Η Montegrappa αποτελεί μια από τις κορυφαίες κατασκευαστικές εταιρείες στα είδη γραφής, με πάνω από έναν αιώνα παρουσίας στην κατασκευή εκλεπτισμένων, κομψά και πολύτιμα αξεσουάρ για τον άντρα αλλά και τη γυναίκα. Ιδρύθηκε το 1912 στην ιταλική πόλη Bassano del Grappa.

Στόχος της εταιρείας, είναι η συνεισφορά στην αποτύπωση των σκέψεων και των συναισθημάτων των ανθρώπων επάνω στο χαρτί. Γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο, η Montegrappa έχει προχωρήσει στην δημιουργία διαφόρων συλλογών οι οποίες απευθύνονται σε όλους τους ανθρώπους ανεξαρτήτως ηλικίας, φύλου και επαγγέλματος.

 

Montegrappa Elmo

Η σειρά Elmo, θεωρείται ως η πιο χαρακτηριστική συλλογή στυλών της Montegrappa. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο κοινό το 1928. Κύριο γνώρισμά της είναι οι εντυπωσιακοί χρωματισμοί που χρησιμοποιούνται στα συγκεκριμένα στυλό.

 

Montegrappa NeroUno

Εξίσου εντυπωσιακές συλλογές, είναι η NeroUno και η Fortuna, που προσανατολίζονται σε μια μινιμαλιστική απλότητα, με στυλογράφους κατασκευασμένους από ρητίνη, με επιπλατίνωση ρουτενίου.

 

Theodoros Kolokotronis Limited Edition

Η Montegrappa κατά καιρούς έχει προχωρήσει και στην δημιουργία συλλογών που είναι αφιερωμένες σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους και ιστορικά πρόσωπα της ανθρωπότητας. Μια από αυτές τις συλλογές, είναι αφιερωμένη, στον Γέρο του Μοριά, τον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη.

Η συλλογή «Theodoros Kolokotronis» Limited Edition δημιουργήθηκε για να αποτίσει φόρο τιμής στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη με αφορμή την συμπλήρωση των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση του 1821.

Η συγκεκριμένη συλλογή αποτελείται από ένα στυλό και μια πένα. Επάνω στο καπάκι τους, υπάρχει η προσωπογραφία του Θ. Κολοκοτρώνη, ενώ το κυρίως σώμα φέρει την επιγραφή “ΕΦΙΠΠΟΣ ΧΩΡΕΙ ΓΕΝΝΑΙΕ ΣΤΡΑΤΗΓΕ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ ΔΙΔΑΣΚΩΝ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ ΠΩΣ ΟΙ ΔΟΥΛΟΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ”, δηλαδή τα κείμενο το οποίο αναγράφεται στον αδριάντα του και βρίσκεται στην Αθήνα.

 

Venus de Milo Limited Edition

H θεαματική ανακάλυψη της Αφροδίτης της Μήλου το 1820 αποτελεί μια αποκάλυψη στον κόσμο της τέχνης και της αρχαιολογίας. Χρησιμοποιώντας τη μέθοδο 3D και πραγματικό μάρμαρο, ο οίκος Montegrappa ζωντανεύει έναν από τους μεγαλύτερους καλλιτεχνικούς θησαυρούς όλου του κόσμου.

 

Montegrappa Tibaldi for Greece

Πρόσφατα, η Montegrappa προχώρησε και στη δημιουργία της συλλογής «Tibaldi for Greece». Είναι μια σειρά που αποτελείται από τρία στυλό και μια πένα, κατασκευασμένα από ανοξείδωτο ατσάλι και πολύτιμη ρητίνη. Το κυρίως σώμα τους είναι σε μπλε χρώμα, διακοσμημένο με το ελληνική σημαία ή το εθνόσημο.

Στα Κοσμηματοπωλεία Χαριτίδης, μια μεγάλη συλλογή από στυλογράφους και μανικετόκουμπα Montegrappa, κατασκευασμένα από εξαιρετικά υλικά. Aποκτήστε το δικό σας ξεχωριστό στυλό ή πένα, με δωρεάν αποστολή σε όλη την Ελλάδα.