Γιορτινά φώτα, χρόνος με την οικογένεια, ζεστές συγκεντρώσεις και άφθονο κέφι συνθέτουν το σκηνικό την περίοδο των Χριστουγέννων. Οι γιορτές αποτελούν την τέλεια συνθήκη για να οργανώσετε μια αξέχαστη πρόταση γάμου, καθώς η ατμόσφαιρα τις μέρες αυτές είναι γεμάτη αγάπη και μαγεία. Συγκεντρώσαμε για εσάς 9 μοναδικές ιδέες που θα σας βοηθήσουν να ενσωματώσετε το γιορτινό πνεύμα και το λαμπερό σκηνικό των εορτών σε μία υπέροχη και ξεχωριστή πρόταση γάμου. Οι ιδέες για γιορτινές προτάσεις ποικίλλουν από cheesy έως κλασσικές ή δημιουργικές.

Πρώτα το δαχτυλίδι

Κάθε πρόταση γάμου ξεκινά επιλέγοντας το τέλειο μονόπετρο για τη σύντροφό σας. Οι επιλογές σας είναι πολλές. Μπορείτε να διαλέξετε ανάμεσα σε διαφορετικά σχέδια, υλικά και χρώματα. Επιλέξτε ανάμεσα σε κλασικά σχέδια με διαμάντια ή εναλλακτικές επιλογές, όπως δαχτυλίδια με σμαράγδια ή άλλους πολύτιμους λίθους. Το ιδανικό δαχτυλίδι είναι αυτό που ταιριάζει καλύτερα στο στυλ της συντρόφου σας, αλλά και τον προσωπικό σας προϋπολογισμό. Μόλις επιλέξετε το δαχτυλίδι αρραβώνων σας, το επόμενο βήμα είναι να σχεδιάσετε την πρότασή σας.

Οργανώστε το σκηνικό

Για να επιλέξετε πιο εύκολα την ιδανική πρόταση για εσάς και την σύντροφο σας, μπορείτε να ακολουθήσετε τις παρακάτω συμβουλές.

  • Σκεφτείτε τα αγαπημένα της

Ίσως να αισθάνεστε πίεση γιατί θέλετε όλα να είναι τέλεια, αλλά μπορείτε να σχεδιάσετε κάτι μόνο για εκείνη με ευκολία. Διαλέξτε τρία από τα αγαπημένα της πράγματα όπως για παράδειγμα μια αγαπημένη χριστουγεννιάτικη παράδοση, το αγαπημένο της λουλούδι και την αγαπημένη της γιορτινή ταινία και ενσωματώστε τα στην πρότασή σας με κάποιο τρόπο. Μερικές φορές οι πιο μικρές λεπτομέρειες κάνουν την διαφορά.

  • Επωφεληθείτε από τις εποχιακές δραστηριότητες

Σκεφτείτε όλα τα διασκεδαστικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε τα Χριστούγεννα. Πατινάζ στο παγοδρόμειο, εκδρομή στα χιόνια, βόλτα στη στολισμένη πόλη, να στολίσετε μαζί ή να ανταλλάξετε χριστουγεννιάτικες κάλτσες γεμάτες μικρά δώρα. Αφήστε την χαρά των γιορτών να σας καθοδηγήσει στη δημιουργία μίας αξέχαστης πρότασης γάμου.

Πως να κάνετε μία ονειρεμένη πρόταση γάμου

1. Χριστουγεννιατική κάλτσα

Κρατήστε τα πράγματα απλά και γλυκά. Πριν το ξημέρωμα των Χριστουγέννων, γεμίστε την διακοσμητική χριστουγεννιάτικη κάλτσα με σοκολατάκια, καραμέλες και άλλα μικροδωράκια. Κάπου ανάμεσα τοποθετήστε και το κουτάκι με το δαχτυλίδι της πρότασης. Αυτή η πρόταση θα την εκπλήξει σίγουρα καθώς κανείς δεν περιμένει να βρει ένα τόσο σημαντικό δώρο στην χριστουγεννιάτικη κάλτσα του. Φροντίστε μόνο να ξυπνήσετε μαζί ώστε να μην χάσετε την έκπληξη στα μάτια της.

