Το «more is more» είναι η επιτομή σε ότι αφορά τις τάσεις στα κοσμήματα για τη σεζόν Φθινόπωρο/Χειμώνας 2022. Ανάγλυφα σκουλαρίκια, χοντρές χειροπέδες και μεγάλα cocktail δαχτυλίδια. Αυτά και πολλά ακόμη κοσμήματα πλημμύρισαν τις πασαρέλες στη Νέας Υόρκη, το Λονδίνο, το Μιλάνο και το Παρίσι.

Ποιές είναι οι τάσεις στα κοσμήματα

Λαμπερά κοσμήματα με πέτρες και σχέδια εμπνευσμένα από αντίκες, όπως τα νομίσματα, ξεχώρισαν στις νέες συλλογές των Miu Miu, Dior και Hermès. Κάποια είχαν περισσότερη επιρροή από την εποχή της αναγέννησης, με εντυπωσιακά μαργαριτάρια και αλυσίδες.

Οι αλυσίδες και τα πανκ μενταγιόν, έκαναν εντύπωση σε πασαρέλες όπως των Tory Burch και Versace. Ομοίως, τα σκουλαρίκια με κλειδιά και λουκέτα, τα βραχιόλια εμπνευσμένα από βίδες και παξιμάδια, τα statement δαχτυλίδια και τα κοσμήματα σώματος. Τέλος, είδαμε τη δυναμική επανεμφάνιση των λευκόχρυσων κοσμημάτων που συνδυάστηκαν άψογα με κοσμήματα από κίτρινο χρυσό στα shows των Jil Sander, Saint Laurent, Bottega Veneta και Louis Vuitton.

Οι τάσεις που είδαμε στις πασαρέλες περιλαμβάνουν κοσμήματα ιδιαίτερα, ογκώδη και εντυπωσιακά που είναι σχετικά δύσκολο να προσαρμόσει κανείς στην καθημερινότητα του. Παρακάτω θα δούμε μερικές εναλλακτικές για να υιοθετήσετε εύκολα κάποιες από τις επικρατέστερες τάσεις για φέτος.

Συνδυασμός μετάλλων

Τα κοσμήματα σε ασημί χρώμα είναι και πάλι στη μόδα. Αυτό δεν σημαίνει πως θα αφήσετε στην άκρη τα χρυσά σας κοσμήματα. Συνδυάζοντας τα μεταξύ τους ή φορώντας κάποιο δίχρωμο κόσμημα ή ρολόι, θα έχετε υιοθετήσει πολύ εύκολα μια από τις κορυφαίες τάσεις της φετινης σεζόν.

δίχρωμο ρολόι φορεμένο σε χέρι
δίχρωμο δαχτυλίδι οβάλ

Βραχιόλια χειροπέδες

Τα σταθερά βραχιόλια, γνωστά και ως χειροπέδες (bangles), είναι ένα trend που έχουμε δει πολλές φορές και στο παρελθόν. Φέτος βλέπουμε χειροπέδες με ανάγλυφες επιφάνειες, ιδιαίτερες γωνίες, πιο φαρδιές αλλά και συνδυασμό 2-3 ή και παραπάνω στο ίδιο χέρι. Αν θέλετε ένα κομψό αποτέλεσμα, προσαρμόστε την τάση αυτή στο στυλ σας φορώντας μια μόνο χειροπέδα με ιδιαίτερο σχεδιασμό. Εναλλακτικά μπορείτε να συνδυάσετε 2-3 χειροπέδες με πιο απλό design για ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα.

βραχιόλια χειροπέδες φορεμένα σε χέρι ως τάσεις στα κοσμήματα
βραχιόλι χειροπέδα φορεμένο σε χέρι

Δαχτυλιδια cocktail

Τα λεπτά και μίνιμαλ δαχτυλίδια είναι μία αρκετά δημοφιλής και safe επιλογή για καθημερινή χρήση. Ωστόσο, φέτος το χειμώνα μπορείτε να επιλέξετε εντυπωσιακά δαχτυλίδια και να τα φορέσετε σε διάφορα δάχτυλα, όπως είδαμε στις συλλογές των σχεδιαστών Dior, Givenchy, Saint Laurent και άλλων. Εάν σας αρέσει αυτή η τάση αλλά δεν είστε τόσο τολμηρή, προτείνουμε να δοκιμάσετε για αρχή ένα εντυπωσιακό cocktail δαχτυλίδι.

δαχτυλίδι cocktail φορεμένο σε χέρι
δαχτυλίδι cocktail φορεμένο σε χέρι
δαχτυλίδι cocktail φορεμένο σε χέρι

Ογκώδη κοσμήματα

Και φέτος το χειμώνα, οι τάσεις επιβάλουν ογκώδη και εντυπωσιακά κοσμήματα. Είναι πολύ πιθανό να έχετε ήδη στη συλλογή σας ένα ζευγάρι μεγάλους κρίκους ή ένα εντυπωσιακό κόσμημα με μεγάλα μαργαριτάρια. Φορέστε τα και θα δείτε πως θα αναβαθμίσουν αυτόματα το στυλ σας.

