Η στιγμή του γάμου πλησιάζει και καλείστε μέσα σε ένα σύντομο χρονικό διάστημα να πάρετε μια σειρά αποφάσεων.  Είτε βρεθείτε στα σκαλιά της εκκλησίας για θρησκευτική τελετή είτε στο δημαρχείο για πολιτικό γάμο οι βέρες είναι το κόσμημα γάμου που θα σας δένει με τον σύντροφο σας. Όταν πρόκειται για τις γαμήλιες βέρες σας ισχύουν μερικές απλές συμβουλές που θα διευκολύνουν την επιλογή σας.

1. Περιορίστε τις επιλογές σας

Επειδή αυτό είναι ένα από τα λίγα κοσμήματα – αν όχι το μόνο – που θα ψωνίσετε για να το φοράτε από κοινού και κάθε μέρα, κάνετε κάποιες προκαταρκτικές επιλογές, πριν επισκεφθείτε τα καταστήματα. Τι χρώμα μετάλλου σας ενδιαφέρει κίτρινο ή λευκό; Σας ενδιαφέρει κάτι απλό ή κάτι εξεζητημένο; Σκεφτείτε αυτά τα ερωτήματα στο σπίτι σχετικά με το τι ψάχνετε.

2. Ξεκινήστε την αναζήτησή σας νωρίς

Μόλις έχετε μια βασική ιδέα για το τι θέλετε, κατευθυνθείτε στα καταστήματα κοσμημάτων. Δώστε στον εαυτό σας τουλάχιστον δύο μήνες για να περιηγηθείτε, να κάνετε έρευνα, να μάθετε τιμές και να επισκεφθείτε ξανά το κατάστημα για να επανεξετάσετε τις βέρες που σας άρεσαν. Αφήστε ακόμη περισσότερο χρόνο εάν ενδιαφέρεστε για ένα ειδικά προσαρμοσμένο κομμάτι που θα απαιτεί χρονοβόρες διαδικασίες. Ειδικότερα τις μέρες των εορτών αλλά και τον δεκαπενταύγουστο μπορεί ο χρόνος παράδοσης να αυξάνεται αρκετά.

3. Είστε διαφορετικοί

Μην στεναχωριέστε εάν σας αρέσει ο λευκόχρυσος, ενώ του αρέσει ο κίτρινος χρυσός. Δεν υπάρχει κανένας κανόνας σύμφωνα με τον οποίο θα πρέπει να ταιριάζουν τα μέταλλα ή ακόμα και το στυλ. Διαλέξτε βέρες που απεικονίζουν το προσωπικό σας στυλ και τις προτιμήσεις σας. Ωστόσο, κάποια πτυχή (η οποία μπορεί να είναι τόσο απλή όσο μία επιγραφή) θα πρέπει να είναι κοινή.

Βερες

4. Ορίστε έναν προϋπολογισμό

Μια απλή χρυσή βέρα 14 καρατίων ξεκινά από περίπου 165€ ενώ μια βέρα από χρυσό 18 καρατίων ξεκινά από 220€. Τα διαμάντια μπορεί να αυξήσουν σημαντικά το κόστος. Γενικά υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις στις τιμές των βερών ανάλογα με την διάθεση του πελάτη.

5. Επιλέξτε κάτι πρακτικό

Κρατήστε τον τρόπο ζωής σας κατά νου ανά πάσα στιγμή. Ποιο είναι το νόημα να αγοράσετε κάτι όμορφο, αν αυτό σας κάνει να νιώθετε άβολα ή θα πρέπει να το αφαιρείτε συχνά (και να αυξηθούν οι πιθανότητές να χαθεί); Θυμηθείτε: Θα φοράτε αυτό το δαχτυλίδι κάθε μέρα. Η ιδέα είναι να επιλέξετε κάτι που θα γίνει μέρος της ζωής σας απρόσκοπτα. Εάν εργάζεστε με τα χέρια σας συχνά, ψάξτε για ένα βελτιωμένο δαχτυλίδι με λίγα ή καθόλου διακοσμητικά στοιχεία.

6. Σκεφτείτε μακροχρόνια

Μην φοβηθείτε να επιλέξετε ένα μοντέρνο σχέδιο, αλλά βεβαιωθείτε ότι το στυλ που επιλέγετε είναι κάτι που θα εξακολουθείτε να θέλετε να φοράτε σε 20 χρόνια.

