Μαύρο διαμάντι

Εμφάνιση Φίλτρων

90 Προϊόντα

Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
  1. Δαχτυλίδι μισόβερο

    AS1190
    Τόσο χαμηλά όσο 1.040,00 €
Εμφάνιση Φίλτρων

90 Προϊόντα

Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση

Το μαύρο διαμάντι άρχισε να χρησιμοποιείται στην κατασκευή κοσμημάτων από το 1900 και έπειτα, ενώ πλέον, αποτελεί πόλο έλξης για τους λάτρεις των πολύτιμων λίθων. Το μαύρο χρώμα τους, οφείλεται αφενός στην παρουσία ενός μεγάλου αριθμού μαύρων εγκλείστων, τα οποία έγκλειστα απορροφούν όλο το φως που αναδύεται από το διαμάντι και αφετέρου στην παρουσία του χημικού στοιχείου "Βόριου & Γραφίτη ".

Δεδομένου ότι τα μαύρα διαμάντια είναι εξαιρετικά σπάνια στη φύση, στην κοσμηματοποιία χρησιμοποιούνται κατά κόρον φυσικά διαμάντια που έχουν υποστεί επεξεργασία βελτίωσης χρώματος. Αυτές οι μέθοδοι επεξεργασίας δεν βλάπτουν τη φυσική ή χημική δομή των διαμαντιών και έχουν ως αποτέλεσμα μόνο τη μόνιμη αλλαγή του χρώματος τους. Τα τελευταία χρόνια τα μαύρα διαμάντια παρουσιάζουν εκπληκτικό ενδιαφέρον καθώς η τιμή τους, σε σχέση με τα αντίστοιχου βάρους λευκά διαμάντια, επιτρέπει την δημιουργία εντυπωσιακών κοσμημάτων που αξίζει να αποκτήσετε.

Ανακαλύψτε μοναδικά κοσμήματα με μαύρο διαμάντι από λευκό, κίτρινο και ροζ χρυσό 14 ή 18 καρατίων. Βρείτε μία μεγάλη ποικιλία σχεδίων από διαμαντένια σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, βραχιόλια και κολιέ στα καταστήματα Χαριτίδης ή στο Haritidis.gr και αποκτήστε τα με δωρεάν μεταφορικά.

Διαβάστε περισσότερα για το μαύρο διαμάντι και τα χαρακτηριστικά του στο άρθρο που θα βρείτε στο blog μας.