AVI-8 είναι η συντομογραφία του “Aviation 8” και ανήκει στην βρετανική Dartmouth Brands Ltd. με έδρα το Λονδίνο. Όπως φανερώνει και η ονομασία, τα ρολόγια AVI-8 έχουν πιλοτικό ύφος.

rologia-avi-8

 

Με την υψηλή ποιότητά τους και τον λειτουργικό σχεδιασμό τους δένουν απόλυτα με την παράδοση πιλοτικών ρολογιών του δευτέρου παγκοσμίου πολέμου και της μεταπολεμικής εποχής. Τα καλαίσθητα ρολόγια AVI-8 αποτελούν ανάμνηση για την δοξασμένη Royal Air Force και τους ηρωικούς πιλότους των διάσημων μαχητικών και βομβαρδιστικών της, όπως το Hawker Hurricane και το Hawker Typhoon.

AV-4001-04-SS03 AV-4035-05-SS01

AV-4045-03-MS01 hawker hurricane

Τα ρολόγια AVI-8 έχουν στρογγυλή κάσα από κλασσικό ή μαύρο ανοξείδωτο ατσάλι αλλά υπάρχουν και μερικά μοντέλα με χρυσό ή ροζ ανοξείδωτο ατσάλι. Ο σχεδιασμός του καντράν ποικίλει όπως επίσης και τα διαθέσιμα χρώματα. Τα λουριά που συνοδεύουν την κάσα είναι δερμάτινα, υφασμάτινα ή σε ορισμένες περιπτώσεις μπρασελέ. Πολλά από τα ρολόγια της μάρκας έχουν αυτόματο Japan μηχανισμό. Χαρακτηριστικό των ρολογιών AVI-8 είναι οι μικρές λεπτομέρειες όπως η απεικόνιση ενός αεροπλάνου σε μικρογραφία κάτω από το σήμα της εταιρίας ή ένα μικροσκοπικό αεροπλάνο στον δείκτη δευτερολέπτων. Όπως είναι φυσικό και αναμενόμενο για ρολόγια πιλοτικού ύφους, έτσι και τα AVI-8 ενσωματώνουν διάφορες ενδείξεις στο καντράν σε μορφή που να παραπέμπει σε εξαρτήματα του πιλοτηρίου. Η ένδειξη ημερομηνίας είναι κοινό χαρακτηριστικό για τα ρολόγια αυτής της μάρκας.

flyboy Harrier II

AV-4031-01 av-4013

Η πολύ μεγάλη συλλογή περιλαμβάνει τις σειρές Hawker Hurricane, Hawker Hunter, Hawker Harrier II, Lancaster Bomber, Supermarine Seafire, Hawker Typhoon, Curtiss Tomahawk και Flyboy, που είναι όλα ονομασίες διάσημων πολεμικών αεροσκαφών της βρετανικής αεροπορίας, με εξαίρεση την σειρά Flyboy που είναι εμπνευσμένη από τους νεαρούς πιλότους αεροσκαφών του πολέμου. Τα ρολόγια της σειράς Hawker Hurricane πήραν το όνομά τους από πολεμικό αεροσκάφος του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου. Η σειρά Hawker Hunter θυμίζει το φημισμένο μονοθέσιο που κατασκευάστηκε για την Royal Air Force και τους συμμάχους της και εγκαινιάστηκε το 1954. Το συγκεκριμένο ήταν το πρώτο πολεμικό αεροσκάφος εξοπλισμένο με ραντάρ και συστήματα ελέγχου πτήσης. Το Curtiss Tomahawk ήταν το θρυλικό μαχητικό με την άγρια εμφάνιση του καρχαρία και τα ρολόγια αυτής της σειράς είναι αντάξια ενός θρύλου.

12960146_210676492638468_1073034597_n AV-4003-0B-SS03-HighRes

1 AV-4040-01

Η εταιρία AVI-8 δεν εξαντλεί την γκάμα προϊόντων της μόνο σε ρολόγια. Προσφέρει και σετ ρολογιών σε κουτιά με το λογότυπό της που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων  πορτοφόλια, μπρελόκ,  λουριά, θήκες για πιστωτικές κάρτες και ταξιδιωτικά έγγραφα.

flyboy gift set AV-SET0B-03-F

Στο e-shop μας καθώς και στο κατάστημα Χαριτίδης στην Θεσσαλονίκη θα βρείτε την πιο ενημερωμένη συλλογή ρολογιών AVI-8 για να προσθέσετε μια δυναμική retro πινελιά στην εμφάνισή σας.