Όταν οι αγαπημένοι σας φίλοι γίνονται γονείς ή όταν το ανηψάκι ή το μελλοντικό σας βαφτιστήρι έρχεται στον κόσμο, ξεκινά η αναζήτηση του ιδανικού δώρου. Τα κοσμήματα δίνονται ως δώρα για να σηματοδοτήσουν ειδικές περιστάσεις. Έτσι το να καλωσορίζεις στον κόσμο ένα νεογέννητο με ένα χρυσό κόσμημα είναι μια όμορφη παράδοση χρόνων αλλά και μια πολύτιμη επένδυση για το μέλλον του. Ο χρυσός αποτελεί κειμήλιο που μπορεί να περάσει από γενιά σε γενιά και κρατά την οικονομική και συναισθηματική του αξία. Παρακάτω θα βρείτε μερικά από τα πιο συχνά δώρα για νεογέννητα.

ΤΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΞΕΤΕ

Είναι σημαντικό να προσέξετε μερικά βασικά πράγματα πριν αγοράσετε κάποιο χρυσό κόσμημα για ένα νεογέννητο. Δεδομένου ότι τα μωρά είναι τόσο μικρά και ευαίσθητα σε νέα υλικά και ουσίες, θα πρέπει να λαμβάνετε πάντα υπόψη σας την υγεία και την ασφάλειά τους.

  • Υλικό: Είναι καλύτερο να αγοράζετε κοσμήματα κατασκευασμένα από υποαλλεργικά υλικά, όπως ο χρυσός, για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο αλλεργικής αντίδρασης.
  • Μέγεθος: Τα κοσμήματα θα πρέπει να έχουν το κατάλληλο μέγεθος ώστε να ταιριάζουν σε μικροσκοπικούς καρπούς, αυτιά και λαιμούς.
  • Σχέδιο: Αποφύγετε κρεμαστά με αιχμηρές άκρες ή οτιδήποτε άλλο μπορεί να τα τραυματίσει όσο τα φορούν.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΣΥΧΝΑ ΔΩΡΑ ΓΙΑ ΝΕΟΓΕΝΝΗΤΑ

Φυλαχτά

Τα φυλαχτά για μωρά είναι διαχρονικά κοσμήματα και συνήθως θρησκευτικής αξίας. Πέρα από το χρυσό κωνσταντινάτο, μπορεί κανείς να βρει και χρυσά φυλαχτά με την μορφή της Παναγίας, του Ιησού ή ακόμα και παραστάσεις όπως η γέννηση και η βάπτιση. Είναι ένα δώρο που μπορείτε να κάνετε, ανεξάρτητα από το φύλο του μωρού. Θα βρείτε μία ποικιλία σχεδίων, σε διάφορα σχήματα και μεγέθη. Τα πετράτα φυλαχτά είναι εντυπωσιακά και αποτελούν αγαπημένη επιλογή και για δώρο γέννας για τη μαμά του μωρού.

παιδικό φυλαχτό με παναγία
παιδικό φυλαχτό κωνσταντινάτο με τη βάπτιση
φυλαχτό κωνσταντινάτο

Παραμάνες

Η παραμάνα είναι μια κλασική επιλογή για εκείνους που αναζητούν δώρα για νεογέννητα. Μπορείτε είτε να την επιλέξετε σκέτη ως βάση και να τη συνδυάσετε με κάποιο κρεμαστό όπως φυλαχτό, κωνσταντινάτο ή ζώδιο, είτε να προτιμήσετε μία ολοκληρωμένη επιλογή. Είναι το κόσμημα που θα τοποθετήσουν για καλοτυχία τόσο πάνω στα ρούχα του μωρού, όσο και στο κρεβάτι ή το καρότσι του. Μπορεί να είναι από πολύ απλή, μέχρι τρομερά παιχνιδιάρικη. Σταυρουδάκια, ματάκια, σύμβολα και χάντρες είναι μερικά από τα στοιχεία που μπορεί να τη διακοσμούν. Τα στοιχεία αυτά μπορούν αργότερα να αφαιρεθούν από την παραμάνα και να γίνουν κολιέ ή βραχιόλι με την βοήθεια του κοσμηματοπώλη σας.

