Επέστρεψαν…για να μείνουν.

Το Κωνσταντινάτο αποτελούσε, κατά τα βυζαντινά χρόνια, χρυσό νόμισμα του οποίου ο τύπος μοιάζει με αγιογραφία των Αυτοκρατόρων Αγ. Κωνσταντίνου και Αγ. Ελένης . Κυρίως το δώριζαν είτε ως φυλαχτό των νεογνών είτε ακόμα και στην μέλλουσα μητέρα για έναν εύκολο τοκετό.

layering-coin-necklace-style-fashion_01coin necklacecoin-necklace-panagitses

 

Σήμερα το κωνσταντινάτο επέστρεψε και αποτελεί την Νο1 τάση στις φετινές πασαρέλες αλλά όπως φαίνεται, ήρθε …για να μείνει.

Το κωνσταντινάτο αποτελεί κόσμημα διαχρονικό και ιδιαίτερης αξίας. Το συναντάμε σε λευκό χρυσό, ροζ χρυσό και κίτρινο χρυσό 14 και 18 καρατίων, διακοσμημένο με ζιργκόν σε διάφορα χρώματα, ματάκια καθώς ακόμα και διπλής όψεως. Πέρα από την κλασσική μορφή του Κωνσταντίνου και της Ελένης μπορεί κανείς να βρει και φυλαχτά με την μορφή της Παναγίας, του Ιησού ή ακόμα και παραστάσεις όπως η γέννηση ή η βάπτιση.

coin necklacecoin necklacecoin necklace

Το κωνσταντινάτο ή αλλιώς coin necklace όπως συναντάται στη διεθνή αγορά μπορεί να φορεθεί ως απλό μενταγιόν ή ακόμα καλύτερα μπορεί να αποτελέσει μέρος του layering. Τα μεγέθη και τα σχήματα ποικίλουν. Μπορείτε να βρείτε στρόγγυλα, ορθογώνια ή οβάλ φυλαχτά και να τα επιλέξετε σε μικρό μέγεθος αν θέλετε κάτι πιο διακριτικό αλλά και σε μεγαλύτερο μέγεθος ώστε να τα συνδυάσετε με μια μακριά αλυσίδα και να φορεθούν είτε μαζί με άλλα κολιέ είτε μόνα τους πάνω από ένα ζιβάγκο ή μια μπλούζα με βαθιά λαιμόκοψη. Mε όποιον τρόπο και αν φορεθεί το σίγουρο είναι ότι θα δώσει μια extra-chic διάθεση στο στυλ σου.

layering-coin-necklace-style-fashion_02coin necklace layering style

 

Τέλος , αν πρόκειται να παρευρεθείς σε κάποια σημαντική περίσταση όπως γάμο, βαφτίσια ή αν γίνεσαι εσύ νονός/α ,τότε σίγουρα το κωνσταντινάτο θα αποτελέσει την ιδανική επιλογή δώρου.