Ελπίδα | Έμπνευση | Κίνητρο

Αφήνοντας πίσω μια δύσκολη χρονιά για όλο τον κόσμο, με αρνητικές αλλά και θετικές εκφάνσεις, η επιθυμία για φως μέσα σε οτιδήποτε σκοτεινό είναι αυτή που κρατάει την ελπίδα ζωντανή για μια νέα χρονιά καλύτερη από την προηγούμενη, γεμάτη με την λάμψη ευτυχισμένων στιγμών. Δημιουργήσαμε το γούρι του 2022, έχοντας ως ελπίδα και ευχή να είναι μια χρονιά μοναδική, όπου το φως θα επικρατήσει αφήνοντας στο σκοτάδι οτιδήποτε αρνητικό.

Το γουρι

Έχοντας αυτή την ελπίδα οδηγό, επιλέξαμε ως φετινό μας γούρι το σύμβολο του αστεριού. Το κόσμημα είναι κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από χρυσό 9 καρατίων.Το κολιέ που δημιουργήσαμε κοσμείται από ένα minimal αστέρι σε 3d μορφή και ιδανικό μέγεθος δίνοντας σας τη δυνατότητα να το συνδυάζετε και με άλλα αγαπημένα σας κολιέ.Ακριβώς δίπλα απ’ το αστέρι υπάρχει, περασμένη από την αλυσίδα, μια ορυκτή πέτρα αχάτη σε κόκκινο χρώμα. Ο αχάτης θεωρείται λίθος της αφθονίας, της δύναμης και της ανάπτυξης και υμνήθηκε από τον Γκαίτε ως ελιξίριο της ευτυχίας.

lucky-charm-2022-starlight
lucky-charm-2022-starlight_2

Ο συμβολισμός

Ως σύμβολο, το αστέρι είναι βουτηγμένο στην ελπίδα και τον θαυμασμό. Είναι σύμβολο ελπίδας καθώς στην πραγματικότητα τα αστέρια είναι μικρές κηλίδες φωτός που εμφανίζονται σε έναν σκοτεινό κόσμο.

Ωστόσο οι συμβολισμοί πίσω από το αστέρι δεν περιορίζονται εδώ. Είναι σύμβολο προστασίας, καθοδήγησης και καλής τύχης. Κάποια στιγμή, σχεδόν όλοι έχουμε κάνει μια ευχή σε ένα πεφταστέρι, ελπίζοντας ότι η επιθυμία μας θα πραγματοποιηθεί. Ένα αστέρι είναι εντυπωσιακό αλλά τόσο μακρινό. Γι’ αυτό το λόγο συμβολίζει την επιθυμία για επίτευξη υψηλών στόχων, την φιλοδοξία αλλά και την πρόκληση για κατάκτηση.

Επιπλέον ας μην ξεχνάμε ότι τα αστέρια συμβολίζουν την ατομικότητα και την μοναδικότητα. Στο σύμπαν δεν υπάρχουν αστέρια που να είναι απολύτως όμοια μεταξύ τους και μπορούμε να τα ξεχωρίσουμε μόνο εξετάζοντας προσεκτικά το φως τους. Το ίδιο συμβαίνει και με τους ανθρώπους. Κάθε άνθρωπος έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά, εμπειρίες, επιθυμίες κ.α. που τον κάνουν μοναδικά όμορφο.

Η επιλογή

Έχοντας ξεχωρίσει όλους αυτούς τους υπέροχους συμβολισμούς για το αστέρι, για κάτι τόσο οικείο αλλά και ξεχωριστό, σχεδιάσαμε το γούρι του 2022.

Για να σας συνοδεύει σε όλες σας τις εμφανίσεις υπενθυμίζοντας σας πως πάντα το φως θα κυριαρχεί στο σκοτάδι και πως μόνο αυτό θα είναι οδηγός στην ελπίδα. Για να θυμίζει σε αυτόν που το φορά ένα φωτεινό και λαμπερό σημείο στη ζωή του.

lucky-charm-2022-starlight_1