Το φθινόπωρο του 2021 έχει μπει για τα καλά και μόλις λίγες μέρες μας χωρίζουν από το 2022. Σας φαίνεται τρελό που σκεφτόμαστε τον επόμενο χρόνο από τώρα; Ο λόγος που εμείς το κάνουμε είναι γιατί έχουμε λατρέψει τις τάσεις των κοσμημάτων για το φθινόπωρο/χειμώνα 21-22.

Είτε είστε λάτρης του layering είτε προτιμάτε ένα μόνο statement κομμάτι για να αναβαθμίσει το look σας, εμείς καταγράψαμε πέντε από τις κορυφαίες τάσεις κοσμημάτων για να επιλέξετε και να ξεκινήσετε τις αγορές σας για το χειμώνα.

1. Κοσμήματα με ζώδια

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στατιστικά στοιχεία τα κοσμήματα με ζώδια σημειώνουν σημαντική αύξηση. Η ζήτηση τους αυξήθηκε κατά 29%, με τα κολιέ να είναι τα πιο δημοφιλή σε αυτή την κατηγορία.

zodiac-necklace-kolie-zodio
chains-bold-chuncky-jewelry

2. Αλυσίδες

Πιθανότατα έχετε επενδύσει ήδη σε κάποια κοσμήματα με αλυσίδες καθώς και τις προηγούμενες σεζόν όπως και τώρα είναι η απόλυτη τάση.

Μπορεί να είναι κολιέ, βραχιόλι αλλά και σκουλαρίκια. Τις βρίσκουμε άλλοτε πιο κομψές και ιδανικές για συνδυασμούς με άλλα κοσμήματα και άλλοτε ογκώδεις ώστε να μπορούν και μεμονωμένα να δώσουν λάμψη σε ένα χειμερινό σύνολο.

3. Dome & Signet Δαχτυλίδια

Ενώ τα κομψά χρυσά κοσμήματα είναι ακόμα πολύ μόδα, τα μεγάλα, ογκώδη σχέδια – και στα δαχτυλίδια – άρχισαν να κερδίζουν έδαφος.

Το απόλυτο trend είναι τα signet και τα dome δαχτυλίδια. Τα signet είναι τα δαχτυλίδια που θυμίζουν σφραγίδα έχοντας πολλές φορές κάποιο σχέδιο πάνω την χαρακτηριστική επίπεδη επιφάνεια τους.

bull-ring-dome-daxtilidi
signet-rings-daxtilidi-chevalier

Τα dome είναι τα πλαστικά θολωτά δαχτυλίδια που είδαμε παντού το καλοκαίρι σε διάφορα χρώματα. Η χειμερινή τους εκδοχή είναι πιο λαμπερή, πολύτιμη και διαχρονική.

Από χρυσό 14 ή 18 καρατίων με λουστρέ ή ματ επιφάνειες και διακοσμημένα πολλές φορές με πέτρες, τα dome και τα signet δαχτυλίδια είναι αυτά που θα τραβήξουν τα βλέμματα σε κάθε σας εμφάνιση.

4. Κολιέ με ονόματα

Τα εξατομικευμένα κοσμήματα συνεχίζουν να είναι τάση και η ζήτηση των κολιέ με μονόγραμμα ή όνομα έχει αυξηθεί κατά 36%. Αναμένοντας και την επιστροφή της Carrie Bradshaw με την σειρά «And Just Like That», μπορούμε να φανταστούμε ότι αυτή η κατηγορία θα γίνει ακόμα πιο δημοφιλής.

name-necklace-gynaikeio-kolie-onoma
name-necklace-kolie-onoma

5. Μαργαριτάρια

Τα μαργαριτάρια υπάρχουν στις τάσεις σχεδόν κάθε σεζόν καθώς οι γυναίκες το αγαπούν και μπορεί εύκολα να γίνει statement μέρος μιας εμφάνισης. Φέτος στις πασαρέλες των μεγάλων οίκων τα είδαμε στην ολοστρόγγυλη εκδοχή τους, αλλά και σε baroque style σε xl μέγεθος.

pearls-skoularikia-kolie-me-margaritaria
pearls-evil-eye-necklace-rings

 

Όποια και αν είναι η δική σας επιλογή, η συμβουλή μας είναι μόνο μία. Μην υποτιμάτε τη δύναμη ενός καλού κοσμήματος. Είτε μικρό και απλό, είτε ογκώδες και art deco, λίγη λάμψη θα απομακρύνει την κακή ενέργεια από την καθημερινότητα σας.