Επίσης τα ογκώδη κολιέ με κρεμαστά σε σχήμα καρδιάς είναι στην κορυφή της λίστας με τις τάσεις για φέτος. Προσθέτουν μια παιχνιδιάρικη και κάπως ρομαντική πινελιά σε κάθε εμφάνιση που συνοδεύουν. Συνδυάστε μία μεγάλη μεταλλική καρδιά με ένα λευκό πουκάμισο και θα έχετε αμέσως ένα κομψό αποτέλεσμα.

δαχτυλίδια με μεγάλα μαργαριτάρια μία από τις κύριες τάσεις στα κοσμήματα
κολιέ με χοντρή αλυσίδα και κρεμαστή καρδιά φορεμένο με λευκό πουκάμισο

Λάμψη

Η έμπνευση αυτή προήρθε από την ελαφρότητα της δεκαετίας του ‘20 και την επιβλητικότητα της δεκαετίας του ’80. Τα κοσμήματα με διάφορες πέτρες και κρύσταλλα είναι η νούμερο ένα επιλογή για τις βραδινές εμφανίσεις αυτού του χειμώνα. Φορέστε ένα ζευγάρι λαμπερά σκουλαρίκια με ένα φόρεμα ή αναδείξτε μια πιο απλή εμφάνιση με τζιν φορώντας μια ριβιέρα στο χέρι ή τον λαιμό.

σκουλαρίκια ear climbers που είναι από τις κορυφαίες τάσεις στα κοσμήματα
κολιέ ριβιέρα φορεμένο σε λαιμό

Punk on

Στις πασαρέλες των Balmain και Marni είδαμε επίσης σύνολα και κοσμήματα με punk διάθεση. Σκουλαρίκια με κλειδαριές, ματ ή λουστρέ αλυσίδες για το λαιμό ή το χέρι, ear cuffs και σκουλαρίκια μύτης. Μπορείτε να ολοκληρώσετε ένα punky σύνολο φορώντας και τα αντίστοιχα κοσμήματα ή να δώσετε πιο edgy στοιχεία σε μια απλή εμφάνιση σας προσθέτωντας μια χοντρή αλυσίδα ή ένα λαμπερό ear cuff.

σκουλαρίκια earcuffs φορεμένα
chunky αλυσίδες φορεμένες σε λαιμό ως τάσεις στα κοσμήματα

Κοσμήματα με λουλούδια

Παρά το γεγονός ότι είναι συνώνυμο της άνοιξης, τα κοσμήματα με λουλούδια έκαναν έντονη την εμφάνισή τους στις φθινοπωρινές συλλογές των Carolina Herrera, Chanel, Jil Sander και άλλων. Ωστόσο, μην υποθέτετε ότι αυτή η τάση είναι ρομαντική και παιχνιδιάρικη. Τα λουλούδια είναι άλλωτε σαν αυστηρά γλυπτά και άλλωτε χλιδάτα και vintage. Ένα ζευγάρι σκουλαρίκια με λουλούδια, ένα κρεμαστό ή ένα ιδιαίτερο δαχτυλίδι είναι ο πιο απλός τρόπος για να υιοθετήσετε το trend.

κοσμήματα με λουλουδια φορεμένα
δαχτυλίδι με λουλουδια φορεμένο

Extra tips: Πως να αξιοποίησετε σωστά τις νέες τάσεις στα κοσμήματα

Tip no1: Αν σας αρέσει κάποιο πολύ ογκώδες ή ιδιαίτερο κόσμημα που πιθανότατα δεν θα φορέσετε πολύ, προτιμήστε το υλικό του να είναι από ατσάλι, ασήμι ή ορείχαλκο. Έτσι δεν θα έχετε επενδύσει μια περιουσία για κάτι που ίσως φύγει από την μόδα ή δεν σας εκφράζει πια.

Tip no2: Πολλές από τις τάσεις στα κοσμήματα ανακυκλώνονται και με τα χρόνια θεωρούνται classics. Για παράδειγμα οι αλυσίδες, τα μαργαριτάρια και οι κρίκοι είναι σχεδόν κάθε χρόνο στις τάσεις. Σε αυτή την περίπτωση αξίζει να επενδύσετε σε ένα κόσμημα κατασκευασμένο από χρυσό 14 ή 18 καρατίων ώστε να μείνει για πάντα στη συλλογή σας.

Εσείς ποια από τις παραπάνω τάσεις θα δοκιμάσετε φέτος το χειμώνα;