Οτιδήποτε κατασκευάζεται στην Φινλανδία είναι εξ’ ορισμού φτιαγμένο για να επιβιώνει. Η Suunto, αποτελεί εδώ και καιρό τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη των εξειδικευμένων ρολογιών για ορειβασία, προπονήσεις, τρέξιμο και καταδύσεις. Η Φινλανδία, με τις σκοτεινές νύχτες και τους μακράς διάρκειας κρύους χειμώνες της οδήγησαν τον Tuomas Vohlonen να εφεύρει και να παράγει μαζικά την πρώτη πυξίδα με υγρό απόσταγμα πετρελαίου στο εσωτερικό της, την M-311, η οποία ήταν εξαιρερικά ελαφριά επιτρέποντας της να φορεθεί στον καρπό ενώ παράλληλα χαρακτηριζόταν απο μοναδική ακρίβεια.

Έκτοτε η Φινλανδική εταιρεία και τα ρολόγια Suunto έγιναν συνώνυμο της απλότητας και της λειτουργικότητας. Premium ρολόγια, υπολογιστές χειρός πολλαπλών αθλημάτων με δεκάδες λειτουργίες, σχεδιασμένα και χειροποίητα κατασκευασμένα στην Φινλανδία με τις υψηλότερες προδιαγραφές είναι διαθέσιμα από την εταιρεία στους αθλητές και τους λάτρεις της περιπέτειας. Η Σουηδική λέξη “Suunto” σημαίνει κατεύθυνση και προφέρεται “Soon-toh”.

Timeline

1936 | Ο Tuomas Vohlonen ανακαλύπτει και παράγει την Μ-311, μια πυξίδα που περιείχε υγρό απόσταγμα πετρελαίου με αποτέλεσμα η βελόνα να παρουσιάζει μεγαλύτερη ακρίβεια και ακριβέστερες ενδείξεις.

Tuomas Vohlonen

1940 | Η Suunto παρουσιάζει την πυξίδα Μ/40 για τους αξιωματικούς που συμμετείχαν στον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο οι οποίοι χρειάζονταν ένα ακριβές όργανο για να έχουν την δυνατότητα να υπολογίσουν το αζιμούθιο (οριζόντιες συντεταγμένες).

1953 | Η πρώτη ναυτική πυξίδα, η Suunto K-12, εισάγεται στην αγορά το 1953.  Με μπρούτζινη βάση και πρωτοπωριακή τεχνολογία για την εποχή σημείωσε μεγάλη επιτυχία και εξαγόταν σε 50 χώρες.

K-12

1965 | Η Suunto παράγει την πρώτη καταδυτική πυξίδα, την SK-4 χάρις στην βοήθεια ενός Βρετανού δύτη ο οποίος τυχαία ανακάλυψε ότι οι πυξίδες της Suunto εξακολουθούν να λειτουργούν και στον βυθό της θάλασσας.

Suunto SK-4

1987 | Την δεκαετία του 1980 η Suunto έχει πλέον εδραιωθεί στην κορυφή και είναι πρωτοπόρος σε ό,τι αφορά τον καταδυτικό εξοπλισμό. Το 1987 παράγει τον πρώτο υπολογιστή κατάδυσης (SME-ML), φέρνοντας δραστικές αλλαγές στο άθλημα, κάνοντας το ασφαλέστερο.

Suunto SME-ML

1997 | Παράγεται ο πρώτος υπολογιστής κατάδυσης σε μέγεθος ρολογιού χειρός (Suunto Spyder).

Suunto Spyder

1998 | Η Suunto παράγει το θρυλικό Suunto Vector. Ο συγκεκριμένος υπολογιστής χειρός περιλαμβάνει χαρακτηριστικά όπως Αλτίμετρο, Βαρόμετρο, Πυξίδα & Θερμόμετρο. Η πρωτοποριακή τεχνολογία και το μοναδικό design του το έχουν ανάγει σ’ ένα από τα πιο επιτυχημένα προϊόντα της Suunto μέχρι και σήμερα.

Suunto Vector

2004 | Εγκαινιάζεται η πολύ πετυχημένη συλλογή D-Series με το Suunto D9.

D9

2007 | Το πολυβραβευμένο Suunto Core, ένας πρωτοποριακός υπολογιστής χειρός για εξωτερικές δραστηριότητες παρουσιάζεται. Με λειτουργίες όπως Αλτίμετρο, Βαρόμετρο, Πυξίδα, Καιρικές συνθήκες το συγκεκριμένο μοντέλο παρέχει ό,τι χρειάζεται ο σύγχρονος εξερευνητής.

Suunto Core

2009 | 2 μοναδικά μοντέλα παρουσιάζονται. Το Suunto HelO2, ένας υπολογιστής κατάδυσης με δυνατότητα να παρέχει ενδείξεις από πολλαπλά αέρια όπως Trimix, Nitrox και οξυγόνο και το Suunto Elementum ένα premium αθλητικό ρολόι με εξαιρετικές λειυτουργίες για κάθε χρήση.

Suunto HelO2 Suunto Elementum

2010 | Το Movescount.com ξεκινά την λειτουργία του. Αποτελεί μια διαδικτυακή πλατφόρμα που επιτρέπει στους κατόχους των ρολογιών Suunto να κρατούν ιστορικό των δραστηριοτήτων τους αλλά και να μπορούν να το μεταφορτώσουν και να το μοιραστούν με την τεράστια κοινότητα Suunto στο διαδίκτυο.

2012 | Το απόλυτο outdoor ρολόι προπόνησης, το Ambit, με GPS υψηλής ακρίβειας, τρισδιάστατη πυξίδα αλλά και λειτουργίες μέτρησης καρδιακών παλμών, παρουσιάζεται.

