Το 2020 ήταν μια δύσκολη χρονιά. Φτάνοντας στο τέλος της διαπιστώσαμε πως, όσο δύσκολη κι αν ήταν, υπήρξαν ιστορίες ανθρώπων που με δύναμη, επιμονή και υπομονή κατάφεραν να ξεπεράσουν εμπόδια, να δημιουργήσουν, να προσαρμοστούν και να βελτιωθούν. Η αντίθεση αυτή, μας ενέπνευσε και μας ώθησε να κατασκευάσουμε ένα γουρι για τη νέα χρονιά. Ένα κομψό κολιέ με δυνατό συμβολισμό.

Το γουρι

Το σύμβολο που επιλέξαμε για φέτος είναι το άνθος του λωτού, το γνωστό σε όλους ως “νούφαρο”. Το νούφαρο είναι ένα από τα ομορφότερα λουλούδια, τα οποίο αναπτύσσεται στη λάσπη και ανθίζει πάνω από το νερό.

Τι συμβολίζει το γουρι

Η λάσπη αντιπροσωπεύει τα βάσανα και τα εμπόδια της ζωής, και το άνθος του λωτού συμβολίζει την προσπάθεια μας να ξεπεράσουμε αυτά τα εμπόδια.

Όλοι θα αντιμετωπίσουμε κάποια στιγμή προκλήσεις στη ζωή, όπως θλίψη, ασθένεια, μοναξιά, απογοήτευση και αποτυχία. Μέσα όμως από αυτές τις δυσκολίες, κερδίζουμε περισσότερη σοφία, συμπόνια, καλοσύνη και προχωράμε πιο δυνατοί.

Για όλους αυτούς τους λόγους, το άνθος του λωτού θεωρείται σύμβολο της αναγέννησης, της γονιμότητας, της ευημερίας και της καθαρότητας του σώματος και το μυαλού.

Το κόσμημα

Το κολιέ είναι εξ’ ολοκλήρου κατασκευασμένο από χρυσό 9 καρατίων. Η αλυσίδα καταλήγει στο άνθος του λωτού, το οποίο έχει minimal σχεδιασμό και ιδανικό μέγεθος ώστε να μπορεί να συνδυαστεί και με άλλα κολιέ.

Ακριβώς δίπλα στο κρεμαστό υπάρχει, περασμένη στην αλυσίδα, μια ορυκτή πέτρα αχάτη σε κόκκινο χρώμα. Ο αχάτης θεωρείται λίθος της αφθονίας, της δύναμης και της ανάπτυξης και υμνήθηκε από τον Γκαίτε ως ελιξίριο της ευτυχίας.

Γουρι 2021-new-year-charm_01
Γουρι 2021-new-year-charm_02
Γουρι 2021-new-year-charm_03

Οι ευχές μας

Το 2021 λοιπόν, όλοι θα πρέπει να προσπαθήσουμε να γίνουμε μια καλύτερη εκδοχή του εαυτού μας και να ξεπεράσουμε τα εμπόδια της ζωής ένα προς ένα – όπως το άνθος του λωτού ανοίγει κάθε πέταλο του ένα προς ένα.

Έτσι, με το γουρι αυτό, ευχόμαστε στον καθένα από εσάς να αγκαλιάσει όλες τις πτυχές της ζωής του και μέσω αυτών να αναγεννηθεί. Ευχόμαστε οι δυσκολίες της προηγούμενης χρονιάς να μετατραπούν τη νέα χρονιά σε ευτυχισμένες στιγμές, πραγματοποίηση σχεδίων, δημιουργικά ξεκινήματα και πάνω απ’ όλα σε απεριόριστη σωματική και ψυχική υγεία.