Μάρτης

Εμφάνιση Φίλτρων

13 Προϊόντα

Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση
Εμφάνιση Φίλτρων

13 Προϊόντα

Ορίστε Αύξουσα Κατεύθυνση

Ο «Μάρτης» είναι ένα πολύ παλιό έθιμο με ρίζες στην Αρχαία Ελλάδα και εξάπλωση στα Βαλκάνια. Όλοι μας θυμόμαστε στα παιδικά μας χρονιά την γιαγιά ή την μητέρα μας να μας πλέκει την τελευταία μέρα του Φεβρουαρίου ένα βραχιολάκι με κόκκινη και λευκή κλωστή για να «μην μας κάψει ο ήλιος», τα γνωστά μαρτάκια.

Το βραχιόλι μάρτης θεωρείται ότι προστατεύει αυτόν που το φοράει και κυρίως τα μικρά παιδιά από το μάτι και κάθε κακό. Σύμφωνα με το έθιμο, με την εμφάνιση των πρώτων χελιδονιών αφήνουμε το βραχιόλι κάπου για να το πάρουν και να χτίσουν τις φωλιές τους.

Η μοντέρνα έκδοση του αγαπημένου μας «Μάρτη» είναι πιο παιχνιδιάρικη και εντυπωσιακή. Θα βρείτε πρωτότυπα κομμάτια που μπορείτε να φοράτε για χρόνια ή να τα χαρίσετε σε ένα αγαπημένο πρόσωπο, στο παιδί σας ή σε οποιονδήποτε θέλετε να προσφέρετε καλοτυχία.

Η δική μας συλλογή αποτελείται από βραχιολάκια με ποιοτικά κορδόνια και κρεμαστά στοιχεία κατασκευασμένα από χρυσό 14 καρατίων και κρύσταλλα ζιρκόν. Ένα μικρό tip το οποίο αποτελεί και βασικό πλεονέκτημα της συγκεκριμένης συλλογής είναι ότι αν μετά από καιρό το κορδόνι λερωθεί ή απλώς θέλετε μια αλλαγή, το στοιχείο μπορεί να αφαιρεθεί και να μετατραπεί σε κολιέ ή βραχιόλι, απλά περνώντας το σε μία χρυσή αλυσίδα!

Διαβάστε περισσότερες πληροφορίες στο άρθρο για τα μαρτάκια που θα βρείτε στο blog μας.