Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου γιορτάζεται σε όλo τον κόσμο, στις 14 Φεβρουαρίου κάθε χρόνο. Ενώ η σύγχρονη γιορτή μπορεί να λάβει διάφορες μορφές, ουσιαστικά είναι μια ημέρα στην οποία η αγάπη αναγνωρίζεται σε όλες τις διαφορετικές της μορφές. Ήταν όμως πάντα έτσι; Σίγουρα όχι αλλά και η πραγματική προέλευση της ημέρας αυτής είναι λίγο διφορούμενη.

Μια εκδοχή είναι πως η γιορτή της Λουπερκαλίας, μια παγανιστική γιορτή γονιμότητας που λάμβανε χώρα στη Ρώμη, είναι ο πρόγονος της σημερινής γιορτής του Αγίου Βαλεντίνου. Ο εορτασμός αυτός πραγματοποιούνταν κάθε χρόνο στα μέσα Φεβρουαρίου και συμμετείχαν νεαροί άνδρες που μέσω ενός συστήματος λαχειοφόρων αγορών επέλεγαν το όνομα μιας κοπέλας η οποία θα ήταν η σύντροφός τους για το επόμενο έτος. Έτσι πολλά από αυτά τα ζευγάρια τελικά ερωτεύονταν και στη συνέχεια παντρεύονταν.

Επιστρέφοντας στο παρόν, η  αγορά δώρου για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου δεν είναι στην πραγματικότητα τόσο δύσκολη όσο νομίζετε. Απλώς πρέπει να έχετε κατά νου κάποιες μικρές λεπτομέρειες και η επιλογή δώρου τελικά θα αποτελέσει εύκολη υπόθεση. Ο πιο συνηθισμένος και απλός τρόπος για να εκφράσετε τα συναισθήματά σας είναι με μια κάρτα, λουλούδια και σοκολάτες. Για τις περισσότερες γυναίκες όμως, ένα κόσμημα είναι ο τέλειος τρόπος για να σηματοδοτήσει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου που πέρασε με τον αγαπημένο της καθώς είναι ένα δώρο προσωπικό, εντυπωσιακό και πραγματικά ρομαντικό.

IMG_9140
IMG_E9108

Με βασική γραμμή τα παραπάνω δημιουργήσαμε ένα μοναδικό κόσμημα με φανερούς και βαθύτερους συμβολισμούς αγάπης. Το κολιέ «Mirror Of Love» αποτελεί τη νέα Special Edition προσθήκη στην σειρά Symbol με αφορμή την ημέρα των ερωτευμένων. Το κόσμημα έχει κατασκευαστεί από χρυσό 14 καρατίων και αποτελείται από μια χρυσή αλυσίδα και μία κρεμαστή καρδιά. Έχοντας επιπλέον λουστρέ περίγραμμα μετάλλου στην επιφάνεια του κοσμήματος δίνεται βάθος στο σχήμα της καρδιάς ολοκληρώνοντας με αυτό τον τρόπο την αισθητική του αρτιότητα.

Το «Mirror Of Love» σχεδιάστηκε με σκοπό να μπορεί να το φοράει κάθε γυναίκα καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και σε όλες τις περιστάσεις. Το σχήμα και το φινίρισμα του κολιέ αποτελεί τάση τα τελευταία χρόνια στην αγορά κοσμήματος και μπορεί να φορεθεί τόσο μόνο του όσο και με άλλα κολιέ υιοθετώντας το απόλυτο trend του layering. Αυτό όμως που κάνει πραγματικά αυτό το κολιέ καρδιά να ξεχωρίζει είναι το λουστρέ φινίρισμα της που την καθιστά ένα μικρό καθρέφτη. Και εκεί ξεκινούν όλοι οι συμβολισμοί.

VL2019_mirror-of-love-kolie-kardia-kathreftis-valentines
VL2019_mirros-of-love-kolie

Αρχικά συναντούμε το αιώνιο και πιο χαρακτηριστικό σύμβολο του έρωτα που είναι η καρδιά και αποτελεί την νούμερο ένα επιλογή για κάθε δώρο την ημέρα εκείνη. Από τα σοκολατάκια, τα περιτυλίγματα των δώρων, τα μπαλόνια μέχρι και τα κοσμήματα, το κορυφαίο μοτίβο που επιλέγει κάποιος για το δώρο που θα χαρίσει στην σύντροφο του είναι η καρδιά.

Ο δεύτερος και βαθύτερος συμβολισμός ξεκινά από τον καθρεφτισμό της επιφάνειας του κοσμήματος. Κάθε ερωτευμένος άνδρας βλέπει μέσα από την σύντροφο του τον καλύτερη εκδοχή του εαυτού του , τα όνειρα του  και τα θέλω του. Τα μάτια της αποτελούν τον καθρέφτη όχι μόνο της δικής της ψυχής αλλά και της δικής του. Μια φράση λέει πως η αγάπη ενός ερωτευμένου είναι σαν καθρέφτης. Μπορείς να τον σπάσεις σε κομμάτια, αλλά αν κοιτάξεις προσεκτικά θα δεις πως η μορφή σου είναι ακόμη σε αυτά.

Ο τρίτος συμβολισμός κρύβεται σε μια σχεδιαστική λεπτομέρεια του κολιέ η οποία είναι το περίγραμμα της καρδιάς. Το περίγραμμα αυτό θυμίζει ένα μικρό προστατευτικό τείχος που σκοπό έχει να κρατήσει έξω από την καρδιά της γυναίκας που το φορά αλλά και έξω από την αγάπη του ζευγαριού οτιδήποτε μπορεί να την αλλοιώσει.

IMG_19960
Ωστόσο ο συμβολισμός του «Mirror Of Love» δεν απευθύνεται μόνο σε  όσους γιορτάζουν μαζί με το άλλο τους μισό την ημέρα των ερωτευμένων. Λένε πως η μαγεία για κάθε ξεκίνημα είναι να πιστεύεις στον εαυτό σου και να τον αγαπάς. Για αυτό το λόγο αυτό το κόσμημα απευθύνεται στις γυναίκες που κοιτούν τον καθρέπτη και αντικατοπτρίζεται ο ίδιος τους ο εαυτός.Στις γυναίκες που αγαπούν τον εαυτό τους και μπορούν με αυτό το μικρό σύμβολο να σηματοδοτήσουν αυτό το βήμα που φαντάζει τόσο απλό αλλά κατακτιέται τόσο δύσκολα.

Το κολιέ καρδιά «Mirror Of Love» αλλά και άλλες ιδέες δώρων για την αγαπημένη σας μπορείτε να βρείτε στην σχετική κατηγορία Valentine’s Day του ηλεκτρονικού μας καταστήματος.