Η ιστορία πίσω από το τρίπετρο δαχτυλίδι αρραβώνων

Αν και τα τρίπετρα δαχτυλίδια υπήρχαν εδώ και πολλά χρόνια, το λανσάρισμα της καμπάνιας “Trilogy” από την De Beers το 2001 μεταμόρφωσε τα δαχτυλίδια αυτά σε αληθινό σύμβολο. Έπειτα ακολούθησε ο βασιλικός αρραβώνας της Meghan Markle με τον πρίγκιπα Harry. Το τρίπετρο δαχτυλίδι αρραβώνων τους αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για πολλά ζευγάρια.

Το δαχτυλίδι αυτό αποτελείται από μια κεντρική πέτρα, η οποία προέρχεται από την Μποτσουάνα, και δύο πλαϊνές οι οποίες ανήκαν στην προσωπική συλλογή της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Με το νικηφόρο συνδυασμό παράδοσης και καινοτομίας, καθώς και την ενσάρκωση της μοναδικής ιστορίας αγάπης του βασιλικού ζεύγους, το τρίπετρο δαχτυλίδι αρραβώνων αποτελεί πλέον ένα αγαπημένο κλασικό κόσμημα.

Συμβολισμοί

Το τρίπετρο δαχτυλίδι αρραβώνων (3-stone) ονομάζεται επίσης δαχτυλίδι Trinity ή Trilogy και είναι πλούσιο σε ρομαντικούς συμβολισμούς. Ο συμβολισμός πίσω από τις τρεις πέτρες κάνει το δαχτυλίδι αρραβώνων σας πιο ουσιαστικό. Μπορείτε να ακολουθήσετε την παράδοση και να επιλέξετε ένα τέτοιο δαχτυλίδι, αποδίδοντας του κάποιον από τους παρακάτω συμβολισμούς ή μπορείτε να δημιουργήσετε ένα δικό σας νόημα που μόνο εσείς οι δύο θα γνωρίζετε.

– Παρελθόν/Παρόν/Μέλλον

Οι τρεις πέτρες λένε μια ιστορία ρομαντισμού, αφοσίωσης και χρόνου. Το πρώτο διαμάντι αντιπροσωπεύει το παρελθόν ενός ζευγαριού, το πότε και πως γνωρίστηκαν καθώς και τις κοινές τους αναμνήσεις. Η κεντρική πέτρα είναι πάντα η μεγαλύτερη και συμβολίζει το παρόν του ζευγαριού μαζί, ενώ το τρίτο διαμάντι εστιάζει στο μέλλον τους και τα ορόσημα που θα ακολουθήσουν.

– Αξίες

Σε μερικές περιπτώσεις, οι πέτρες μπορεί να αντιστοιχούν σε συγκεκριμένες αξίες που έχει το άτομο στη ζωή του. Για παράδειγμα, μπορεί να συμβολίζουν την αγάπη, την πίστη και τη φιλία.

– Οικογένεια

Σύμφωνα με τον συγκεκριμένο συμβολισμό, οι δύο πλαϊνές πέτρες συνήθως αντιπροσωπεύουν τους γονείς και η μεσαία το παιδί. Αντίστοιχα όμως, θα μπορούσαν να παραπέμπουν και στη μητέρα με τα 2 παιδιά της.

– Επέτειος

Μία έξυπνη επιλογή θα ήταν ο αριθμός των πετρών να συνδυαστεί με κάποια επέτειο του ζευγαριού. Συγκεκριμένα, το τρίπετρο δαχτυλίδι αποτελεί ιδανική επιλογή για την επέτειο γάμου των 3 ή 30 χρόνων.

