Η επιλογή του σωστού δαχτυλιδιού για τα δάχτυλα σας μοιάζει πολύ με την επιλογή του σωστού μαγιό για τη σιλουέτα σας. Κάθε γυναίκα έχει δάχτυλα με μοναδικό σχήμα και μέγεθος και μπορεί αυτά να είναι κοντά, μακριά, λεπτά ή φαρδιά. Αν έχει τύχει να δοκιμάσετε δαχτυλίδια θα διαπιστώσατε γρήγορα ότι δεν φαίνονται όλα τόσο κολακευτικά στο δάχτυλό σας όσο περιμένατε. Αν δεν γνωρίζετε ποια δαχτυλίδια ταιριάζουν στα δάχτυλα σας, με λίγη καθοδήγηση θα μπορέσετε να περιορίσετε τις επιλογές σας και δεν θα χρειαστεί να περάσετε ώρες δοκιμάζοντας δαχτυλίδια. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε γιατί πάντα θα υπάρχει ένα στυλ και σχήμα δαχτυλιδιού που θα ταιριάζει στον τύπο του δαχτύλου σας, κολακεύοντας τα όμορφα χαρακτηριστικά του και καλύπτοντας τα στοιχεία που δεν σας αρέσουν.

diamond-rings-PR28253-KS36770W-FT28250W

Είτε πρόκειται να επιλέξετε μόνη σας είτε προσπαθείτε να καθοδηγήσετε διακριτικά (ή και όχι) τον σύντροφό σας, χρησιμοποιήστε τους παρακάτω δείκτες για να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας και να βρείτε το πιο κολακευτικό δαχτυλίδι για το δικό σας μοναδικό σχήμα και μέγεθος δακτύλου.

Οι δείκτες αυτοί αφορούν όχι μόνο το μονόπετρο δαχτυλίδι του γάμου σας αλλά και οποιοδήποτε άλλο δαχτυλίδι επιλέξετε για την συλλογή σας.

Μήκος δαχτύλου x πλάτος + σχήμα δαχτυλιδιού + στυλ = ο τέλειος συνδυασμός

Όταν διαλέγετε δαχτυλίδια, θα πρέπει να λάβετε υπόψη το μήκος και το πλάτος του δακτύλου σας, μαζί με το συνολικό μέγεθος του χεριού σας, σε σχέση με μερικά βασικά πράγματα:

  • Το σχήμα και το μέγεθος της κεντρικής πέτρας
  • Το πλάτος και στυλ του ίδιου του δακτυλιδιού

Επίσης λάβετε υπόψη το τυπικό μήκος και σχήμα των νυχιών σας. Είναι συνήθως κομμένα κοντά ή μακριά, περιποιημένα και διαμορφωμένα; Τα μακρύτερα νύχια επιμηκύνουν την εμφάνιση των δακτύλων σας, γι’ αυτό γίνονται επίσης μέρος της εξίσωσης. Φυσικά, το μοναδικό σχήμα των δαχτύλων και του χεριού σας είναι μόνο ένα μέρος των παραγόντων για την επιλογή του τέλειου δαχτυλιδιού. Το προσωπικό σας στυλ είναι εξίσου σημαντικό.

Παρακάτω θα βρείτε μερικές χρήσιμες οδηγίες. Αν όμως έχετε αδυναμία σε μια συγκεκριμένη πέτρα ή σχήμα, μπορείτε να ακολουθήσετε την καρδιά σας και να το προσαρμόσετε σε εσάς ακολουθώντας κάποια από τα υπόλοιπα tips. Σας συμβουλεύουμε επίσης να τολμήσετε να δοκιμάσετε διαφορετικά στυλ, προκειμένου να είστε σίγουροι ότι έχετε βρείτε εκείνο με την τέλεια εφαρμογή για εσάς.

Τύποι δαχτύλων

Μακριά δάχτυλα

Τα περισσότερα στυλ δαχτυλιδιών ταιριάζουν σε μακριά, λεπτά δάχτυλα αλλά μπορείτε να λάβετε υπόψη τα παρακάτω κατά την επιλογή:

  • Οι τετραγωνισμένες και οι στρογγυλές πέτρες είναι ιδιαίτερα κολακευτικές.
  • Οι πιο φαρδιοί σκελετοί και οι μεγαλύτερου μεγέθους πέτρες τείνουν να συμπληρώνουν το μήκος.
  • Τα μακριά δάχτυλα μπορούν να υποστηρίξουν ένα πιο έντονο στυλ αλλά μόνο αν αυτό σας ταιριάζει.
rings-for-long-fingers

 

rings-for-slim-fingers

Λεπτά δάχτυλα

Όταν επιλέγετε ένα δαχτυλίδι για λεπτά δάχτυλα, το κύριο ζητούμενο είναι να μην τα φορτώσετε:

  • Οι μικρότερες πέτρες μπορούν να κάνουν τα λεπτά δάχτυλα να φαίνονται φαρδύτερα.
  • Οι πιο φαρδιοί σκελετοί διευρύνουν την εμφάνιση του δακτύλου σας.

