Ψάχνετε το κατάλληλο πασχαλινό δώρο για το 2023; Εδώ θα βρείτε τις καλύτερες ιδέες που θα ενθουσιάσουν τα αγαπημένα σας πρόσωπα!

Όλοι λατρεύουμε να λαμβάνουμε δώρα, ιδίως όμως τα πασχαλινα δωρα αποτελούν μία απο τις πιο αγαπημένες μας παραδόσεις. Φέτος μπορούμε να γιορτάσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια δίπλα στα άτομα που αγαπάμε. Ίσως το Πάσχα να διαφέρει σε μεγάλο βαθμό ως προς τον τρόπο εορτασμού του συγκριτικά με παλαιότερα έτη, σίγουρα όμως δε θα διαφέρει ως προς το περιεχόμενο του. Το Πάσχα είναι μία κινητή εορτή και το γιορτάζουμε πάντα την πρώτη Κυριακή μετά την πανσέληνο της εαρινής ισημερίας. Για τους Ορθόδοξους Χριστιανούς αποτελεί τη μεγαλύτερη εορτή. Πάσχα σημαίνει οικογένεια, φίλοι, αγάπη, χαμόγελα και πασχαλινά δώρα για τους αγαπημένους μας.

Στο επίκεντρο των ημερών είναι κυρίως τα παιδιά, καθώς γονείς και νονοί αναζητούν τα καλύτερα πασχαλινα δωρα για αυτά. Στη χώρα μας άλλωστε είναι πλέον παράδοση μαζί με τη λαμπάδα, οι νονοί να προσφέρουν και κάποιο άλλο δώρο, με σκοπό να σκορπίσουν χαρά και να δείξουν την αγάπη τους.

Ας μην ξεχνάμε βέβαια και τους μεγαλύτερους. Πέρα από την ύπαρξη πληθώρας ονομαστικών εορτών, το Πάσχα αποτελεί μια αφορμή για να προσφέρουμε δώρα και χαρά στα πιο αγαπημένα μας πρόσωπα. Το κοσμηματοπωλείο Χαριτίδης, όπως και κάθε χρόνο, θα είναι δίπλα σας σε αυτή την όμορφη στιγμή! Παρακάτω θα βρείτε κάποιες ιδέες για πασχαλινα δωρα, οι οποίες ελπίζουμε να κάνουν ευκολότερη την επιλογή σας.

Πασχαλινα δωρα για παιδιά

Μπορεί οι μικροί μας φίλοι να μην αναγνωρίζουν την πραγματική αξία ενός κοσμήματος, όμως σίγουρα θα εντυπωσιαστούν από ένα κόσμημα με παιχνιδιάρικο και όμορφο σχέδιο και δεν θα θέλουν να το αποχωριστούν. Το ίδιο φυσικά ισχύει και για ένα παιδικό ρολόι, το όποιο θα τραβήξει την προσοχή τους και θα φανεί ιδιαίτερα χρήσιμο στην εκμάθηση της ώρας. Δείτε το αναλυτικό άρθρο μας για ακόμη περισσότερες ιδέες πασχαλινών δώρων για παιδιά.

παιδικά σκουλαρίκια cupcake PJ19739
παιδικό βραχιόλι KS22156
παιδικό ρολόι ice 017890
παιδικό ρολόι garmin GA-010-02441-02

Πασχαλινα δωρα για έφηβους

Σε μία μεταβατική ηλικία όπως αυτή, η ιδέα της επιλογής ενός δώρου φαντάζει πιο δύσκολη. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε καθώς υπάρχουν αμέτρητες επιλογές κοσμημάτων και ρολογιών που θα σας βγάλουν από τη δύσκολη θέση. Ένα ιδιαίτερο κόσμημα ή ένα μοντέρνο ρολόι σίγουρα θα φέρει το χαμόγελο στο πρόσωπο της νεαρής παραλήπτριας. Αντίστοιχα, για τα έφηβα αγόρια ένα ρολόι, smartwatch ή αναλογικό, θα ήταν μία πολύ καλή επιλογή, όπως επίσης και κάποιο μοντέρνο βραχιόλι ή κρεμαστό κόσμημα για το λαιμό.

σκουλαρίκια κρίκοι pdpaola AR01-066-U
Γυναικείο ρολόι Cluse από ανοξείδωτο ατσάλι με λευκό καντράν και μπρασελέ - CW11215
Βραχιόλι Fossil από ανοξείδωτο ατσάλι και καφέ δέρμα με 3 βραχιόλια σε 1 - jf04341040
αλυσίδα ανδρική SALS32

Δωρα για τους νονούς

Ας μην ξεχνάμε όμως και τους νονούς που κάνουν τη συγκεκριμένη εορτή ακόμη πιο ξεχωριστή! Κατά το έθιμο, όταν ο νονός/νονά φέρει το δώρο για το βαφτιστήρι, η κίνηση ανταποδίδεται συνήθως από τους γονείς. Με αυτό κατά νου, ένα ξεχωριστό, προσωποποιημένο κόσμημα με τη λέξη “νονά” θα ήταν η τέλεια επιλογή δώρου για την πνευματική μητέρα του παιδιού σας. Αντίστοιχα, μπορείτε να μας ζητήσετε να χαράξουμε κάτι ξεχωριστό στο ρολόι ή το κόσμημα που έχετε επιλέξει για το νονό.

