Vlisco X Komono

 

montres2

 

Vlisco, since 1846.

Μια ιστορία τόσο μοναδική όσο και τα υφάσματα τους

H πολιτιστική κληρονομιά του οίκου Vlisco δεν μοιάζει με καμία. Από το 1846, ο οίκος Vlisco δημιούργησε μοναδικά υφάσματα που επηρέασαν την μόδα στη Δυτική και Κεντρική Αφρική. Αυτά τα υφάσματα αντιπροσωπεύουν την αυθεντική ολλανδική κατασκευαστική τεχνική και ήταν αρχικά γνωστά με την γαλλική λέξη «Hollandais», που σημαίνει «ολλανδικό». Είναι ακόμα η μόνη μάρκα που δημιουργεί αυθεντικά ολλανδικά υφάσματα με κερί, αναγνωρίσιμα για το μοναδικό σχεδιασμό, τα χρώματα τους και το κερί craquelé.

Σήμερα, ο οίκος Vlisco είναι ένα διεθνές εμπορικό σήμα με μια πλούσια κληρονομιά και πολλές συγκινητικές ιστορίες  να διηγηθεί. Ιστορίες της οικογένειας, της κληρονομιάς και των υφασμάτων που έχουν βαθύτερο νόημα και έχουν τιμηθεί με ιδιαίτερα ονόματα από τους καταναλωτές και τις επιχειρήσεις. Η ιστορία είναι συνεχώς εξελισσόμενη.

Vlisco, the true original.
 
 shot---stof1ab
  
 THE SNAKESKIN PRINT 

Σχεδιάστηκε το 1922, είναι ένα από τα παλαιότερα σχέδια και εξακολουθεί να είναι διαθέσιμο στο αρχείο του οίκου Vlisco και έχει καταχωρηθεί ως σχέδιο 001 στα αρχεία. Τα μοτίβα σε αυτό το σχεδιασμό σχετίζονται με το χαλίκι που βρίσκεται σε ένα σπίτι και την προστασία που προσφέρει στους ενοίκους του από κάθε είδους απειλή, εξού και η ονομασία  ‘The household gravel’. Το χαλίκι είναι και προσωποποίηση του στενού οικογενειακού κύκλου γιατί «μερικές φορές είναι αιχμηρό και μπορεί να σε κόψει βαθιά» όπως οι κοντινοί μας άνθρωποι που πολλές φορές προκαλούν τον πόνο μας.

groupshot-snakeskin

 

Η ΤΕΧΝΙΚΗ

Το τρισδιάστατο βάθος επιτυγχάνεται με το πάντρεμα του σχεδιασμού, της μοναδικής τεχνικής του κεριού και των στρωμάτων των χρωμάτων. Ο σχεδιασμός είναι κυριολεκτικά χτισμένος  στρώση προς στρώση. Στο πρώτο στάδιο γίνεται εφαρμογή των σχεδίων χρησιμοποιώντας το κερί και στο επόμενο γίνεται εφαρμογή των χρωμάτων που συνδυάζονται για να δημιουργήσουν νέα χρώματα και βάθος. Αυτή η μοναδική τεχνική με το κερί οδηγεί σε μικρές ατέλειες και ανωμαλίες στο σχέδιο που συμβάλλουν στην ποικίλα και πολυεπίπεδη εμφάνιση των χειροποίητων αυτών υφασμάτων.

IMG_0017-copy3

Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Από την πρώτη print σειρα της, η Komono υπήρξε ιδιαίτερα καινοτόμα με τα γραφικά μοτίβα. Στην πραγματικότητα, το να κατασκευάζει λουράκια που δείχνουν όμορφα ήταν μόνο η αρχή. Θέλει να προσφέρει περισσότερα από μερικά όμορφα σχέδια. Η Komono θέλει να τυλίγει  τον καρπό σας με ιστορίες. Αν μη τι άλλο, φορώντας κάποιος ένα ρολόι Komono θα πρέπει να γίνετε αμέσως ένα πιο ενδιαφέρον άτομο. Με τις συνεργασίες με καλλιτέχνες και μάρκες από όλο τον κόσμο, η Komono έχει αφιερωθεί στην προσθήκη νέων καινοτομιών στα ρολόγια. Ο οίκος Vlisco έχει όλα όσα ψάχνει η Komono σε μια συνεργασία: έχει μια τεράστια κληρονομιά, είναι μια μάρκα αυθεντική με πολύ πάθος και μεράκι  για την τέχνη της και έχει απεριόριστες ιστορίες να πει για να οδηγήσει  τα πράγματα ένα βήμα παραπέρα.

Αυτή είναι μια ονειρική συνεργασία.
 
Vlisco+Banner2
  
ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ
 
Vlisco Estelle
1.Silver  2.Gold  3.Indigo
 
Vlisco-Winston-Silver-on-fabric2A
 
Vlisco Winston
1.Silver  2.Gold  3.Indigo
 
Vlisco-Winston-Silver-on-fabricA