την ήδη γνωστή πλατφόρμα Movescount και την νέα Sports Tracker.
  • ”Έξυπνες” προειδοποιήσεις χαμηλής μπαταρίας μία μέρα πρίν τις απαιτητικές σας ημέρες προπονήσεων.
  • Καρδιακούς παλμούς από τον καρπό (υπάρχει και η δυνατότητα σύνδεσης με HR ζωνη)

ss050021000-suunto9-gen1-baro-white-product-on-wrist-800x800px-02ss050019000-suunto9-gen1-baro-black-product-on-wrist-800x800px-02

Από όλα τα παραπάνω αυτά που ξεχωρίζουν είναι το FusedTrack και οι επιλογές απόδοσης της μπαταρίας. Ας ξεκινήσουμε όμως με το Fused Track που είναι το πιο τεχνολογικά καινοτόμο χαρακτηριστικό που έχει το Suunto 9. Το FusedTrack δεν έχει πρωταρχικό στόχο να παρέχει ακριβέστατα δεδομένα GPS αλλά να παρέχει δεδομένα εκεί που δεν υπάρχουν!! Στις πολύ μεγάλες διαδρομές, η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αποτελεί πολλές φορές ανασταλτικό παράγοντα για την καταγραφή της απόστασης με ακρίβεια, καθώς το GPS καταναλώνει πολύ μπαταρία. Ο μοναδικός αλγόριθμος της Suunto FusedTrack™ συνδυάζει τα δεδομένα του GPS και του αισθητήρα κίνησης για βελτιωμένη ακρίβεια εντοπισμού και απόστασης. Έτσι η διάρκεια ζωής της μπαταρίας αυξάνεται, μειώνοντας την ισχύ του GPS χωρίς ιδιαίτερους συμβιβασμούς στην ακρίβεια.

Οι τρεις προκαθορισμένες λειτουργίες μπαταρίας είναι – Performance, Endurance και Ultra- με διάρκεια ζωής από 25 ως 120 ώρες καταγραφής με ενεργοποιημένο τον εντοπισμό GPS. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε και εξατομικευμένες λειτουργίες μπαταρίας για να ανταποκρίνονται καλύτερα στις δικές σας ανάγκες. Από τη στιγμή που ξεκινάτε μια καταγραφή, βλέπετε την ένδειξη με την εκτιμώμενη διάρκεια ζωής της μπαταρίας σε ώρες και όχι ποσοστό(spartan ultra), στη λειτουργία που έχετε επιλέξει. Αν δεν είναι αρκετή, μπορείτε οποιαδήποτε στιγμή να επιλέξετε κάποια άλλη λειτουργία.

Suunto_9_baro_battery_modes

Η Suunto με την πρώτη γεννιά του 9 κάνει σταθερά βήματα για βελτιστοποιήση της πετυχημένης ναυαρχίδας της και σας παρέχει μια τεχνικά ολοκληρώμενη πρόταση για το επόμενο αθλήτικό σας ρολόι. Μπορείτε να βρείτε το νέο Suunto 9 στα καταστήματα Χαριτίδης ή στο haritidis.gr και να το κάνετε δικό σας με δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα.