Η προέλευση

Οι αλυσίδες ποδιού, γνωστά και ως anklets, υπήρχαν ήδη από την προδυναστική εποχή. Τα παλαιότερα anklets λέγεται ότι εντοπίστηκαν πριν 8000 χρόνια, όμως τότε ήταν κάτι παραπάνω από απλά κοσμήματα. Οι γυναίκες στη Μεσοποταμία τα φορούσαν για να επιδείξουν την περιουσία του συζύγου τους. Κατά καιρούς έχουν χρησιμοποιηθεί από τις γυναίκες για να προσελκύσουν έναν σύντροφο, για να δείξουν ότι έχουν σύντροφο ή απλώς για να επιδείξουν τον πλούτο.

Τα φορούσαν οι γυναίκες όλων των κοινωνικών τάξεων στην αρχαία Αίγυπτο ως καθημερινό στολίδι. Τα κατασκεύαζαν από διαφορετικά μέταλλα και σε πολλαπλά σχήματα. Τα πιο πολύτιμα μέταλλα όπως ο χρυσός επιλέγονταν από τους πλούσιους, ενώ τα φθηνότερα όπως το ασήμι και ο σίδηρος ήταν πιο κοινά μεταξύ των κατώτερων κοινωνικών τάξεων. Κατά τη διάρκεια της τέταρτης, πέμπτης και έκτης δυναστείας, οι αλυσίδες ποδιού κατασκευάζονταν συνήθως με χάντρες, ενώ βραχιόλια ποδιού συνήθιζαν να φορούν και οι χορεύτριες.

Το comeback

Με την αναζωπύρωση των τάσεων της δεκαετίας του ’90, οι αλυσίδες ποδιού επιστρέφουν ως η πιο hot τάση των καλοκαιρινών κοσμημάτων. Εύκολα στη χρήση και αβίαστα καλοκαιρινά, τα βραχιόλια στον αστράγαλο μπορεί να φορεθούν με διάφορους τρόπους. Δημοφιλείς σταρ όπως η Jennifer Lopez φορούν αλυσίδες ποδιού εδώ και χρόνια, ενώ σχεδιαστές όπως ο Versace έχουν αναδείξει την τάση αυτή και στις πασαρέλες.

Έτσι, αν αναρωτιέστε αν οι αλυσίδες ποδιού θεωρούνται ακόμα κομψές, η απάντηση είναι ναι. Και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να τις φορέσετε ως καθημερινό αξεσουάρ, όχι μόνο ως αξεσουάρ παραλίας.

Η ομορφιά των κοσμημάτων αυτών είναι ότι αν συνδυάζονται με τα σωστά ρούχα, μπορούν να απογειώσουν την εμφάνιση σας. Μπορείτε να το φορέσετε με casual και αθλητικά ρούχα αλλά και με τα πιο κομψά σας βραδινά φορέματα. Επίσης, είτε είστε λάτρεις του μαξιμαλισμού είτε του μινιμαλισμού, υπάρχει ο κατάλληλος τρόπος για να υιοθετήσετε την τάση αυτή.

Πως να φορέσετε τις αλυσίδες ποδιού

Είστε έτοιμοι να ακολουθήσετε την τάση των παιδικών σας χρόνων αλλά σαν ενήλικας πλέον; Δείτε μερικούς από τους τρόπους ώστε να επιτύχετε το πιο updated look.

1. Go simple!

Ενώ στα 90s ήταν μόδα τα βραχιόλια ποδιού με χρωματιστές χάντρες, αυτή τη φορά είναι τάση οι πολύ απλές αλυσίδες. Επιλέξτε μια μονή ή μια διπλή λεπτή αλυσίδα από χρυσό 14 καρατίων και δημιουργήστε το πιο chic αποτέλεσμα.

αλυσίδες ποδιού με μαργαριταρια

2. Beach vibes

Αν θέλετε ένα πιο καλοκαιρινό και παιχνιδιάρικο anklet, αλλά δεν θέλετε να φαίνεστε παιδιά, προτιμήστε μία αλυσίδα ποδιού με μαργαριτάρια. Είναι η τέλεια προσθήκη στις εμφανίσεις σας με δροσερά φορέματα και άνετα λινά παντελόνια.

βραχιόλι ποδιού με μαργαριτάρια

3. Charms

Όπως και στις μέρες της εφηβείας σας, τα charms εξακολουθούν να έχουν μια ιδιαίτερη γοητεία. Το κλειδί για να επιλέξετε τα σωστά charms είναι να κινηθείτε σε διακριτικές, κομψές γραμμές. Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε ένα anklet με λεπτό σταυρουδάκι ή μια μικρή άγκυρα.

αλυσίδες ποδιού με κρεμαστά στοιχεία

4. Mix & Match

Αν είστε λάτρης αυτού του trend αλλά και του μαξιμαλισμού, μπορείτε να συνδυάσετε 2 ή περισσότερα από τα παραπάνω στυλ. Έτσι θα πετύχετε ένα εντυπωσιακό layering που θα παραμένει όμως κομψό.

βραχιόλι ποδιού με μαργαριτάρια