Οι περισσότεροι άνθρωποι σπάνια βγάζουν τις βέρες τους! Τις φοράνε τα καλοκαίρια, τους χειμώνες, κατά την άσκηση, στην διάρκεια της εγκυμοσύνης- ανά πάσα στιγμή, όταν τα δάχτυλά σας πρήζονται λόγω ζέστης, κρύου, κατακράτησης υγρών και της αύξησης του σωματικού βάρους. Για να βρείτε το μέγεθος που θα προσαρμοστεί καλύτερα σε όλες αυτές τις αλλαγές, κάντε την “τελική δοκιμή” όταν είστε ήρεμοι και η θερμοκρασία του σώματός σας είναι φυσιολογική. Ποτέ μην οριστικοποιήσετε το μέγεθος του δαχτυλιδιού σας το πρωί (κατακράτηση υγρών από το προηγούμενο βράδυ), αφού έχετε μόλις ασκηθεί (τα δάχτυλα πρήζονται) ή όταν είστε υπερβολικά ζεστή ή κρύα.

7. Έλεγχος ποιότητας

Αυτό ισχύει για όλα τα δαχτυλίδια όπως και για τις βέρες. Βεβαιωθείτε ότι οι βέρες έχουν δύο σήματα στο εσωτερικό του δαχτυλιδιού: Η σφραγίδα του κατασκευαστή και η ενδειξη για τα καράτια του μετάλλου. Συνηθίζεται η ένδειξη 585 για τα 14καράτια και 750 για τα 18Κ. Είναι πολύ σημαντικό οι βέρες σας να μπορούν να μεταποιηθούν και να επιδιορθωθούν εύκολα και ανέξοδα ανά πάσα στιγμή. Καλό θα ήταν να αποφεύγονται σχέδια και φόρμες που επιδιορθώνονται δύσκολα είτε απαιτούν πολυήμερη αναμονή για την μεταποίηση τους.

8. Συχνός καθαρισμός

Ο καθαρισμός των βερών σας είναι σχετικά ευκολη διεργασία. Μιά βέρα χωρίς πέτρες, απλά τρίψτε την με ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι. Αν το γαμήλιο δαχτυλίδι σας έχει πέτρες, πλύνετε το και βυθίστε το σε ζεστό νερό με σαπουνάδα, βουρτσίστε απαλά με μια μαλακή οδοντόβουρτσα (η πάρα πολλή πίεση μπορεί να χαλαρώσει την πέτρα από τη θέση της), ξεπλύνετε και στεγνώστε με ένα μαλακό πανί που δεν αφήνει χνούδι.

9. Προστατέψτε τις βέρες σας

Τα μέταλλα είναι ευάλωτα, ειδικότερα ο χρυσός είναι ένα ευγενές μαλακό μέταλλο το οποίο δεν οξειδώνεται αλλά είναι ευάλωτο στην καθημερινή φθορά. Αποφεύγετε να φοράτε την βέρας σας όταν κάνετε σκληρή εργασία ή αθλητικές δραστηριότητες (που μπορεί να προκαλέσουν ζημιά στα δαχτυλίδια σας) και κατά την εργασία με πυκνό χλώριο, το οποίο βρίσκεται στη χλωρίνη, στα χημικά διαλύματα καθαρισμού και απολυμαντικά πισίνας (η οποία μπορεί να προκαλέσει σκασίματα ή αποχρωματισμό στο δαχτυλίδι σας ). Οι εγκοπές και οι γρατσουνιές είναι πιο εμφανείς σε ματ φινίρισμα και ιδιαίτερες υφές. Οι κλασικές φόρμες σίγουρα οι πιο ανθεκτικές στον χρόνο. Ευτυχώς είναι εύκολο για τον κοσμηματοπώλη σας να εφαρμόσει εκ νέου – ή να αλλάξει – το φινίρισμα ή την επιμετάλλωση του δαχτυλιδιού σας για να αποκαταστήσει την παλιά του αίγλη.

10. Φροντίστε την ασφάλεια του

Θα εκπλαγείτε (και ίσως λίγο φοβηθείτε) με το πόσο εύκολο είναι να χάσετε το δαχτυλίδι σας. Καλό θα ήταν να επιλέξετε κάτι που σπάνια χρειάζεται να το αφαιρείται. Όταν πρέπει οπωσδήποτε να το κάνετε, τοποθετήστε το σε ένα συγκεκριμένο τόπο ώστε να γνωρίζετε πάντα πού είναι (οι τσέπες δεν μετράνε) και ποτέ κοντά σε νεροχύτη. Η πιο επικίνδυνη στιγμή για να αφαιρέσετε το γαμήλιο δαχτυλίδι σας είναι όταν βρίσκεστε μακριά από το σπίτι. Τότε είναι πιο πιθανό να χαθεί το δαχτυλίδι ή να το αφήσετε κάπου και να ξεχαστεί.

Δείτε την συλλογή των βερών στο κατάστημα μας και στην ηλεκτρονική μας σελίδα.