Η Raymond Weil Genève, μια εταιρεία ωρολογοποιίας που εδρεύει στην Γενεύη, ιδρύθηκε από τον Raymond Weil το 1976, σε μια περίοδο κρίσης για τα Ελβετικά ρολόγια. Τα ρολόγια Raymond Weil, σχεδιάζονται και κατασκευάζονται αποκλειστικά στην Ελβετία ενώ κάθε ρολόι εξετάζεται εξονυχιστικά πριν διατεθεί στην αγορά.

Ο ίδιος είχε αναφέρει αρκετές φορές πως «Η ωρολογοποιία είναι μια σπουδαία δραστηριότητα στην οποία μπορείς να αφοσιωθείς και να βρεις απόλυτη χαρά και ικανοποίηση. Το μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας το περνάω ψάχνοντας ιδέες για νέα μοντέλα και καινούριες εκθέσεις». Γεννήθηκε στην Γενεύη το 1926 ενώ μεγάλωσε στο Παρίσι και την Νίκαια. Το 1949, αφού αποφοίτησε από το Business School της Γενεύης και δούλεψε μερικά χρόνια σε μια ασφαλιστική εταιρεία, ξεκίνησε να εργάζεται στην Camy Watch S.A., εταιρεία ωρολογοποιίας του πατέρα του. Σε συνέντευξη του δήλωσε «Απ’ όσο θυμάμαι τον εαυτό μου σπάνια περνούσα μπροστά από βιτρίνες ρολογιών χωρίς να αφιερώσω αρκετή ώρα παρατηρώντας όλα τα μοντέλα». Στην εταιρεία του πατέρα του εργάστηκε με επιτυχία σε πολλά και διαφορετικά πόστα, αφιερώνοντας 27 χρόνια από την ζωή του ενώ στο τέλος κατέληξε να την διευθύνει ο ίδιος.

Το 1976 όμως και η ίδια η Camy Watch χτυπήθηκε από την κρίση Quartz. Έτσι ο Raymond Weil, αποφάσισε να ιδρύσει την δική του εταιρεία με στόχο την κατασκευή ρολογιών υψηλής ποιότητας. Προσιτή πολυτέλεια για όλους, όπως δήλωνε και ο ίδιος. Αρχικά την ονόμασε, Dinita (Diana και Anita, τα ονόματα από τις δύο κόρες του), όμως παρακινούμενος από ένα πελάτη του στην Σαουδική Αραβία την μετονόμασε σε Raymond Weil Geneve.

Ρολόγια Raymond Weil

Η εταιρεία είναι μία από τις τελευταίες ανεξάρτητες ελβετικές εταιρείες ωρολογοποιίας (SWISS MADE) και είναι παγκοσμίως γνωστή για τα πρωτότυπα ρολόγια απαράμιλλης ποιότητας και υψηλής λεπτομέρειας που σχεδιάζει. Πουλάει παραπάνω από 200.000 ρολόγια τον χρόνο με μέση τιμή ανά ρολόι τα 1.000$. Τα ελβετικά ρολόγια Raymond Weil απευθύνονται στους πραγματικούς λάτρεις των υψηλής αισθητικής και ποιότητας ελβετικών ρολογιών. Η εταιρεία διατηρεί της δικές τις θυγατρικές στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ινδία και έχει ανοίξει καταστήματα σε όλο τον κόσμο τα πιο εντυπωσιακά εκ των οποίων βρίσκονται στην Kuala Lumpur, στην Singapore, στο New Delhi, στο Mumbai, στην Indonesia, στην Saudi Arabia αλλά και στο Qatar. H  Raymond Weil, έχει λάβει ποικίλες διακρίσεις και βραβεία όπως το Industry Award το 2007 αλλά και το Best Watch Brand το 2010 ενώ από το 2008 αποτελεί επίσημο συνεργάτη των Brit Awards.

Ρολόγια Raymond Weil

Ο Raymond Weil ασχολήθηκε με τα κοινά της εταιρείας, μέχρι και τον θάνατο του, στην γενέτειρα του, Γενεύη, το 2014. Αποτέλεσε πρόεδρος της Ένωσης Ωρολογοποιών Γενεύης (Geneva Watchmaker’s Union), της Watchmaking Industry Training Centre (CFH) και ήταν ενεργό μέλος της Fédération de l’Horlogerie.

ρολόγια raymond weil

Ανακαλύψτε την πλούσια συλλογή ρολογιών της Raymond Weil στο Haritidis.gr και αποκτήστε το δικό σας αυθεντικό SWISS MADE ρολόι με δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα ή επισκεφθείτε το Κοσμηματοπωλείο Χαριτίδης στην Θεσσαλονίκη και δείτε τα από κοντά.