2. Advent Calendar

Όλοι γνωρίζουμε τα advent calendars που κυκλοφορούν τα Χριστούγεννα. Μιλάμε φυσικά για εκείνα τα ημερολόγια τα οποία μας κάνουν να μετράμε αντίστροφα τις μέρες για τα Χριστούγεννα, τρώγοντας ένα σοκολατάκι ή ανακαλύπτοντας κάθε μέρα κι ένα δώρο πίσω από τα πορτάκια. Συνήθως, ένα τέτοιο ημερολόγιο έχει 25 ημέρες με δώρα που ξεκινούν την 1η Δεκεμβρίου και λήγουν στις 25. Υπάρχουν όμως και κάποια που ξεκινούν αργότερα μέσα στο μήνα. Με βάση την ιδέα αυτή, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας ημερολόγιο αντίστροφης μέτρησης. Βρείτε τον σωστό αριθμό δώρων για την σύντροφό σας και βεβαιωθείτε ότι το δαχτυλίδι της πρότασης, θα είναι το τελευταίο δώρο το οποίο θα ανοίξει την μέρα των Χριστουγέννων. Τις υπόλοιπες μέρες μπορείτε να τις γεμίσετε με μικρά δωράκια, αναμνηστικά ή φωτογραφίες από τις πιο ρομαντικές στιγμές της σχέσης σας. Μπορείτε επίσης να βάζετε σημείωμα πως κέρδισε γεύμα για δύο στο αγαπημένο της εστιατόριο ή κάποια κοινή δραστηριότητα. Μπορείτε να δίνετε όλο και πιο ουσιαστικά δώρα κάθε μέρα ώστε να καταλήξετε στο αποκορύφωμα με το δαχτυλίδι της πρότασης.

3. Secret Santa

Αν σας αρέσει η ιδέα να έχετε τους φίλους σας παρόντες την ώρα της πρότασης, το παιχνίδι του Secret Santa είναι η ιδανική επιλογή. Οργανώστε μια μυστική ανταλλαγή δώρων για την Πρωτοχρονιά ή τα Χριστούγεννα, αλλά ζητήστε από τους φίλους σας να σας βοηθήσουν να το οργανώσετε έτσι ώστε εσείς να είστε ο Secret Santa της συντρόφου σας. Στη συνέχεια, ετοιμάστε σε συσκευασία δώρου το δαχτυλίδι και δείτε το πρόσωπό της να φωτίζεται από έκπληξη όταν ανοίξει το κουτάκι.

4. Κάτω από το γκι

Η πρόταση γάμου κάτω από το γκι είναι μια κλασική και απόλυτα ρομαντική ιδέα για τα Χριστούγεννα. Μπορείτε να την προσαρμόσετε για να γίνει είτε σε ένα πάρτι τις μέρες των εορτών ώστε να έχετε κι αγαπημένα πρόσωπα μαζί σας, είτε όταν θα είστε οι δυο σας ώστε να κρατήσετε πιο προσωπική την στιγμή.

5. Πρωτοχρονιάτικο party

Η Πρωτοχρονιά είναι ιδανική αφετηρία για νέα ξεκινήματα, γι’αυτό και η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι η τέλεια ημέρα για κάνετε πρόταση γάμου στην αγαπημένη σας. Η πιο συναρπαστική στιγμή για να κάνετε τη μεγάλη ερώτηση είναι ακριβώς όταν το ρολόι χτυπήσει μεσάνυχτα. Αν θα βρεθείτε σε ένα πρωτοχρονιάτικο πάρτι, ενημερώστε τους υπόλοιπους ώστε να σωπάσουν μόλις λήξει η αντίστροφη μέτρηση “3, 2, 1”. Στη συνέχεια, μόλις η σύντροφος σας πει το “Ναι!”, όλοι μπορούν να ζητωκραυγάσουν τόσο για το νέο έτος όσο και για εσάς. Αν γνωρίζετε ότι της αρέσει να είναι το επίκεντρο της προσοχής και του πάρτι, μια τέτοια πρόταση είναι τέλεια. Αν όμως η σύντροφος σας είναι ντροπαλή ή εσωστρεφής, μπορεί να εξελιχθεί σε μια καταστροφική επιλογή.

