Οι υποψήφιοι αγοραστές ενός μονόπετρου δαχτυλιδιού με διαμάντια θα πρέπει αρχικά να συγκεντρώσουν σημαντικές πληροφορίες σχετικά με το κόσμημα που επρόκειτο να αγοράσουν. Οι πληροφορίες αυτές αφορούν το χρώμα των διαμαντιών (color), την κοπή (cut), την καθαρότητά (clarity) και το βάρος τους σε καράτια (carat weight). Κάτι ακόμη που συχνά απασχολεί, είναι η χώρα προέλευσης των διαμαντιών, καθώς και ο τρόπος εξόρυξής τους.

Μια ταινία του Hollywood με γνωστούς συντελεστές που κυκλοφόρησε πριν από μερικά χρόνια, υποκίνησε το ενδιαφέρον των ανθρώπων να διερευνήσουν περαιτέρω την πηγή προέλευσης των διαμαντιών. Πιο συγκεκριμένα, δημιουργήθηκε η ανάγκη για την αναζήτηση των λεγόμενων «ηθικών διαμαντιών».

Τι είναι τα ηθικά διαμάντια;

Με τον όρο «ηθικά διαμάντια», αναφερόμαστε στα διαμάντια, κατά την εξόρυξη των οποίων τηρούνται όλοι οι διεθνείς κανόνες ασφαλείας. Οι κανόνες αυτοί αφορούν τις πρακτικές που χρησιμοποιούνται στα ορυχεία, καθώς και τους ανθρώπους που εργάζονται εκεί (π.χ. όλοι οι εργαζόμενοι να είναι ενήλικοι και με τις ανάλογες οικονομικές αποδοχές).

Τι είναι τα διαμάντια χωρίς συγκρούσεις;

Τα ηθικά διαμάντια μπορεί να τα συναντήσουμε αλλιώς και με την ονομασία «διαμάντια χωρίς συγκρούσεις» (conflict free diamonds). Ο όρος αυτός αφορά διαμάντια τα οποία εξορύσσονται σε χώρες απαλλαγμένες από πολεμικές συγκρούσεις για την κυριαρχία και τον έλεγχο του ορυκτού πλούτου στις περιοχές αυτές.

Τι θα πρέπει να προσέξετε

Η μεγαλύτερη εγγύηση που μπορεί να έχει κάποιος επάνω στο συγκεκριμένο θέμα είναι να πραγματοποιήσει την αγορά του δαχτυλιδιού από ένα κοσμηματοπωλείο το οποίο διακρίνεται για τον επαγγελματισμό και τα υψηλής ποιότητας κοσμήματα που διαθέτει.

Πως διασφαλίζεστε από εμάς

Στην επιχείρηση μας δίνουμε τεράστια σημασία στην ασφάλεια και την αξιοπιστία όλων των διαδικασιών και ειδικά των διαμαντιών. Όλες οι αγορές πολύτιμων λίθων ακολουθούν τα διεθνή πρότυπα Kimberley Process (KP) που εξασφαλίζουν και πιστοποιούν σε παγκόσμιο επίπεδο όλη τη διαδικασία εξόρυξης και εμπορίου των διαμαντιών. Οι διαδικασίες είναι ιδιαίτερα αυστηρές και αφήνουν μηδενικά περιθώρια εμπορίου αμφιλεγόμενων διαμαντιών.

Στο κοσμηματοπωλείο Χαριτίδης η διαδικασία προμήθειας πολύτιμων λίθων πραγματοποιείται από εξειδικευμένο προσωπικό που συνεργάζεται με τα κορυφαία ινστιτούτα του κόσμου. Σκοπός μας είναι να διασφαλίζουμε πλήρως την ποιότητα, αλλά και την προέλευση των διαμαντιών. Στο e-shop αλλά και στα φυσικά καταστήματα Χαριτίδης, θα βρείτε μια πληθώρα μονόπετρων δαχτυλιδιών με διαμάντια πιστοποιημένα από τα μεγαλύτερα Γεμολογικά Ινστιτούτα παγκοσμίως.