Suunto Ambit

2014 | Το Suunto Ambit3 εισάγεται στην αγορά συνοδευόμενο από το ανανεωμένο Movescount App. Online συγχρονισμός διαδρομών και ρυθμίσεων on the go και έναν ολοκαίνουριος Smart Sensor, ο μικρότερος στην αγορά, επιτρέπει την παρακολούθηση των καρδιακών παλμών ακόμα και κατά την κολύμβηση.

Suunto Ambit3

2015 | Με το Suunto EON Steel μια νέα εποχή για τους υπολογιστές κατάδυσης ξεκινά. Προχωρημένες λειτουργίες και μοναδικό design το καθιστούν δικαίως τον υπολογιστή κατάδυσης επόμενης γενιάς.

Suunto EON Steel

2016 | Η σειρά Suunto Spartan και το ολοκαίνουριο Movescount App παρουσιάζονται. Εξαιρετικά ανθεκτικά κατασκευασμένα από ποιοτικά υλικά, οθόνη αφής και μοναδικές λειτουργίες για κάθε αθλητική δραστηριότητα το ανεβάζουν γρήγορα στην κορυφή.

Suunto Spartan

Σήμερα | Τα κεντρικά γραφεία παραμένουν στην Φινλανδία, στο Ελσίνκι, όπου σχεδιάζονται και κατασκευάζονται τα περισσότερα από τα προϊόντα της Suunto. Η εταιρεία εξακολουθεί να παρέχει στους εξερευνητές και τους αθλητές τα κατάλληλα εργαλεία ώστε να ξεπεράσουν και να δοκιμάσουν τα όρια τους.

Suunto HQ

Πολυαμίδη

Η Suunto παράγει αθλητικά ρολόγια και υπολογιστές χειρός που δοκιμάζονται στις δυσκολότερες συνθήκες. Γι’ αυτό και τα υλικά κατασκευής των προϊόντων της επιβάλλεται να είναι ποιοτικά και ανθεκτικά. Ένα υλικό που χρησιμοποιεί αρκετά συχνά η Φινλανδική εταιρεία είναι η Πολυαμίδη, η οποία προέρχεται από μακρομόρια που περιέχουν την ομάδα αμίδη. Το συγκεκριμένο υλικό παρουσιάζει εξαιρετικές ιδιότητες λόγω της μεγάλης της αντοχής και ισχύος.  Χαρακτηρίζεται από υψηλή μηχανική αντοχή, ακαμψία και θερμική σταθερότητα, καλή αντοχή στην κρούση ακόμη και σε χαμηλές θερμοκρασίες ενώ είναι εξαιρετικά ανθεκτική στις παραμορφώσεις και στην τριβή ενώ παράλληλα είναι εξαιρετικά μαλακιά και ελαφριά. Είναι ένα τόσο ανθεκτικό υλικό το οποίο βρίσκει ευρεία χρήση στην κατασκευή αλεξίσφαιρων γιλέκων, λαστιχένιων συρμάτων και διάφορων εξαρτημάτων για βάρκες και πλοία. Γι’ αυτό άλλωστε και ολόκληρη η σειρά Ambit3 έχει κάσα από πολυαμίδη,

Movescount.com

Τί ακριβώς είναι το Movescount.com;

Παράλληλα με την συλλογή Spartan η Suunto ανανεώσε τη διαδικτυακή αθλητική υπηρεσία της Movescount με μια γκάμα νέων χαρακτηριστικών. Καινούριοι μέθοδοι αξιοποίησης των πολλών δεδομένων της κοινότητας movescount παρουσιάστηκαν ούτως ώστε τα αθλητικά δεδομένα που προκύπτουν από την κοινότητα να μετατρέπονται σε αξιόλογες προπονητικές γνώσεις/ιδέες. Η Suunto αναλύει δεκάδες εκατομμύρια αθλητικές συναντήσεις αντοχής, χρησιμοποιώντας εξειδικευμένους θερμικούς χάρτες για να παρέχει στους ήδη υπάρχοντες και νέους πελάτες της απαντήσεις όπως που θα έπρεπε να προπονείσαι και πως εξελίσσεται η πρόοδός σου.

movescount movescount movescount

Οι υπολογιστές προπόνησης και κατάδυσης χειρός της Suunto επιτρέπουν στον χρήστη τους να παρακολουθεί τις επιδόσεις του, όπως την ταχύτητα, την απόσταση, τις θερμίδες, το πλήρες ιστορικό τους, να μεταφορτώσουν φωτογραφίες, να εκφράσουν τα συναισθήματα και τις εντυπώσεις τους και να κάνουν κάθε διαδρομή αξιομνημόνευτη. Ταυτόχρονα επιτρέπουν στον κάθε χρήστη να μοιραστεί όλα τα παραπάνω μέσω του Movescount.com και της ευρείας κοινότητας που έχει δημιουργηθεί στο διαδίκτυο.

Κάθε μεγάλη περιπέτεια ξεκινάει από μέσα σας. Από την επιθυμία να αναζητήσετε νέες τοποθεσίες και να ανακαλύψετε νέες εμπειρίες έως ότου συναντήσετε τις υψηλότερες κορυφές του κόσμου, το πάθος σας είναι η έμπνευση της Φινλανδικής εταιρείας Suunto.

SS022293000SS021645000

SS016979000 SS021213000

Μπορείτε να ανακαλύψετε μια υπερπλήρης συλλογή από ρολόγια Suunto στο Κοσμηματοπωλείο Χαριτίδης και να αποκτήσετε αυτό που πραγματικά σας ταιριάζει.