Ρουμπίνι

Εμφάνιση Φίλτρων

163 Προϊόντα

Σελίδα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Εμφάνιση Φίλτρων

163 Προϊόντα

Σελίδα
Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση

Το ρουμπίνι, ανήκει στην ομάδα του ορυκτού κουρουνδίου και αποτελεί ένα από τα πιο σκληρά ορυκτά της γης, καθώς στη κλίμακα Mohs (κλίμακα μέτρησης σκληρότητας ορυκτών) η τιμή του ανέρχεται σε 9 (με μέγιστη τιμή στην κλίμακα το 10). Θεωρείται ως η πέτρα του μήνα Ιουλίου, ενώ στις Η.Π.Α. το ρουμπίνι αποτελεί το ιδανικό δώρο για την 15η και την 40η επέτειο γάμου ενός ζευγαριού. Η ονομασία του προέρχεται από την λατινική λέξη "ruber" που σημαίνει κόκκινος, ενώ στα αρχαία χρόνια, το ρουμπίνι ονομαζόταν "σάπφειρος πορφυρίτης".

Το ιδιαίτερο και έντονο χρώμα που έχει το καθιστούν ως έναν εξαιρετικής ομορφιάς πολύτιμο λίθο ο οποίος, από τα αρχαία ακόμα χρόνια, χρησιμοποιούνταν ευρέως στην κατασκευή κοσμημάτων. Το εντυπωσιακά κόκκινο χρώμα του οφείλεται στην ύπαρξη μεγάλων ποσοτήτων χρωμίου. Αν και παλαιότερα, τα περισσότερα ρουμπίνια προέρχονταν από την κοιλάδα του Μογκόκ πλέον προέρχονται από την περιοχή Μονκ Σχου αλλά και από χώρες όπως η Μαδαγασκάρη και η Αυστραλία. Η αξία των ρουμπινιών, καθορίζεται κυρίως από το χρώμα τους αλλά και την καθαρότητα τους, δηλαδή από τα έγκλειστα που περιέχονται μέσα στον πολύτιμο λίθο.

Ανακαλύψτε μοναδικά κοσμήματα με ρουμπίνι, από λευκό, κίτρινο και ροζ χρυσό 14 ή 18 καρατίων. Βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σχεδίων από δαχτυλίδια, σταυρούς, βραχιόλια, σκουλαρίκια και κολιέ στα καταστήματα Χαριτίδης και στο Haritidis.gr, με δωρεάν μεταφορικά σε όλη την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα για το ρουμπίνι και τα χαρακτηριστικά του.