Τα κοσμήματα στα χρώματα και τους συνδυασμούς που ήδη γνωρίζουμε υπάρχουν στις συλλογές κοσμημάτων των περισσότερων γυναικών. Αν όμως θέλετε να δοκιμάσετε κάτι διαφορετικό, η τάση των rainbow κοσμημάτων είναι η σωστή επιλογή. Παρόλο που κάποιοι τα θεωρούν πιο ιδιαίτερα, το γεγονός ότι είναι τόσο ξεχωριστά, τα κάνει να παραμένουν σταθερά στις τάσεις τα τελευταία χρόνια.

Τι είναι τα κοσμήματα Rainbow

Τα κοσμήματα Rainbow μπορούν να κατασκευαστούν με όλα τα είδη πολύχρωμων πολύτιμων, ημιπολύτιμων ή τεχνιτών λίθων. Πλέον συναντάμε τη συγκεκριμένη τάση σε όλα τα είδη κοσμημάτων (σκουλαρίκια, δαχτυλίδια, κολιέ, βραχιόλια), ενώ μπορεί να συνδυαστεί με όλες τις αποχρώσεις του χρυσού (λευκό, ροζ, κίτρινο).

βραχιόλι rainbow με πολύχρωμες πέτρες ζιρκόν
σκουλαρίκια rainbow με πολύχρωμες πέτρες ζιρκόν
κολιέ rainbow με πολύχρωμες πέτρες ζιρκόν
δαχτυλίδι rainbow με πολύχρωμες πέτρες ζιρκόν

Ο συνδυασμός χρωματιστών πετρών μπορεί να φαντάζει υπερβολικός. Πάραυτα όμως είναι δυνατό να δημιουργήσουμε μια ιδιαίτερη αντίθεση όταν τα τοποθετήσουμε σε ένα απλό σχέδιο. Τα κοσμήματα rainbow μπορούν να είναι διακριτικά αλλά ταυτόχρονα να κάνουν την διαφορά. Είναι στο χέρι σας, τι θέλετε να τονίσετε. Αν για παράδειγμα επιλέξετε ένα κολιέ με κρεμαστά μικρού μεγέθους, το αποτέλεσμα θα είναι διακριτικό. Αν όμως θέλετε να τραβήξετε τα βλέμματα, μπορείτε να επιλέξετε ένα statement δαχτυλίδι με χρωματιστά ζαφείρια και διαμάντια.

Πως ξεκίνησε η τάση των Rainbow κοσμηματων

Το 1978, ο ακτιβιστής Harvey Milk ζήτησε από τον καλλιτέχνη Gilbert Baker από το Σαν Φρανσίσκο να φτιάξει μια σημαία για το gay pride. Τα χρώματα που επέλεξε ήταν του ουράνιου τόξου με σκοπό να αντιπροσωπεύσουν την ποικιλομορφία της LGBT κοινότητας. Παράλληλα με την αυξανόμενη πολιτική επιτυχία και την ευρεία αποδοχή του κινήματος Pride, τα χρώματα του ουράνιου τόξου έγιναν η απόλυτη τάση που κυριάρχησε στους οίκους μόδας, αλλά και στα κοσμήματα. Η αθωότητα και η παιδική διάθεση που αποπνέει το ουράνιο τόξο, χάρισαν μια αχτίδα ελπίδας και μαγείας σε καθημερινά αντικείμενα όπως τα κοσμήματα.

Συμβολισμοί

Οι άνθρωποι συχνά ταυτίζουν το ουράνιο τόξο με διάφορα στοιχεία του εαυτού τους. Μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα rainbow κόσμημα σύμφωνα με τον συνδυασμό των γενέθλιων λίθων (birthstones) που φέρουν τα μέλη μιας οικογένειας ή μιας παρέας. Επίσης, μπορεί κάποιος να επιλέξει ένα τέτοιο κόσμημα γιατί του φέρνει αναμνήσεις από την παιδική του ηλικία και του χαρίζει θετικά συναισθήματα.

Γιατί να τα επιλέξετε

Ο συνδυασμός διαφορετικών χρωμάτων θα δώσει μια ζωηρή και λίγο πιο παιχνιδιάρικη νότα στην εμφάνιση σας. Όταν η διάθεση σας είναι πολύχρωμη και δεν μπορείτε να αποφασίσετε ποιο χρώμα ή πολύτιμο λίθο προτιμάτε περισσότερο, αυτή είναι η λύση. Επιπλέον, μπορείτε να φορέσετε τα κοσμήματα Rainbow μαζί με τα καθημερινά σας κοσμήματα και να δημιουργήσετε εντυπωσιακές αντιθέσεις. Φυσικά, είναι από τις πιο hot τάσεις, ειδικά φέτος το καλοκαίρι.

Πλεονεκτήματα & Μειονεκτήματα

– Μπορείτε να τα φοράτε κάθε μέρα

Τα rainbow κοσμήματα ταιριάζουν σε κάθε ντύσιμο, χωρίς να είναι υπερβολικά ή εξεζητημένα. Τα πολύχρωμα πράγματα μας κάνουν χαρούμενους και αυτό είναι το συναίσθημα που πρέπει να προσθέτουμε στην κάθε μας ημέρα. Είτε σας αρέσει να συνδυάζετε πολλά δαχτυλίδια, είτε προτιμάτε ένα διακριτικό κολιέ για το λαιμό, υπάρχει ένα rainbow κόσμημα για εσάς.

– Ολοκληρώνει το ντύσιμο

Ένα rainbow κόσμημα μπορεί σε μια βραδινή εμφάνιση να προσθέσει λάμψη και ζωντάνια. Από την άλλη, θα μπορούσε να προσθέσει ακριβώς αυτή την επιπλέον πινελιά σε μια εμφάνιση με ένα απλό λευκό μπλουζάκι και ένα τζιν. Αν το ερώτημα σας είναι «Με τι μπορώ να τα συνδυάσω εκτός από μονόχρωμες εμφανίσεις;», η απάντηση είναι «Με τα πάντα». Η ανάμειξη μοτίβων και χρωμάτων που φαινομενικά έρχονται σε αντίθεση δεν είναι απλώς αποδεκτή, αλλά και άκρως εντυπωσιακή.

– Είναι πολύ παιχνιδιάρικο

Κάποιοι μπορεί να πουν ότι δεν είναι κατάλληλο για κάθε ηλικία. Όντως η τάση αυτή μπορεί να μοιάζει πιο κατάλληλη για νεανικές ηλικίες. Φυσικά, αυτό είναι μια άποψη και ο καθένας μπορεί να φορέσει ό,τι θέλει. Έτσι, ακόμη και οι άνδρες μπορούν να υιοθετήσουν αυτή την τάση.

δαχτυλίδι rainbow με πολύχρωμες πέτρες
δαχτυλίδια rainbow με πολύχρωμες πέτρες
δαχτυλίδια rainbow με πολύχρωμες πέτρες

Η τάση του ουράνιου τόξου στα κοσμήματα ήρθε για να μείνει. Εσείς θα τολμήσετε να την δοκιμάσετε; Μπορείτε να βρείτε ολόκληρη τη συλλογή rainbow στα φυσικά μας καταστήματα ή στην ιστοσελίδα μας. Εμείς πάντως τα λατρεύουμε ήδη και είμαστε σίγουροι ότι θα τα λατρέψετε κι εσείς!