Μονόπετρο vs τρίπετρο δαχτυλίδι

Ένα μονόπετρο δαχτυλίδι είναι διαχρονικό, ευέλικτο και πρακτικό για καθημερινή χρήση. Το μονόπετρο είναι ίσως η πιο δημοφιλής επιλογή για δαχτυλίδι αρραβώνων. Ωστόσο, τα δαχτυλίδια τριλογίας είναι ένας εντυπωσιακός τρόπος για να αποδόσετε νόημα σε αυτό το ξεχωριστό σύμβολο της σχέσης σας. Επίσης, το τρίπετρο δαχτυλίδι είναι ιδανικό για να εκφράσει τη μοναδική προσωπικότητα της γυναίκας που θα τo φοράει, μέσω της επιλογής σχήματος και μεγέθους. Αυτά είναι πραγματικά statement δαχτυλίδια.

Είδη

Παλαιότερα κατασκεύαζαν τα τρίπετρα δαχτυλίδια με τρεις πέτρες ίσου μεγέθους, ωστόσο τα σύγχρονα τρίπετρα μπορεί να έχουν πέτρες διαφορετικών μεγεθών. Τα στυλ που υπάρχουν είναι παραδοσιακά διαβαθμισμένα, ελαφρώς διαβαθμισμένα ή ίσου μεγέθους.

– Παραδοσιακά διαβαθμισμένο

Το παραδοσιακά διαβαθμισμένο έχει κεντρικό διαμάντι που ζυγίζει όσο το άθροισμα των δύο πλαϊνών. Για παράδειγμα, εάν το κεντρικό διαμάντι ζυγίζει περίπου μισό καράτι, τότε τα δύο εξωτερικά διαμάντια θα είναι ένα τέταρτο του καρατίου το καθένα.

Τρίπετρο δαχτυλίδι με διαμάντια
Τρίπετρο δαχτυλίδι με ζιρκόν

– Ελαφρώς διαβαθμισμένο

Ένα δαχτυλίδι με χαμηλότερα επίπεδα διαβάθμισης μεταξύ των διαμαντιών. Σε αυτό το στυλ συναντάμε μια ελαφρώς μεγαλύτερη κεντρική πέτρα, αλλά η διαφορά μεγέθους μεταξύ των κεντρικών και των πλαϊνών λίθων διαφέρει από δαχτυλίδι σε δαχτυλίδι.

– Ίσου μεγέθους

Όπως γίνεται αντιληπτό και από την ονομασία τους, τα τρίπετρα με στυλ ίσου μεγέθους περιέχουν τρεις πέτρες ίσες σε καράτια.

Τρίπετρο δαχτυλίδι με διαμάντια

Δημιουργήστε κάτι ξεχωριστό

Αν η σύντροφος σας αγαπά να ξεχωρίζει από το πλήθος ή να είναι το επίκεντρο της προσοχής, τότε αυτό το είδος δαχτυλιδιού είναι ιδανικό. Το τρίλιθο δαχτυλίδι αρραβώνων σας δίνει δημιουργικό πλεονέκτημα.

Για παράδειγμα, μπορείτε να επιλέξετε διαμάντια και για τις τρεις πέτρες ή να κάνετε συνδυασμό με άλλους λίθους. Εάν η αγαπημένη σας τρελαίνεται για τριπετρο με ζιργκόν, ζαφείρι ή κάτι μπλε, μπορεί να το επιλέξετε για όλες τις πέτρες ή να το ενσωματώσετε ως πλαϊνό λίθο. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τους γενέθλιους λίθους σας για τις πλαϊνές πέτρες ώστε να δημιουργήσετε μια πιο συμβολική επιλογή.

Αν έχετε συγκεκριμένο προϋπολογισμό, τότε το τρίπετρο δαχτυλίδι αρραβώνων είναι μια εξαιρετική επιλογή για εσάς. Αντί να επιλέξετε διαμάντια, μπορείτε να επιλέξετε ζιρκόν ή πολύτιμους λίθους. Αυτή θα ήταν σίγουρα μια πιο προσιτή επιλογή από τη χρήση τριών διαμαντιών. Ενώ, κάνοντας αυτή την επιλογή το δαχτυλίδι θα παραμείνει το ίδιο εντυπωσιακό.
Αλήθεια, εσείς τι θα επιλέγατε;