Ο γάμος σας, είναι μια από τις πιο σημαντικές και όμορφες στιγμές της ζωής σας. Περιτριγυρισμένοι από συγγενείς και φίλους, θα ενωθείτε με τα ιερά δεσμά του γάμου με τον σύντροφο της ζωής σας. Αφού λοιπόν ορίσετε την ημερομηνία γάμου και την Εκκλησία στην οποία θα τελεστεί το μυστήριο, σειρά παίρνουν οι υπόλοιπες προετοιμασίες. Οι βασικότερες είναι ο στολισμός της εκκλησίας, η επιλογή των βερών, του νυφικού και του γαμπριάτικου κουστουμιού, καθώς και το να επιλέξετε τα στεφανα γαμου.

Η τελετή και οι συμβολισμοί

Τα στέφανα, ευλογούνται αρχικά από τον ιερέα επάνω στο Άγιο Ευαγγέλιο και έπειτα τα εναποθέτει επάνω στα κεφάλια των νεόνυμφων. Στη συνέχεια, ο παράνυμφος (δηλαδή ο κουμπάρος) τα αλλάζει στα κεφάλια των νεόνυμφων 3 φορές. Η τριπλή αλλαγή των στεφάνων υποδηλώνει τον αριθμό 3, ο οποίος είναι ιερός αριθμός για την θρησκεία μας, καθώς συμβολίζει την Αγία Τριάδα. Επίσης, τα στέφανα γάμου θεωρούνται και βασιλικά σύμβολα, καθώς με το μυστήριο του γάμου δημιουργείται ένα νέο βασίλειο (το σπίτι και η οικογένεια του ζευγαριού).

Τα παλαιότερα χρόνια, τα στέφανα γάμου τοποθετούνταν στο εικονοστάσι που είχε το ανδρόγυνο στο σπίτι του. Πλέον συνηθίζεται τα στέφανα να φυλάσσονται σε στεφανοθήκες, είτε στην κρεβατοκάμαρα είτε στο σαλόνι του σπιτιού του ζευγαριού.

Πως να επιλέξετε τα κατάλληλα

Υπάρχουν πολλοί παράγοντες που θα μπορούσατε να λάβετε υπόψιν σας κατά την επιλογή των στεφάνων. Μερικά από αυτά είναι το χτένισμα, το νυφικό και τα υπόλοιπα κοσμήματα της νύφης. Για παράδειγμα εάν τα κοσμήματα που θα επιλέξετε να φοράτε εκείνη την μέρα είναι κατασκευασμένα σε χρυσό χρώμα, είναι προτιμότερο και τα στέφανα που θα επιλέξετε να έχουν την ίδια απόχρωση. Εναλλακτικά θα μπορούσαν να είναι και δίχρωμα. Επίσης, τα στέφανα γάμου θα πρέπει να ταιριάζουν με τον στολισμό της εκκλησίας και το στυλ του γάμου που έχετε επιλέξει.

Εάν ο γάμος σας έχει πολλά παραδοσιακά στοιχεία, μπορείτε να επιλέξετε στέφανα γάμου σε ασημί ή χρυσό χρώμα. Εάν όμως έχετε επιλέξει ένα πιο μοντέρνο στυλ μπορείτε να επιλέξετε δίχρωμα στέφανα γάμου ή ροζ χρυσό. Επίσης, σημαντικό ρόλο διαδραματίζει και η υφή των στεφάνων. Τα στέφανα γάμου με λουστρέ φινίρισμα αποτελούν μια πιο κλασική επιλογή. Εξίσου εντυπωσιακά όμως και μοντέρνα είναι και τα στέφανα με ματ ή σφυρήλατη επιφάνεια. Φυσικά μπορείτε να διαλέξετε και ένα σχέδιο που να συνδυάζει 2 υφές για να συνδυάσετε το κλασικό με το μοντέρνο στυλ.

Στο Κοσμηματοπωλείο Χαριτίδης, θα βρείτε μια μεγάλη ποικιλία σε στεφανα γαμου, κατασκευασμένα από συμπαγές ασήμι. Τα σχέδια αλλά και οι τιμές μπορούν να καλύψουν οποιαδήποτε προτίμηση.