H πρόταση να γίνεται πνευματικός γονιός έγινε και την αποδεχθήκατε με χαρά. Ο ρόλος του νονού ή της νονάς είναι σημαντικός και η τελετή της βάπτισης θα δημιουργήσει έναν δυνατό δεσμό ανάμεσα σε σας και το βαφτιστήρι σας καθώς και με τους γονείς του. Ως ανάδοχος έχετε υποχρεώσεις πριν, κατά την διάρκεια και μετά το μυστήριο της βάπτισης που θα σηματοδοτήσει την εισαγωγή του παιδιού στο σώμα της εκκλησίας και θα του χαρίσει το όνομα του. Πέρα από την ανιδιοτελή αγάπη, τη φροντίδα, το ενδιαφέρον και όλα τα συναισθηματικά εφόδια που θα προσφέρεται στο παιδί με την σχέση που θα χτίσετε μαζί του, υπάρχει και μια σειρά από συμβολικά δώρα που μπορείτε να του χαρίσετε πέρα απ’ τον βαπτιστικό σταυρό που είναι απαραίτητος.

Τα δώρα

Αρχικά εφόσον γνωρίζετε από νωρίς ότι θα αναλάβετε αυτόν τον ρόλο μπορείτε σαν δώρο γέννησης να χαρίσετε στο παιδί ένα κωνσταντινάτο, μια Παναγία, μία παιδική παραμάνα ή μία ταυτότητα.

Τα κωνσταντινάτα είναι χρυσά βυζαντινά νομίσματα που χρησιμοποιούνται ως φυλαχτά για τις εγκύους και τα παιδιά. Ως φυλαχτά επίσης χρησιμοποιούνται και οι Παναγίες και μπορείτε να βρείτε και τα δύο σε κίτρινο, λευκό ή και δίχρωμο χρυσό 14 ή 18 καρατίων.

Επιπλέον οι παραμάνες είναι ένα χαριτωμένο και όμορφο δώρο που είναι στολισμένο με παιχνιδιάρικους συνδυασμούς από ματάκια, σταυρούς, φυλαχτά και χρωματιστές χάντρες.

Τέλος ένα ακόμα δώρο που κάνουν συχνά οι νονοί ή οι συγγενείς είναι το βραχιόλι-ταυτότηταή και ένα απλό βραχιολάκι. Στην ταυτότητα εφόσον δεν γνωρίζετε ακόμα το όνομα του παιδιού δεν χαράσσεται τίποτα και επιστρέφετε στο κατάστημα όταν καταλήξετε στο όνομα για να γίνει η χάραξη.

Ο βαπτιστικός σταυρός 

Σειρά έχει τώρα το πολυτιμότερο δώρο που θα χαρίσετε στο μικρό πλασματάκι. Ο βαπτιστικός σταυρός είναι ένα κόσμημα που αποτελεί σύμβολο της ένταξης του παιδιού στην χριστιανική πίστη καθώς και του δεσμού που δημιουργείτε με τον ανάδοχο.

Βασικό βήμα είναι να ξεκινήσετε την αναζήτηση νωρίς. Με αυτόν τον τρόπο θα έχετε τον χρόνο να δείτε κάθε πιθανή επιλογή σε σχέδιο και σε τιμή. Ιδανικό θα ήταν να διαλέξετε τον σταυρό μαζί με τους γονείς ώστε να έχετε μια δεύτερη γνώμη. Όταν μπείτε στο κατάστημα ορίστε το εύρος των τιμών στο οποίο θέλετε να κινηθείτε ώστε να είναι ευκολότερη η επιλογή σας στην συνέχεια.

Οι επιλογές σας στην αγορά ενός σταυρού είναι πολλές και σίγουρα καλύπτουν κάθε γούστο. Θα βρείτε σχέδια σε κίτρινο, λευκό ή ροζ χρυσό καθώς και σε συνδυασμό χρωμάτων. Επίσης μπορεί ο χρυσός να είναι 14 ή 18 καρατίων ανάλογα με το τι επιθυμείτε και τι προϋπολογισμό έχετε κάνει. Γενικά η επιλογή σας πρέπει να γίνεται έχοντας στο μυαλό σας ότι ο βαπτιστικός σταυρός προορίζεται για μακροχρόνια χρήση και ότι οφείλει να είναι ένα διαχρονικό κομμάτι.

Όταν το βαφτιστήρι σας είναι αγόρι η επιλογή σας πρέπει να είναι ένα πιο απλό σχέδιο με κάποια ιδιαίτερη χάραξη και εξαιρετική ποιότητα που θα το κάνει να ξεχωρίζει.

Στην περίπτωση που είναι κορίτσι έχετε περισσότερες επιλογές αφού ο σταυρός μπορεί να είναι διακοσμημένος με πολύτιμες πέτρες ή ζιρκόν ή να έχει πιο εντυπωσιακό σχέδιο.

 

Τα δώρα των κουμπάρων

Τέλος αν δεν είστε ο νονός και είστε ο γονιός του παιδιού και θέλετε να κάνετε κάποιο δώρο στον κουμπάρο ή την κουμπάρα σας μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε κοσμήματα, σταυρούς και ρολόγια για όλα τα γούστα.

 

Στο κατάστημά μας καθώς και στο ηλεκτρονικό μας κατάστημα έχετε την δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα από μια πληθώρα ποιοτικών προϊόντων για κάθε σας ανάγκη και προτίμηση.