 

Κοντά δάχτυλα

Αν έχετε πιο κοντά δάχτυλα θα πρέπει να επιλέξετε ένα σχέδιο που θα σας βοηθήσει να επιμηκύνετε τα δάχτυλά σας – ανεξάρτητα από το πλάτος τους:

  • Οι πέτρες σε οβάλ, pear ή marquise σχήμα επιμηκύνουν την εμφάνιση του δακτύλου σας.
  • Οι ορθογώνιες πέτρες μπορούν να επιμηκύνουν τα κοντά δάχτυλα, αρκεί να μην είναι πολύ ογκώδεις ώστε να τα κατακλύζουν.
  • Οι πιο λεπτοί σκελετοί δημιουργούν την ψευδαίσθηση του μήκους.
rings-for-short-fingers

 

rings-for-wide-fingers

Φαρδιά δάχτυλα

Το κόλπο για να επιλέξετε ένα δαχτυλίδι για φαρδιά δάχτυλα είναι να βρείτε ένα στυλ που δεν επιτρέπει να φανεί πολύ δέρμα στα πλαϊνά γιατί διαφορετικά τα δάχτυλα μπορεί να φαίνονται ακόμη πιο φαρδιά. Από την άλλη πλευρά, το να έχεις φαρδιά δάχτυλα σου δίνει περισσότερο χώρο για πειραματισμό με ογκώδη funky ή και κλασικά σχέδια.

  • Επιλέξτε δαχτυλίδια με μεγάλες οβάλ, marquise ή ορθογώνιες πέτρες. Οι μικρές, στενές πέτρες θα κάνουν τα φαρδιά δάχτυλα να φαίνονται ακόμη πιο φαρδιά.
  • Τα πολύπετρα δαχτυλίδια και οι στρογγυλές πέτρες σε μεγάλους σκελετούς κολακεύουν τα φαρδύτερα δάχτυλα.
  • Αποφύγετε τους λεπτούς σκελετούς.
  • Τα σχέδια με γωνίες αλλά και τα ασύμμετρα σχέδια ελαχιστοποιούν το πλάτος του δακτύλου.

 

Φαρδιές αρθρώσεις δάκτυλων

Πολλοί άνθρωποι τυχαίνει να έχουν φαρδιές αρθρώσεις στα δάχτυλα ακόμα και αν το υπόλοιπο μέρος είναι λεπτότερο.

Αν ανήκετε σε αυτή την κατηγορία, μπορείτε να επιλέξετε φαρδύτερους σκελετούς και μεγαλύτερες πέτρες που τραβούν την προσοχή στο δαχτυλίδι αντί στην άρθρωση που υπάρχει στη μέση του δακτύλου σας.

rings-for-wide-finger-joints

Μέγεθος χεριού

Μικρά χέρια

Αν έχετε μικρά χέρια, είναι καλύτερο να διατηρήσετε το συνολικό μέγεθος του δαχτυλιδιού σας μικρό. Οι μικρές στρογγυλές, princess, οβάλ ή σχήματος καρδιάς πέτρες κολακεύουν ιδιαίτερα.

Μεγάλα χέρια

Αν έχετε μεγάλα χέρια τότε οι επιλογές σας μοιάζουν με την κατηγορία των φαρδύτερων δακτύλων. Αυτό σημαίνει ότι θα ήταν προτιμότερο να επιλέξετε μεγαλύτερες πέτρες και φαρδύτερους σκελετούς. Μην ξεχνάτε πως έχετε επίσης την δυνατότητα να πειραματιστείτε και να «ξεφύγετε» με ογκώδη, έντονα στυλ.

Το πιο σημαντικό είναι να δοκιμάστε διαφορετικά δαχτυλίδια και να δείτε ποια σχήματα και στυλ σας φαίνονται καλύτερα. Στο τέλος, εσείς είστε ο καλύτερος κριτής για να επιλέξετε το τέλειο δαχτυλίδι για το δάχτυλό σας.