Διαμάντι

Εμφάνιση Φίλτρων

1681 Προϊόντα

Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Εμφάνιση Φίλτρων

1681 Προϊόντα

Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση

Το διαμάντι (diamond), αποτελεί αδιαμφισβήτητα  έναν πολύτιμο λίθο ανεκτίμητης αξίας ο οποίος αποτελείται κυρίως από άνθρακα αλλά και από μικρές ποσότητες άλλων χημικών στοιχείων. Η ποσότητα αυτών των χημικών στοιχείων, μπορεί να επηρεάσει μερικά σημαντικά χαρακτηριστικά  του διαμαντιού, όπως είναι για παράδειγμα το χρώμα τους.

Τα πιο περιζήτητα διαμάντια είναι τα άχρωμα διαμάντια.Αποτελεί το πιο σκληρό ορυκτό του πλανήτη, καθώς η τιμή του στην κλίμακα Mohs (κλίμακα μέτρησης σκληρότητας ορυκτών) ανέρχεται σε 10, δηλαδή στην υψηλότερη τιμή που μπορεί να έχει ένα ορυκτό στη συγκεκριμένη κλίμακα. Η ονομασία του, προέρχεται από την αρχαία ελληνική λέξη «άδαμας» η οποία χρησιμοποιούνταν  για να περιγράψει ένα σκληρό υλικό.

Η αξία των διαμαντιών, καθορίζεται από 4 παράγοντες.Το βάρος τους σε καράτια (Carat Weight), την καθαρότητά τους  (Clarity), την κοπή (Cut) και το χρώμα τους (color). Στο μετρικό σύστημα, 1 καράτι, ισούται με 0,200 χιλιοστά γρμμαρίου. Η πιο γνωστή κοπή διαμαντιού είναι η brilliant κοπή, ενώ η καθαρότητα ενός διαμαντιού, εξαρτάται από τον αριθμό των εγκλείστων που περιέχονται μέσα σε αυτό. Κάθε παράγοντας είναι εξίσου σημαντικός στον καθορισμό της αξίας τους.

Το διαμάντι, σχηματίζεται στο εσωτερικό της γης, σε πολύ υψηλές θερμοκρασίες (1500-1800 βαθμοί κελσίου) και υπό μεγάλες πιέσεις (45 με 60 kbar). Η σχέση μεταξύ θερμοκρασίας και πίεσης επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον σχηματισμό του διαμαντιού.

Ανακαλύψτε μοναδικά κοσμήματα με διαμάντι από λευκό, κίτρινο και ροζ χρυσό 14 ή 18 καρατίων. Βρείτε μία μεγάλη ποικιλία σχεδίων από διαμαντένια σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, βραχιόλια και κολιέ στα καταστήματα Χαριτίδης ή στο Haritidis.gr και αποκτήστε τα με δωρεάν μεταφορικά.

 

Μπορείτε να μάθετε τα πάντα για το διαμάντι και τα χαρακτηριστικά του στο άρθρο για τα διαμάντια που θα βρείτε στο blog μας.

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη χώρα προέλευσης και τον τρόπο εξόρυξής των διαμαντιών στο άρθρο που εξηγεί όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τα ηθικά διαμάντια.