6. Πρόταση στις διακοπές

Πολλά ζευγάρια επιλέγουν να ταξιδέψουν την περίοδο των γιορτών. Μια πρόταση γάμου κατά τη διάρκεια ενός τέτοιου ταξιδιού μπορεί να είναι μια συναρπαστική έκπληξη για την σύντροφό σας. Θα ήταν προτιμότερο να οργανώσετε το γεγονός τις πρώτες μέρες του ταξιδιού σας ώστε το υπόλοιπο ταξίδι να είναι μια γιορτή για την σχέση σας και εσείς να απαλλαγείτε από το άγχος. Ανάλογα με τον προορισμό σας, ποικίλουν και οι τρόποι που μπορείτε να προτείνετε. Αν για παράδειγμα βρίσκεστε σε ένα χειμερινό και χιονισμένο προορισμό, θα μπορούσατε να κάνετε την πρόταση σε έλκηθρο. Είναι πρωτότυπο, διασκεδαστικό και γιορτινό και δημιουργεί μια πολύ ρομαντική ιστορία για να αφηγείστε.

7. Δώρο κάτω από το δέντρο

Μία πρόταση εορταστική, κλασσική και εύκολη να εφαρμοστεί είναι να κρύψετε το δαχτυλίδι ως δώρο κάτω από το δέντρο. Μπορείτε να συγκεντρώσετε την οικογένεια για να ανοίξετε τα δώρα μαζί, έτσι ώστε τα αγαπημένα πρόσωπα της συντρόφου σας να είναι παρόντα την ιδιαίτερη αυτή στιγμή. Εναλλακτικά, μπορείτε να ανοίξετε τα δώρα το πρωί των Χριστουγέννων οι δυο σας, αν γνωρίζετε ότι αυτό θα προτιμούσε εκείνη. Για λίγο επιπλέον μυστήριο, συσκευάστε το κουτί με το δαχτυλίδι σε ένα άλλο μεγαλύτερο κουτί, ώστε η σύντροφός σας να μην υποψιαστεί το περιεχόμενο του πακέτου πριν το ανοίξει.

8. Φωτάκια

Τα χριστουγεννιάτικα φώτα της πόλης είναι το ιδανικό σκήνικο για μια εορταστική πρόταση. Σίγουρα θα βρείτε διάφορες τοποθεσίες στην περιοχή σας ή σε κάποια εκδρομή που θα κανονίσετε. Επίσης μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς ένα τέτοιο σκηνικό στην αυλή του σπιτιού σας ή όπου έχετε ονειρευτεί.

9. Ένα χιονισμένο μήνυμα

Εκμεταλλευτείτε τη φυσική ομορφιά του χειμώνα και γράψτε το μήνυμα της πρότασης σας στο χιόνι. Αυτή η πρόταση είναι απίστευτα γοητευτική και εξαιρετικά εύκολη αρκεί να έχετε τις καιρικές συνθήκες με το μέρος σας. Επιπλέον, είναι ένα πολύ φωτογενές σκηνικό σε περίπτωση που θέλετε να απαθανατίσετε τις στιγμές. Μια πιο παιχνιδιάρικη εναλλακτική είναι η πρόταση κατά τη διάρκεια ενός χιονοπόλεμου. Ότι και να επιλέξετε, προσέξτε να μην χάσετε το δαχτυλίδι στο χιόνι. Κρατήστε το σε μια τσέπη με φερμουάρ ή διαφυλάξτε με κάποιο άλλο τρόπο πως δεν θα σας πέσει.

Με όποιον τρόπο και να επιλέξετε να κάνετε την πρόταση, στο τέλος αυτό που έχει σημασία είναι να ακούσετε από τα χείλη της το μεγάλο “Ναι”.