παιδική παραμάνα με σχέδιο πεταλούδα
παιδική παραμάνα με κρεμαστό φυλαχτό
παιδική παραμάνα με κρεμαστά στοιχεία

Ταυτότητες

Οι ταυτότητες είναι το κόσμημα που συνήθως επιλέγουν να δωρίσουν οι παππούδες του μωρού ή ο νονός και η νονά. Είναι ένα δώρο που μπορεί να γίνει πιο προσωποποιημένο, λόγω της δυνατότητας χάραξης. Μπορείτε να χαράξετε την ημερομηνία γέννησής, το όνομά ή μια φράση στην εξωτερική αλλά και την εσωτερική επιφάνεια της ταυτότητας! Αυτό μπορεί να γίνει από την αρχή, ή και σε δεύτερο χρόνο. Έτσι θα έχουν ένα πολύτιμο αναμνηστικό για πάντα. Μπορείτε να επιλέξετε τα βραχιόλια ταυτότητες είτε σκέτα, είτε με διάφορα διακοσμητικά στοιχεία. Εναλλακτικά όμως μπορείτε να δωρίσετε στο νεογέννητο ή το παιδί μια ταυτότητα λαιμού που είναι εξίσου διαχρονικό κόσμημα.

παιδική ταυτότητα βραχιόλι φορεμένο
παιδικό κολιέ ταυτότητα
παιδική ταυτότητα βραχιόλι φορεμένο

Σκουλαρίκια

Υπάρχει μεγάλη συζήτηση σχετικά με την κατάλληλη ηλικία για να τρυπήσει ένα παιδί τα αυτιά του. Σε ορισμένους πολιτισμούς, τρυπούν τα αυτιά των μωρών λίγες μόνο ημέρες μετά τη γέννηση. Άλλοι περιμένουν λίγο περισσότερο. Όπως και να έχει, ένα ζευγάρι χρυσά παιδικά σκουλαρίκια είναι μια υπέροχη επιλογή για τα μικρά σας κοριτσάκια. Επιλέξτε σκουλαρίκια διακοσμημένα με πέτρες, σμάλτο ή μαργαριταράκια που θα κάνουν τα μικρά ματάκια τους να ανοίξουν διάπλατα από ενθουσιασμό. Επιπλέον, τα παιδικά σκουλαρίκια διαθέτουν συνήθως κουμπώματα σιλικόνης που προστατεύουν τα ευαίσθητα αυτάκια των παιδιών, χωρίς να τα πληγώνουν.

παιδικά σκουλαρίκια μονόπετρα
παιδικά σκουλαρίκια με κορώνα και μαργαριτάρι
παιδικά σκουλαρίκια με σχήμα φράουλα

Κολιέ & Ζώδια

Τα κολιέ για μωρά είναι ιδανικό δώρο αν θέλετε να φορεθεί εύκολα και στο μέλλον. Αυτό που πρέπει να υπολογίσετε είναι το κρεμαστό να είναι μικρού μεγέθους και η αλυσίδα να έχει ένα μέσο μήκος ώστε να μην είναι πολύ στενή στο λαιμό του μωρού. Ένα μικρό μονοπετράκι, ένα σταυρουδάκι ή ένα ματάκι είναι διαχρονικές επιλογές στα κολιέ. Επίσης αν θέλετε κάτι πιο προσωποποιημένο μπορείτε να επιλέξετε ένα μικρό κρεμαστό μονόγραμμα ή το ζώδιο του μωρού.

κολιέ μονόγραμμα
παιδικά κολιέ με σχέδια
κολιέ ζώδιο

Birthstones

Η επιλογή ενός κοσμήματος με τη γενέθλια πέτρα του μωρού είναι πολύ στοχαστικό και ουσιαστικό δώρο. Διαφορετικές πέτρες και πολύτιμοι λίθοι έχουν διαφορετική σημασία, ανάλογα με τον μήνα γέννησης. Βρείτε τον γενέθλιο λίθο του νεογέννητου και ζητήστε μας να τον προσαρμόσουμε στο κόσμημα για να δημιουργήσετε το τέλειο δώρο.

Ότι και αν επιλέξετε, να θυμάστε ότι τα κοσμήματα αποτελούν κειμήλια για το παιδί και με μερικές τροποποιήσεις θα μπορούν να το συνοδεύουν για όλη του τη ζωή, χαρίζοντας του τις πιο όμορφες παιδικές αναμνήσεις. Τα δώρα για νεογέννητα είναι μία μοναδική διαδικασία, στην οποία πάντα χαιρόμαστε να σας βοηθάμε, καθώς σχετίζεται με μία από τις πιο πολύτιμες στιγμές σας.