Στην καθημερινότητα μας υπάρχουν σύμβολα που έχουν φτάσει σε μας μέσα στο πέρασμα των αιώνων και αποτελούν διεθνή γλώσσα με βαθύτερους συμβολισμούς που ξεκίνησαν από κάθε είδους μυθολογίες, παραδόσεις, λατρείες και θρησκείες. Το δέντρο, ο ήλιος, το φεγγάρι, ο ελέφαντας, το σύμβολο του άπειρου, ο κύκλος, το τετράγωνο, η πυραμίδα και πολλά ακόμα μεταφέρουν έννοιες βαθύτερες από αυτές που παρουσιάζει το αποτυπωμένο τους σχήμα. Τα σύμβολα αυτά συνηθίζεται να χρησιμοποιούνται σαν διακοσμητικά σπιτιού, να αποτυπώνονται σε τατουάζ αλλά και να φοριούνται σαν κοσμήματα. Κάθε σχέδιο και κάθε σύμβολο έχει την δική του διαφορετική σημασία και ιστορία για κάθε άνθρωπο. Κατά το Jung, η δημιουργία και έκφραση των συμβόλων αποτελεί κλειδί για την κατανόηση της ανθρώπινης φύσης. Η σειρά κοσμημάτων Symbol Collection by Haritidis περιλαμβάνει κολιέ με σχέδια μοντέρνα και ιδιαίτερα. Κάποια από αυτά έχουν προφανή συμβολισμό ενώ κάποια άλλα έχουν τις ρίζες του νοήματος τους βαθιά σε θρησκείες και παραδόσεις.

              5SF009

Για τους λάτρεις της περιπέτειας, των ταξιδιών και της ελευθερίας οι επιλογές είναι προφανείς. Η πυξίδα και το αεροπλάνο είναι τα σύμβολα που θα σας συνοδεύουν στα μεγαλύτερα σας πλάνα και όνειρα. Η πυξίδα συμβολίζει την αναζήτηση, την καθοδήγηση, την κατεύθυνση και την ικανότητα να παραμένεις πάντα στην πορεία της ζωής παρά τις όποιες αντιξοότητες και το αεροπλάνο συμβολίζει την ελευθερία, την δύναμη και την φιλοδοξία.

                Processed with VSCO with a8 presetSF006

H χρήση του ελέφαντα σαν σύμβολο έχει τις ρίζες της στην Ινδία όπου ο ελέφαντας εμφανίζεται στη μορφή του Γκανέσα που είναι ο θεός της τύχης και της προστασίας. Γενικότερα ο ελέφαντας συμβολίζει την δύναμη, τη σταθερότητα, την υπομονή, την προστασία και κυρίως την τύχη, ειδικά όταν η προβοσκίδα κοιτάει προς τα πάνω.

                  unicornSF002

Ο μονόκερος είναι η προσωποποίηση της φαντασίας, της αγνότητας και της ελευθερίας. Ένα κολιέ με αυτό το σύμβολο είναι ιδανικό δώρο για όσους παραμένουν μέσα τους παιδιά, σε όσους πιστεύουν ακόμα ότι τα πάντα είναι δυνατόν να συμβούν και σε ανοιχτόμυαλους ανθρώπους που αγκαλιάζουν καθετί διαφορετικό και ιδιαίτερο.

                    IMG_8218SF016

Το μισοφέγγαρο σε συνδυασμό με το αστέρι δημιούργησαν το κολιέ της σειράς με την ονομασία Night Sky. Ο νυχτερινός ουρανός συμβολίζει τις επιθυμίες και την πραγματοποίηση τους αλλά κυρίως την ελπίδα  και την αισιοδοξία γιατί το φεγγάρι και τα αστέρια συνεχίζουν να λάμπουν ακόμα και όταν όλα γύρω είναι σκοτεινά. Το μισοφέγγαρο μόνο του είναι σύμβολο ανάπτυξης, δημιουργικότητας, γονιμότητας και θεωρείται ότι διώχνει την αρνητική ενέργεια.

                  IMG_8219SF012

Σύμβολα όπως το κλειδί και ο φοίνικας έχουν διάφορους συμβολισμούς αλλά κυρίως αποτελούν σύμβολα για την πορεία προς την ευτυχία και την επιτυχία.

              4 SF010

Το άνθος του λωτού είναι σύμβολο της αναγέννησης, της γονιμότητας και της ευημερίας και ο κάκτος συμβολίζει την προστασία και την αντοχή. Και τα δύο αυτά συμβολά εκφράζουν την ικανότητα ενός ατόμου να προσαρμόζεται και να εξελίσσεται ύπο δύσκολες συνθήκες.

Τα παραπάνω αλλά και διάφορα ακόμη σύμβολα, μπορείτε να τα ανακαλύψετε στο κοσμηματοπωλείο Χαριτίδης και στο e-shop του καταστήματος και να βρείτε αυτό που ταιριάζει σε εσάς ή στα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Ο μαγικός κόσμος των συμβόλων είναι γύρω μας και μέσα μας, διαθέσιμος πάντα για να τον ανακαλύψουμε.