κολιέ νονά FT52266
ανδρικός σταυρός με χάραξη στο πλάι CR027W
βραχιόλι νονά OM38422B

Δωρα για εκείνη

Για τις αγαπημένες μας γυναίκες υπάρχει πληθώρα επιλογών καθώς ένα κόσμημα ποτέ δεν είναι λάθος. Μπορείτε να επιλέξετε ένα ζευγάρι σκουλαρίκια για να τα φοράει καθημερινά ή ένα δαχτυλίδι που θα ταιριάζει στο στυλ της. Αντίστοιχα, σίγουρα θα εκτιμήσει και κάποιο κολιέ ή βραχιόλι που θα προσδώσει μια έξτρα πινελιά στην εμφάνιση της.

Φυσικά όμως υπάρχει πάντα και η επιλογή ενός στιλάτου και κομψού ρολογιού. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε σχέδια με λουράκι για τις πιο casual ή μπρασελέ για τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις. Αν μάλιστα αναζητάτε δώρο για κάποια ονομαστική εορτή, μια έξυπνη επιλογή θα ήταν να επιλέξετε ένα κόσμημα με το μονόγραμμα ή το όνομα της παραλήπτριας. Τα μαργαριτάρια επίσης αποτελούν μία διαχρονική επιλογή για τις γυναίκες όλων των ηλικιών. Ωστόσο, μπορείτε να ξεφύγετε από τα συνηθισμένα και να επιλέξετε κάποιο chunky κόσμημα, το οποίο είναι και το απόλυτο trend.

Κολιέ όνομα με κρεμαστά γράμματα NAME16
δαχτυλίδι γυναικείο με ροζ ζαφείρι σε κοπή pear 90-142
Σκουλαρίκια κρεμαστά από λευκό χρυσό 14 καρατίων με ένα κεντρικό ζιρκόν σε κοπή emerald και διπλή σειρά ζιρκόν περιμετρικά ΜΥ46051W
Ρολόι Philipp Plein από δίχρωμο ανοξείδωτο ατσάλι με κρυστάλλους στη στεφάνη και στο καντράν. Το καντράν είναι από φίλντισι και έχει ένδειξη ημερομηνίας. Το δέσιμο γίνεται με δίχρωμο μπρασελέ PWYAA0223

Δωρα για εκείνον

Αδιαμφισβήτητα το ρολόι αποτελεί σταθερά μια από τις πρώτες επιλογές για τον άνδρα, καθώς συνδυάζει το στυλ με τη λειτουργικότητα. Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε ένα κλασικό ρολόι, κάποιο σχέδιο με πιο ιδιαίτερο σχεδιασμό, ή και ένα smartwatch. Για να επιλέξετε το κατάλληλο δώρο θα πρέπει πάντα να λαμβάνετε υπόψη και το στυλ του ατόμου στο οποίο επιθυμείτε να το προσφέρετε.

Πέρα όμως από το ρολόι, ιδανική επιλογή θα μπορούσε να είναι και κάποιο κόσμημα. Ένα κρεμαστό για το λαιμό, ένα βραχιόλι ή κάποιο δαχτυλίδι, είναι μόνο μερικές από τις επιλογές που έχετε στη διάθεση σας. Επίσης μία πολύ ωραία επιλογή θα ήταν και ένα ζευγάρι μανικετόκουμπα, τα οποία θα προσδώσουν έξτρα γοητεία στην εμφάνιση του.

Εάν βέβαια δεν είστε σίγουροι σχετικά με το αν θα επιλέξει να φορέσει κάποιο κόσμημα, μπορείτε να κάνετε μια πιο ασφαλή επιλογή. Μερικές καλές ιδέες θα ήταν κάποιο πορτοφόλι ή moneyclip για να αποθηκεύει τα χρήματα του. Εξίσου χρήσιμος θα ήταν και ένας στυλογράφος ή μία ατζέντα για να κρατάει τις σημειώσεις του. Φυσικά, θα μπορούσατε να του χαρίσετε και κάποιο μπρελόκ που θα έχει πάντα μαζί του.

ανδρικό ρολόι hamilton με μπλε καουτσουκ λουρί H82345341
Μανικετόκουμπα Montegrappa κατασκευασμένα από επιχρυσωμένο ανοξείδωτο ατσάλι, με μαύρες λεπτομέρειες και την επωνυμία του οίκου στο κέντρο IDA1CLYB
Βραχιόλι με μπλε κορδόνι και στοιχεία από λευκό χρυσό 18 καρατίων διακοσμημένα με διαμάντια 45-046-WB
σετ στυλό με μπρελόκ cerruti NPKR611

Ένα έξτρα tip για να έχει επιτυχία το δώρο σας, είναι να βάλετε και το προσωπικό σας γούστο μέσα σε αυτό, καθώς αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα εκτιμήσει ο παραλήπτης.

Δωροκάρτα

Αν ακόμη σας είναι δύσκολο να αποφασίσετε, δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε. Μπορείτε να επιλέξετε μια κάρτα δώρου giftcard από το κοσμηματοπωλείο μας, και να τη χαρίσετε στο αγαπημένο σας πρόσωπο.

Αν όμως δεν σας κάλυψαν τα παραπάνω, υπάρχει μία ειδική κατηγορία όπου έχουμε συγκεντρώσει για εσάς μερικές από τις καλύτερες ιδέες για Πασχαλινά δώρα. Ελπίζουμε αυτό το Πάσχα να σας βρει δίπλα στους αγαπημένους σας ανθρώπους, σκορπίζοντας υγεία και χαρά!